Dette tjente jeg på blogging siste 3 årene

De siste 3 årene har jeg hatt inntekter på til sammen 135 470 kroner på bloggene mine og med lave kostnader sitter jeg igjen med mye av dette. Det er faktisk mulig å tjene litt penger på blogging!

Les også: Hvordan gjøre hobbyen om til et levebrød med din egen blogg

Jeg ønsker å vise at det faktisk er mulig å tjene penger på blogging selv for mannen eller kvinnen i gaten. Man hører som regel kun om de mest vellykkede bloggerne som tjener millioner på bloggen og som lever et liv i sus og dus og kjendisliv.

Dette er ikke oppnåelig for de aller fleste og kanskje heller ikke en ønskelig tilværelse for mange. Derimot er det veldig oppnåelig å kunne bygge opp en liten sideinntekt på en hobbyblogg og slå seg opp som deltidsblogger ved siden av vanlig jobb. Det er det jeg har gjort.

Les også: Trine skulle bare starte en liten matblogg – Suksessen hun opplevde hadde hun aldri sett for seg (Podcast)

Under ser du hvor mye jeg har tjent på blogging de siste tre årene, hvordan jeg har tjent disse pengene og hvilke kostnader jeg har hatt.

Inntekter fra blogging

La meg ta det kjekkeste først, nemlig inntekt fra blogging. Til sammen de siste tre årene har jeg hatt en inntekt på 135 470 kroner fra bloggene. Disse er tjent på flere ulike måter.

Aksjebloggen (Som nå er solgt) står for omtrent 75 % av inntektene, Målbevisst.no for rundt 20 % og resterende fra denne relativt ferske bloggen.

Skjermbilde 2018-05-13 kl. 08.43.13

Inntekten kommer i hovedsak fra følgende kilder:

  • Sponsede innleggSponsede innlegg er den største inntekstkilden per i dag. Her skriver jeg innlegg på vegne av annonsører for en gitt pris. Oppdrag kommer gjerne enten via kontaktskjema på bloggen eller Inzpire.me
  • Sponsede lenker – Dette var i sin tid den største inntektskilden, men blir stadig mindre av betydning. Her er det aktører som ønsker å ha en sponset lenke på forsiden av bloggen.
  • Affiliatelenker – Dette er inntekskilden som har vokst mest de siste årene og som virker å vokse mye nå dette året. Dette er lenker via annonsenettverk som gjør at jeg kan få en liten prosent provisjon om noen kjøper via mine anbefalinger. En av de største her er å tjene penger på å anbefale relevante bøker.
  • Bannerannonser – Denne har nærmest blitt ikke-eksisterende på bloggene de siste årene. Leserne er godt trent i å unngå bannerannonser, men noen mindre bannerannonser blir det en gang i blant.
  • Kåringer – Tro det eller ei, her har det også kommet inn noen småkroner fra bloggkåringer. Snakk om et par tusen kroner. Alt monner for en deltidsblogger!

Kostnadene for blogging

Så til den kjedelige delen, nemlig kostnadene for å drive bloggene. Heldigvis er det veldig billig å drive en deltidsblogg!

Les også: 7 sparetips for deg med deltidsblogg – Slik holder du kostnadene nede!

For de tre årene jeg har drevet har jeg brukt til sammen 12 335 kroner på å drive bloggene. Det er med andre ord billig å drive en blogg. Det koster knapt en fem-hundrelapp og et par timer å starte en blogg på eget domene.

Størstedelen av kostnadene her er forbundet med webhotell, domeneavgifter og diverse tjenester jeg har valgt å benytte meg av i driften av bloggene. I tilegg til noen små annonseutgifter en gang i blant.

Tjente penger på blogging

Resultat

Så til resultatet. Trekker du fra kostnadene sitter jeg da igjen med 123 135 kroner i overskudd fra bloggene (Som selvsagt staten skal ha sitt av…)

Men det er likevel få bransjer du kan starte noe i hvor du er profitabel første år og det med tilnærmet ingen risiko. Det er riktignok utfordrende å tjene penger på blogg, men det er så innmari enkelt og lite å tape på å prøve.

Les også: Du trenger ikke å si opp jobben – Prøv deg som hobbygrunder først!

Inntekt Utgifter Overskudd
2015 37.446 kr
3.726 kr
33.720 kr
2016 49.778 kr
4.256 kr
45.522 kr
2017 48.246 kr
4.353 kr
43.893 kr
Sum 135.470 kr
12.335 kr
123.135 kr

Prosjekt Pengetre – Fra 0 til 178 500 kr på to år

På Aksjebloggen hadde jeg for noen år tilbake et prosjekt kalt «Pengetre» hvor jeg kombinerte blogginntekt med aksjetrading for å se hvor mye jeg klarte å få pengene til å gro i løpet av to år. Her ser du hvordan det gikk:

Beholdning

1 hendelser på “Dette tjente jeg på blogging siste 3 årene”

  1. Spennende å lese om, når min nye blogg kommer opp på beina er mitt ønske å også dele inntektene fra den, uansett hvor små. Lykke til videre!

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen