...

Prosjekt – Lag en wordpress blogg på under 2 timer for mindre enn 500 kr!

En ny blogg på under 2 timer? Enkelt! La meg vise deg hvordan ved å opprette en her og nå.

Å opprette en ny wordpress blogg med et profft design og logo er enkelt. I dette innlegget skal jeg vise deg veien mens jeg lager en ny wordpress blogg «Livetutengluten.no».

La oss bare gå rett i gang:

10:06 – Opprette domene og hosting

Første oppgave er å opprette domene og hosting. Her bruker jeg One.com som jeg personlig er meget fornøyd med (Bruker blant annet til Deltidsblogger.no). Inne på One.com søker jeg opp det ønskede domenet, bestiller dette med hostingpakke og fyller inn detaljene. Vipps så er domenet mitt for den nette sum av 419 kr (med hosting) og jeg er klar til å sette opp bloggen!

Guide: Hvordan opprette eget domene og webhotell

10:09 – Innstallere WordPress på domenet

Å innstallere WordPress er lett som en plett på One.com, her har du det som kalles 1-klikks-installasjon. Med et klikk pluss en hel del flere klikk, så kommer du rett inn i oppsett for wordpress-bloggen din. Dette tar bare et par minutter å klikke seg gjennom før du er ferdig og wordpress bloggen er klar.

Guide: Hvordan innstallere wordpress blogg på eget domene

10:13 – Installere design

Å få et profft utseende på bloggen er blitt både enkelt og billig. Det finnes utallige gratis design som følger med, som i mange tilfeller er mer enn godt nok til å begynne med. Her er det bare å velge og vrake i en stor meny inne i WordPress, installasjon tar knapt 1 minutt. Her bruker jeg selv et design jeg tidligere har kjøpt via Creative Markets (Se i guide under her).

Guide: Design bloggen din uten å være designer

10:15 – Bestille logo

Her er det bare å innse med en gang, jeg er ingen logo-designer. Her er det bare å outsource, selv bruker jeg nettsiden Fiverr.com. Her finner du tusener på tusener av dyktige designere verden over som designer akkurat den logoen du vil ha raskt og billig. Logoen på Deltidsblogger er også designet via denne nettsiden. Det koster ofte også under 100 kr for en god logo. Her bruker jeg litt tid på å fylle ut detaljene på hvordan jeg ønsker å ha logoen og finne andre logoer som designeren kan finne inspirasjon fra. For Livetutengluten.no, ønsket jeg en logo som baserer seg på de typiske stemplene på glutenfrie matvarer. Vanligvis tar det 1-2 dager før du får logoen, denne gang fikk jeg den på under 2 timer til 49 kr ($6)

Guide: Få logo til bloggen for under 100 kr

10:35 – Installerer og konfigurerer utvidelser

Mens jeg venter på logoen går jeg i gang med å installere og konfigurere de mest essensielle utvidelsene som jeg ønsker å ha på bloggen. Her er noen av de jeg installerer:

  • OIO Publisher – Enkel løsning for å administrere annonser
  • Header and footer – Essensiel for blant annet å installere Google Analytics
  • Contact form – En allsidig løsning for kontaktskjema
  • Google Analytics Dashboard – Få leserstatistikken i kontrollpanelet
  • Aksimet – Bli kvitt spam-kommentarer
  • Pretty link – Lag enkle lenker og hold styr på affiliate-annonser
  • XML Sitemap – Gjør bloggen mer synlig hos søkemotorer

I tilegg til å installere utvidelser, konfigurerer jeg også noe i innstillingene i WordPress. Her skifter jeg blant annet permalenker til å inneholde tittel på innlegget, dette hjelper på synligheten i søkemotorer.

11:10 – Etablerer kontaktskjema, kategorier, menyer og sider

Videre går jeg i gang med litt av arbeidet med å bygge rammen rundt det kommende innholdet på bloggen. Her lager jeg kontaktskjema, bygger opp hvilke kategorier jeg ønsker å ha (Lurt å ha noe struktur på dette helt fra start) og ikke minst bygger opp enkle (tomme forløpig) sider (Om siden, «Start her», Ressurser, osv) som jeg strukturer sammen med kategoriene i en meny.

11:47 – Logo er ankommet, gjør siste finpuss på design

Steike meg! Logoen som skulle komme innen 2 dager, kom innen 2 timer! Jeg er fornøyd, godkjenner den og legger den rett inn på bloggen. Deretter gjør jeg en liten finpuss på designet med blant annet å legge til et passende bakgrunnsbilde og endre litt på layout.

11:56 – Ferdig!

Booom! Bloggen er ferdig og klar til bruk og det på under 2 timer og til den nette sum av 468 kr. Det er selvsagt mye mer som skal gjøres, men nå er den klar nok til at jeg kan starte å blogge og vise den fram. Her er den:

Hva venter du på? Start din blogg NÅ med One.com

Blopp.no