...

Hvordan gjøre hobbyen om til et levebrød med din egen blogg

Hvordan forvandle en blogg fra å være en liten hobby til å bli levebrødet ditt.

Gjennom 8 år med blogging har det sakte, men sikkert gått opp for meg at det er fullt mulig å gjøre en blogg om til et levebrød. Selvom jeg ikke kan leve av bloggene mine per i dag, så har jeg blitt kjent med mange som har klart nettopp dette.

Les også: Trine skulle bare starte en liten blogg – Suksessen hun opplevde hadde hun aldri sett for seg [Podcast]

Men det er kanskje ett øyeblikk som peker seg ut mer enn andre. Nemlig den dagen jeg satt å spiste frokost med en hel gjeng med store internasjonale bloggere som alle hadde klart det samme – å gjøre hobbyen og bloggen deres om til en vellykket foretning.

Les også: Du trenger ikke å si opp jobben – Prøv deg som hobbygründer først

Jeg snakker ikke om norske rosa toppbloggere (Selvom det finnes en del av dem som også har klart det). Nei, jeg snakker om store bloggere som Chris Guillebeau (som vi var der for å feire at han hadde reist til alle landene i verden), Benny (som lever av å blogge og lære andre hvordan lære seg et nytt språk raskt og ikke minst J.D. Roth som stod bak GetRichSlowly.org som var verdens største blogg for personlig økonomi. Sistnevnte var jeg turistguide for i Bergen resten av dagen.

Det var her ved dette frokostbordet at jeg virkelig innså hvor stort potensiale en blogg faktisk kan ha! Det er her jeg innså hvor liten risiko det er å i det minste prøve og ikke minst hvor gøy det er hvis du lykkes.

Les også: Hvordan skape inntekt fra bloggen

Hvordan gjøre bloggen om til en foretning

Hvis du trodde av overskriften at du i dette ene innlegget skulle få hele oppskriften for å lykkes med å gjøre bloggen din om til et levebrød så må jeg dessverre skuffe deg.

Les også: Hvordan starte for deg selv uten å risikere både hus og hjem

Istedet skal du få noe mye bedre, nemlig en bokanbefaling som potensielt vil kunne endre livet ditt om du lar deg inspirere, ihvertfall har den gjort mye for meg.

Det var nemlig ikke hvem som helst jeg satt å spiste frokost med. Chris var også forfatter for en av mine største favorittbøker «The $100 startup«. Og det er denne boken jeg anbefaler deg å lese om du ønsker å gjøre foretning ut av bloggen din.

Denne boken er proppet med innsikt og inspirerende historier om hvordan du som den helt vanlige mannen eller kvinnen i gaten når har mulighet til å gjøre hobbyen din om til et levebrød og det nesten uten å risikere en eneste krone.

Hva venter du på? Start din blogg NÅ med One.com

Blopp.no