1 Comment

Tjen penger på bloggen med sponsede innlegg

Foto: © Orcea David | Dreamstime

Du kan tjene gode penger på bloggen din ved å slippe andre til på bloggen gjennom sponsede innlegg.

Det finnes mange måter å tjene penger på bloggen din foruten om vanlige annonser. En av de mer vanlige måtene er å la andre aktører slippe til på bloggen din gjennom sponsede innlegg. Du får betalt for at de får lov til å skrive noe på bloggen din eller at du skriver om dem, produktet eller tjenestene de tilbyr.

Sponsede innlegg er veldig attraktivt for annonsører. Mens vanlige bannerannonser stadig blir mer ineffektivt og ignorert av leserne slipper annonsørene rett inn i fokusområdet til leserne gjennom sponsede innlegg. Dette er gull verdt for dem og gull verdt for deg,

Slik får du sponsede innlegg

Det kan ta litt tid fra du starter en blogg til det er realistisk å få sponsede innlegg. Annonsører ønsker gjerne at du har en del lesere og gjerne da innenfor en nisje som treffer deres målgruppe, men det kan være lurt å helt fra starten legge til rett for potensielle annonsører, du vet aldri når de kommer.

Det første du kan gjøre er å lage en egen side med informasjon om hvilke muligheter du tilbyr av annonsering og sponsede innlegg på bloggen din. Sett opp et bestillingsskjema på bloggen din slik at de enkelt kan bastille annonser og sponsede innlegg hos deg.

Til dette anbefaler jeg virkelig å bruke OIO Publisher som gjør jobben med å administrere bestillinger og annonseplasser mye enklere for deg og senker terskelen for potensielle annonsører iå bestille annonse på din blogg.

I tilegg til å legge bloggen til rette for potensielle annonsører som måtte komme over den kan du også oppsøke annonsørene (Såfremt du har litt lesere å vise til).

Når du mener du har en god blogg med gode lesertall kan du rett og slett begynne å ta kontakt med potensielle annonsører innen din nisje. Selg bloggen din inn hos dem og husk får du nei, er det ikke verre enn å gå videre til neste. Kanskje blir du lagt under lupen av noen av de som sier nei, og de kommer tilbake til deg senere, dette har jeg selv opplevd.

En annen mulighet er å registrere deg på Inzpire.me hvor du gjør deg synlig for annonsører som er på leting etter blogger de kan annonsere på, har selv gode erfaringer med denne tjenesten.

Hvor mye skal du ta betalt for et sponset innlegg?

Her finnes det desverre ikke noe fasitsvar. Det kan være lurt å begynne litt lavt i begynnelsen og føle seg fram på hva annonsører er villige til å betale for sponsede innlegg.

Etterhvert som du får tilslag på de prisene du setter kan du skru prisen opp noen hakk. Ikke vær rett for å gå ut for høyt, sier de nei, kan du komme med et nytt tilbud eller spørre dem om hva de er villige til å betale. Betalingsviljen for et sponset innlegg kan variere stort mellom ulike annonsører.

Ellers kan du jo også lete rundt etter andre blogger som ligner din egen og se hva de tar for et sponset innlegg (ikke vær redd for å spørre dem direkte – bloggere pleier å være snille folk som velvillig deler)

Men husk å ikke spam din egen blogg!

Før du går i gang med å selge sponsede innlegg på bloggen din, husk dette: Ikke spam din egen blogg og ALLTID merk innleggene tydelig om at de er sponset.

Det er leserne dine annonsørene ønsker å nå ut til. Hvis du spammer ned bloggen din fylt av ikke relevante og useriøse sponsede innlegg vil du fort oppleve negative tilbakemelding fra leserne dine. Vær ærlig om de sponsede innleggene og vær ærlig i det du skriver i dem. Ikke selg integriteten din – da mister du også leserne dine!

 

Hva venter du på? Start din blogg NÅ med One.com:

1 Comment

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blopp.no