For mange blogger til å holde styr på?

Foto: rawpixel on Unsplash

Er det noe poeng å ha flere bloggere? Og når begynner det å bli for mange blogger? Skal jeg starte enda en blogg?

Leserne som er innom denne bloggen jevnlig vil merke at den periodevis ikke oppdateres så ofte. Dette skyldes rett og slett at jeg har flere andre blogger som ligger over denne i prioriteringsrekkefølgen når tiden skal fordeles. 

Da er det kanskje riv ruskende tullete å skulle starte enda en blogg? Og hvor mange blogger er det egentlig mulig å ha uten å miste styringen eller at de tørker inn i mangel på oppdatert innhold?

Jeg har i dag hele fire «aktive» blogger. Jeg vet, jeg vet… «Hvorfor i granskauens navn har du FIRE!! blogger?» – Hvorfor ikke bare holde seg til èn blogg?

Poenget er at jeg foretrekker å skrive nisjeblogger om temaer som interesserer meg og som jeg ønsker å utvikle meg i. Dette er temaer som ofte er så ulike at de rett og slett ikke passer inn på en og samme blogg. Dette er den enkle grunnen til at har så mange ulike blogger. I tillegg koster det så lite i både energi og kroner å starte og prøve en blogg. Forrige gang startet jeg en blogg på 2 timer for en knapp femhundrelapp.

Les også: 6 grunner til å starte din egen blogg og skrive om lidenskapen din

Hvordan starte og holde styr på alle bloggene

For å kunne starte og ikke minst drive flere ulike blogger samtidig uten at det skal gå i ball, har jeg tatt en rekke grep. Ved å bruke samme oppskrift om igjen og ha en god skriverutine tar det plutselig ikke så mye tid å drifte flere blogger samtidig. 

Lesere som har vært innom flere av bloggene mine vil nok fort legge merke til at samme «grunndesign» (Altså samme wordpress tema) er brukt på alle bloggene, kun farger, logo og mindre oppsett er forskjellige. Dette gjør det mye enklere å både starte og vedlikeholde alle bloggene samtidig.

I tillegg til dette er det viktig å holde en noenlunde struktur i å skape nytt innhold til alle bloggene. Ideellt sett har jeg noen faste dager i uken hvor jeg publiserer til alle bloggene samtidig. Det er likevel slik at jeg periodevis rett og slett basert på begrenset tid, må prioritere bloggene. Derfor skrive jeg hver uke først til de prioriterte bloggene, og hvis det er tid til overs skriver jeg på den andre bloggene også.

En av fordelene med å skrive en nisjeblogg er at du gjerne skriver om et smalt tema du selv er veldig interessert i. Dette er en stor fordel når det kommer til skrivegnisten. Når du skriver om noe du holder på med i hverdagen, er aktuelt for deg og som du brenner litt for, så er det MYE enklere å skrive nytt og engasjerende innhold. Ikke minst tar det mindre tid, enn å prøve å finne på å skrive om noe du ikke har holdt på med på en stund eller som krever mye research.

 

Skroll til toppen