Oppgitt person foran dataskjermen

7 grunner til at du IKKE tjener penger bloggen din

Å starte en blogg er enklere enn noen gang, men å tjene penger på den er derimot ikke bare bare. Det krever et godt stykke arbeid av deg og ikke minst må du unngå disse klassiske feilene. Her er 7 grunner til at du ikke tjener penger på bloggen din.

Les også: 8 tips for å lykkes med affiliatemarkedsføring på bloggen

Enten du akkurat har startet din første blogg eller hatt blogg en stund og prøver å tjene penger på den så vil du merke én ting; Det er ikke enkelt å tjene penger! Eller det vil si, det er enkelt å sette opp annonser og legge til rette for potensialet for å tjene penger, men altså en mer krevende oppgave å faktisk tjene pengene. Heldigvis har mange (inkludert meg) gått i de klassiske fellene før deg, slik at du slipper. Her er altså syv vanlige grunner som gjør det vanskelig å tjene penger på bloggen og hva du kan gjøre for å unngå disse fellene:

1. Du gir opp lenge før du tjener penger

Dette er en av de vanligste feilene jeg ser hos ny bloggere. Det er mange som starter en blogg med et håp om å kanskje kunne tjene litt ekstra inntekt på si. I begynnelsen har de stor motivasjon og produserer jevnt og trutt godt innhold til bloggen og bygger nettsiden opp. Det titter kanskje noen få lesere innom bloggen i starten, men uten at det tar seg helt opp med det første. Etter hvert som månedene går med mange nye innlegg, men uten at trafikken tar seg opp og uten noen klingende mynt i kassen, så begynner motivasjonen å dale. Innleggene blir stadig mer sporadisk helt til bloggen til slutt dør ut. Dette er dessverre veldig vanlig og noe jeg ser skje med kanskje så mye som 3 av 4 bloggere som starter sin første blogg. Det typiske er at bloggen stagnerer helt etter 6-12 måneder. Når du starter en blogg, bør du være mentalt innstilt på at arbeidet med bloggen ikke vil bære noen særlige økonomiske frukter ihvertfall det første året. Det tar tid å bygge opp en blogg, det tar tid å bygge opp leserskaren og det tar tid å bli synlig i søkemotorer. Men dette er ikke forgjeves hvis du har tålmodighet og forstår at arbeidet du gjør med en blogg ikke nødvendigvis betaler deg tilbake med en gang, men potensielt kan betale deg tilbake mange ganger i framtiden.

Les mer: Å holde motivasjonen oppe når du skriver og skriver, men ingen leser

2. Det er for få besøkende på bloggen din

Som skrevet i forrige punkt. Det tar tid å bygge opp en leserskare, og spesielt å bygge opp en stor nok leserskare til at du faktisk kan tjene penger på bloggen. Akkurat som en hvilken som helst annen forretning, så er du avhengig av å markedsføre deg selv og nå ut til nye lesere for å kunne tjene penger på bloggen. Det hjelper ikke å skrive masse godt innhold på en helt ny blogg, så lenge ingen vet at den finnes. I starten bør du derfor også gjøre litt innsats for å gjøre bloggen din kjent for andre. Finn din kjerneleser og finn ut hvor de «henger» og gir dem verdi der de er (F. eks i relevante forum, facebookgrupper, gjesteinnlegg eller kommentarfelt på andre blogger). Gir du dem godt innhold utenfor bloggen, så vil de også ønske å komme til bloggen din for mer.

Les også: Hvordan få flere lesere til bloggen med å tiltrekke og engasjere

3. Annonsene dine treffer ikke leserne

Har du allerede godt innhold og mange lesere, men fortsatt ikke tjener penger på annonsene dine? Da er sjansene store for at du har feile annonser. En klassisk felle som er lett å gå i når en skal begynne å tjene penger på bloggen er å fylle bloggen opp med alle mulige annonser fra ulike annonsenettverk. Ikke bare treffer annonsene dårlig, men vet at du har mange ulike annonser som ikke er relevant for leseren, gjør at de lærer seg å ignorere annonsene dine, de blir ubevisst plukket opp som uviktig (Her anbefales boken Effektiv nettskriving om hvordan leserne dine faktisk leser bloggen din). Det gir samtidig også et dårligere inntrykk av bloggen din (Se punkt 5 og 6). Finn ut hvem leserne dine er og hvorfor de er på bloggen din? Hvilke problemer kan de ha som de ønsker å løse, og hvordan kan du anbefale dem en løsning gjennom annonsørene dine? Fokuser på noen få gode annonser som du kan stå inne for, og fjern alle andre annonser som ikke er relevant eller som rett og slett leserne bare ikke klikker på. Jo ryddigere det er på bloggen din, jo lettere er det for leserne å fokusere på de annonsene som faktisk er relevant.

4. Innholdet på bloggen er ikke godt nok

Det hjelper ikke å pøse ut masse innhold på en blogg, hvis den ikke gir noen verdi til leseren. Det kan godt hende du har mange lesere og det kan godt hende du har mye innhold på bloggen din, men hvis ikke innholdet ditt gir verdi for leserne på en eller annen måte så vil du nok også oppleve at det er vanskelig å få noe verdi ut av leserne. Det er rett og slett en liten byttehandel. Etter mange års erfaring med blogging har jeg sett tydelig hvor mye kvaliteten på innleggene har å si inntektene. Det er mye bedre å bruke litt ekstra tid på å skrive noen skikkelig gode og tidløse innlegg som gir leserne verdi, enn å pøse ut mange halvdårlige innlegg som ingen egentlig leser ferdig og som ikke gir noen noen verdens ting.

Les også: Hvordan skrive godt innhold til bloggen

5. Du prøver for hardt å tjene penger

Nok en klassisk felle. Etter å ha startet blogg er du gjerne så ivrig på å tjene penger, slik du jo har lest om andre som tjener penger på blogg at du blir helt oppslukt i dette. Dette har en tendens til å skinne gjennom for leserne dine. Det er lett å gjennomskue noen som ikke egentlig bryr seg om det de skriver for leserne, og som egentlig bare er mest mulig opptatt av å få leserne til å kjøpe ditt eller datt. Det blir nesten som en slags ubevisst trygling og tigging om å få leseren til å klikke på annonsene eller å kjøpe noe gjennom din blogg. Ingen liker trygling eller salgspress. Vær først og fremst en blogger som er interessert i innholdet, ikke bli en selger som prøver å bruke blogg som salgskanal.

6. Leserne stoler ikke på deg

Tilliten til leserne dine er noe av det viktigste du har. Tillit er noe som bygges opp mellom deg og leseren over tid, med genuine innlegg hvor du er åpen og ærlig, både om dine positive og negative sider. Det tar tid å bygge opp tillit, du er tross alt en fremmed på internettet, men tar det veldig kort tid å bryte denne tilliten for alltid. Hvis du ikke viser deg som en person med ærlige hensikter, vil du heller ikke tjene penger. Ingen vil kjøpe noe på anbefaling fra noen de ikke stoler på. Vær derfor alltid åpen og ærlig om de produktene og tjenestene du anbefaler. Aller helst bør du kun skrive om og anbefale noe du selv har prøvd ut og kan stå inne for, og ikke minst skriv også om ulempene. Ingen produkt eller tjeneste har utelukkende fordeler, ta med alle aspekt slik du ville snakket om produktet/tjenesten til noen i familien din. Kan du ikke anbefale produktet til noen i familien, så bør du heller ikke anbefale det til leseren.

7. Innholdet ditt er for generelt

Etter hvert som leserskaren din bygges opp vil du oppdage særlig én ting om leserne dine: De gjenspeiler innholdet du skriver. Så hvis du skriver en veldig generell blogg om alle mulige temaer, så vil du også få en helt generell leserskare uten noen særlige felles interesser (annet enn å lese din blogg). Da er det vanskelig å sette opp annonser som treffer leserne og som fører til noe inntekt. Derfor, hvis du ønsker å faktisk tjene penger på blogging så bør du finne en god balanse mellom å satse på en nisjeblogg, og det å ha et vidt nok tema til at du ikke går tom for ting å skrive om. En nisjeblogg vil samle lesere med felles interesse og da er det mye enklere å sikte seg inn på nyttige anbefalinger som treffer disse og som gir dem en løsning på et problem. Litt slik jeg har satset på start av blogg på denne nettsiden.

Les også: Slik tjener du penger på bloggen din

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen