...

Er det mulig å skape passive inntekter gjennom blogg?

Er det mulig å skape passive inntekter gjennom blogg

Foto: Austin Distel / Unsplash

Det korte svaret er: Ja, det er mulig å skape passive inntekter gjennom blogg, men det krever mye arbeid å komme dit.

Les også: Hvordan tjene penger på blogg

Veldig mange som starter med blogg går rundt med et ønske om å kunne generere passive inntekter. Det er ikke veldig rart, internett er full av «guruer» som selger deg drømmen om den passive inntekten (Som de selv får ved å selge deg denne drømmen sammen med et overpriset kurs). De færreste kommer seg dit at de får noe mer en småkroner inn i passive inntekter fra bloggen. Men… Det er altså mulig!

Det er særlig to ting disse guruene gjerne utelukker når de forteller deg hvor enkelt det er å skape passive inntekter på nett. For riktignok er det enkelt i den forstand at nesten hvem som helst kan gjøre det, men det krever altså:

  1. Hardt arbeid
  2. Tålmodighet

Med andre ord, det krever at du jobber hardt over lengre tid uten inntekt og uten at det ser ut som det kommer noe inntekt. Det harde arbeidet bærer gjerne ikke frukter før flere år etterpå, lenge nok til at de aller aller fleste hopper av før belønningen kommer.

Det er mulig å generere passive inntekter fra blogg

Hvis du er en tålmodig sjel som tåler å gjøre et stykke hardt arbeid over tid uten å få betalt for det, ja da er det mulig for deg å generere passive inntekter fra blogg. 

Da jeg startet med blogging for over 10 år siden hadde jeg ingen plan om å tjene penger på det. Og det var kanskje også nettopp det som var grunnen til at jeg holdt ut lenge nok til at de passive inntektene begynte å komme. Ved at jeg ikke hadde øynene på «belønningen» så gjorde det at jeg jobbet hardt uten at det føltes som å jobbe hardt, fordi jeg skrev av ren og skjær interesse og dermed trengte jeg heller ikke å være tålmodig. Med andre ord, den beste framgangsmåten for å tjene passive penger på blogg er om du blogger uten å ha mål om å tjene penger. Da vil du med tiden plutselig ende opp med å tjene penger likevel. Her er et sitat fra en av øyeblikkene jeg så kraften i passive inntekter fra bloggen og kunne se belønningen i all tiden jeg hadde lagt ned i bloggen årene i forveien. Les mer: 16 480 kroner i passive inntekter fra blogg mens jeg var på ferie

I sommer fikk jeg oppleve kraften av passive inntekter.  I nesten to måneder skrev jeg ikke nye innlegg på noen av bloggene, en skulle tro at dette ville føre til at inntekten fra ville stupe, men tvert imot. Hele 16 480 kroner tikket inn i passive inntekter fra bloggene mens jeg reiste rundt og nøt ferien fullt ut. Les mer: 16 480 kroner i passive inntekter fra blogg mens jeg var på ferie

passive inntekter gjennom blogg

3 steg for å skape passive inntekter fra blogg

Det er altså mulig å skape passive inntekter fra blogg, men hvordan kommer du deg dit? Hva må egentlig til før de passive inntektene begynner å tikke inn på konto?

Les også: 27 ideer til hvordan tjene penger hjemmefra via internett

Veldig forenklet så kan dette være en framgangsmåte for å bygge opp en blogg som generere passiv inntekt for deg:

  1. Starte en blogg – Først og fremst må du starte en blogg. Her gjelder det å ha en solid plan for bloggen helt fra start, finne en lønnsom nisje (som du også har stor nok interesse til å skrive mye over tid) og gjerne også ha en god idé om potensielle inntektskilder du kan integrere med et slikt konsept (F. eks e-bøker, affiliate, online kurs m.m)
  2. Produsere godt innhold – Deretter kommer det viktigste med hele bloggen, å produsere godt og nyttig innhold som faktisk tiltrekker lesere. Å blogge uten mange lesere og uten å se noe resultater over tid krever sin mann (eller dame), prøv å finn en god og jevn skriverutine for å holde det gående.
  3. Bygge opp trafikk – Skal du generere passive inntekter så bør du også ha fokus på å generere passiv trafikk. Det vil si at du ikke aktivt trenger å gå ut å promotere bloggen din f. eks i sosiale medier. Her bør du ha særlig fokus på synlighet i søkemotorer. I tillegg kan du sette opp automatisk publisering av nye innlegg du skriver rett til sosiale medier og evt e-postlister.
  4. Integrere passive inntektsstrømmer – Finn gode affiliateprogrammer som faktisk er nyttige for leseren og som du selv kunne ha brukt og integrere dette tidlig i bloggens levetid. Etterhvert som du får større trafikk kan du også fokusere mer på andre alternative passive inntekter som annonser fra adsense, e-bøker og online kurs. Les også: 8 tips for å lykkes med affiliatemarkedsføring på bloggen
  5. Fortsette å bygge innhold/trafikk – Deretter fortsetter egentlig bare jobben med å bygge opp bloggen med stadig nytt innlegg som gir mer trafikk, sakte men sikkert over tid! Før du vet ordet av det, vil det begynne å tikke inn passiv inntekt også fra din blogg. Men husk, tålmodighet er en dyd.

Pat Flynn – 9 ulike måter å skape passive inntekt [Video]

Hva venter du på? Start din blogg NÅ med One.com

Blopp.no