27 idéer til hvordan tjene penger på nett ved å jobbe hjemmefra

tjene penger på nett hjemmefra

Ønsker du å prøve å tjene penger på internett?

Den gode nyheten er at det er mulig og det finnes mange måter å gjøre det på, i tillegg er  det enkelt og rimelig å komme i gang.

Den dårlige nyheten er at det krever MYE arbeid og tålmodighet fra deg før arbeidet bærer frukter.

Det er mange der ute som ønsker å få deg til å tro at det er enkelt å tjene penger på nett, de flest av de som proklamerer dette tjener sine penger på nett på at du tror at det er enkelt.

De selger deg overprisede kurs, bøker og produkter basert på at du tror du også skal kunne tjene penger enkelt på nett.

Men det er dessverre ikke så enkelt som de vil ha det til, særlig ikke om du bruker opp alle pengene dine på å kjøpe kurs i hvordan tjene penger på nett. 

Sannheten er at du ikke trenger noe kurs for å tjene penger på nett. All informasjon du trenger for å komme i gang ligger gratis på internett allerede.

Det er egentlig bare å hoppe i det og komme i gang og lære mens veien blir til.

Det koster lite å starte sin egen blogg og nesten alle kan gjøre det. Det er altså veldig enkelt å komme i gang.

Men nettopp fordi det er så enkelt å komme i gang, så er det også veldig mange der ute som er i gang allerede og konkurransen er stor for å bli synlig.

Så skal du lykkes med å tjene penger på nett så må du rett og slett finne din lille nisje som gjør deg spesiell, jobbe beinhardt over lengre tid.

Belønningen kan bli stor, men den kommer gjerne lenge etter det største arbeidet er gjort.

Les også: Hvordan gjøre hobby om til levebrød med din egen blogg

Å tjene penger på nett er altså ikke så passivt som mange ønsker å få deg til å tro.

Det krever gjerne mye arbeid og mye tid før du i det hele tatt tjener noen kroner.

Derfor gir mange opp lenge før de ser den store inntekten, men derfor er det også muligheter for dem som ikke gir opp og som fortsetter til arbeidet faktisk begynner å bære frukter. 

Hvordan starte en blogg

27 Måter for å tjene penger på nett (Jobbe hjemmefra)

Nedenfor har jeg startet en liten idémyldring for deg på ulike måter det er mulig å tjene penger på nett. Det er på ingen måte en komplett liste, mulighetene er nærmest uendelige for den kreative.

Anse det heller som liste for å sette i gang idéene hos deg selv. Hvis det er noen punkter som treffer deg ekstra mye, skriv de ned og ta deg en egen idémyldring rundt disse.

Det viktige er å finne noe som passer DEG og det du allerede har en stor interesse for eller har en kompetanse rundt. 

De fleste av disse idéene starter med å lage en enkel blogg og bygge videre på denne. 

Starte en liten nettbedrift

En av de mest lukrative måtene å tjene penger på nett er å bygge opp en liten «Side hustle» på nett gjennom en egen nettbedrift hvor du selger din kunnskap og kompetanse, enten direkte gjennom kosulent, rådgivning eller lignende eller indirekte gjennom å dele kunnskap og tjene penger på affiliate/annonser.

Les også: Du trenger ikke å si opp jobben – Prøv deg som hobbygrunder først

 • Konsulentbedrift – Selg dine tjenester gjennom egen nettside, innen et felt du allerede har en kompetanse på. Enten time for time, eller gjennom egne pakker og prosjektleveranser. Gjennom egen blogg kan du bygge deg opp ryktet du trenger for at det skal selge seg selv, gjennom å dele gratis kunnskap og etterhvert også kunne bli synlig i google rundt det feltet du selger tjenestene dine.

 • Coaching –  Har du oppnådd noe du tror andre ønsker å oppnå? Da kan du selge coaching og rådgivningstjenester og hjelpe andre til å klare det du allerede har fått til selv.

 • Lage kurs innen ditt felt – Noe av det mest innbringende og populære måtene å tjene penger på nett er for tiden å lage online kurs. Lag et solid kurs innen ditt felt som tar deltakeren fra A til B, aller helst noe veldig konkret de skal få til gjennom akkurat ditt kurs. Hovedfordelen med dette er at når du først har laget kurset, så kan du selge det samme kurset om og om igjen uten merarbeid.

 • Affiliatemarkedsføring – Når du skriver en blogg om et spesielt nisjefelt, så vil du fort oppdage at du automatisk også anbefaler visse tjenester, programmer og produkter som du selv bruker. Disse er det ofte mulig å tjene penger på gjennom affiliatemarkedsføring.

  Les: 8 tips for å lykkes med affiliatemarkedsføring på bloggen.

  Det finnes til og med personer som tjener penger utelukkende på å bygge opp mange nisjeblogger med ulike temaer med den hensikt å tjene penger på affiliate.

 • Lage nettbutikk – Å lage nettbutikk har heller aldri vært enklere enn det er i dag. Det kan rett og slett gjøres gjennom en helt vanlig wordpress blogg med en ekstra plugin for nettbutikk og vipps så er du i gang.

  Det kan gjøres gjennom dropshipping (Hvor din nettbutikk selger varer som blir sendt direkte fra en leverandør), nettbutikk med egenproduserte produkter eller å kjøpe inn eget varelager.

  Nettbutikk krever ofte en hel del mer arbeid, lavere marginer og gjerne med betydelig større risiko. Husk at her konkurrer du gjerne også mot de aller største aktørene (Les amazon..)

 • Lage og selge egen e-bok – En annen populær måte å tjene penger på nett er å skrive e-bok og selge denne gjennom egne kanaler.

  Faktisk er det mange som også selger e-bok som utelukkende er en sammenfatning av innholdet som allerede finnes på bloggen.

  Poenget er å lage en renere og mer brukervennlig måte for leseren å få med seg og lære det viktigste rundt det temaet du skriver om.

Jobbe som frilans på nett

Du MÅ ikke nødvendigvis ha din egen nettside for å tjene penger på nett. Det finnes allerede mange nettsider som lar deg tilby dine frilans tjenester (mot et lite gebyr).

Her er noen måter du kan tjene penger på nett som du KAN tilby på egen nettside, men som du også kan tilby gjennom tredjepartsnettsider (Som Fiverr, Upwork med flere).

Les også: Lær å skrive så det selger (Intervju med Vivian fra Journalistskolen)

 • Skribent – Det er mange der ute som ønsker skribenter og såkalte «copywriters» ssom kan fylle nettsidene og bloggene deres med relevant innhold. Det er også mulig å selge inn artikkelidéer til magasiner og nettsider, men da bør du ha noe å vise til (Se lenken over fra Vivian i journalistskolen).

 • Oversetter – På samme måte som mange trenger skribenter, så er det også mange som trenger oversettere mellom ulike språk. Hvis du mestrer flere språk så kan dette kanskje være noe for deg? Det kan f. eks være aktører som ønsker å ha nettsidene sine på flere språk for å kunne nå ut til flere.

 • Programmerer – Hvis du kan programmere, så er dette også en tjeneste som er relativt enkel å jobbe med som frilans. Det finnes nærmest et utømmelig behov for programmerer i disse dager. Her gjelder det bare å bygge opp sin «portefølje» og rykte som programmer. Her kan det være greit å ha en nettside å vise til tidligere «bragder».

 • Designer – Er du en grafisk designer, eller rett og slett bare har veldig teft for noe innen design? Da er det også mulig å selge dette som en frilanstjeneste.

Bygge opp en kanal i sosiale medier

Hvis du har klart kunststykket å bygge opp en kanal i sosiale medier med mange følgere, så vil det også kunne være mulig å tjene penger på dette gjennom annonser og (fornuftige) produktplasseringer.

Les også: Hvordan tjene penger på blogg

 • Blogg – Har du en godt besøkt blogg så er det mange måter å tjene penger på denne. For å nevne noen: Annonser, affiliatemarkedsføring, selge egne produkter, kurs og tjenester. Her er det bare fantasien som setter grenser.

  Les guiden vår: Hvordan starte en blogg og tjene penger på den

 • Instagram/facebook – Her er det ingen måte å direkte tjene penger på (enda), men hvis du har mange følgere så kan du ta kontakt med relevante aktører (gjerne som du allerede bruker selv) for å se om du kan få til et betalt samarbeid.

  Det er ofte stor interessse (særlig innen retail) å bli synlig på instagram og facebook.

 • Youtube – Å drive med Youtube har blitt svært populært i Norge de siste årene. Dessverre er det ofte lite penger å hente direkte fra annonsene via youtube. Har du mange seere så bør du gjøre som for instagram og facebook, søk etter å få til betalte samarbeid

 • Podcast – I likhet med youtube så har podcast eksplodert i popularitet de siste årene. Dette er et format som kan være veldig vanskelig å tjene penger på. Her finnes det nesten ingen andre utveier enn å få til betalte samarbeid og annonser (Litt som radioreklamer). Heldigvis har dette blitt et mer ettertraktet og kjent format for annonsører de siste årene.

 • All of the above – Har du begynt å få mange følgere i én kanal, så kan det også være en idé å utvide til flere kanaler i en kombinasjon. Men husk å ikke bit over for mye, ha en gjennomtenkt strategi på hva du ønsker å bygge opp og hvordan du skal tjene pengene.

Les også: Hvordan lykkes som blogger og influencer

Flere idéer til å tjene penger hjemmefra

Investere penger

Har du kapital så finnes det også mange muligheter for å tjene penger på nett gjennom å investere disse.

Leie ut bil, bolig og ting

Det finnes nå også andre tjenester på nett som lar deg tjene penger ved å leie ut bolig, bil og andre ting. Her finnes det også

 • Leie ut bil via Nabobil
 • Leie ut hytte og bolig via Airbnb
 • Leie ut andre ting du eier via Hygglo

Diverse andre måter å tjene penger

Som sagt det er igrunn bare fantasien som setter grenser. Her er noen flere idéer til hvordan du kan tjene noen slanter på nett.

 • Tjene penger på betalte spørreundersøkelser
  Du blir ikke rik av å svare på betalte spørreundersøkelser, men hvis du vil tjene noen hundrelapper ekstra, er dette et enkelt sted å starte.

  Her kan du lese mer om de ulike tilbyderne av betalte spørreundersøkelser i Norge: Hvordan tjene penger på spørreundersøkelser i Norge

 • Vinne i konkurranser på nett
 • Kjøpe og selge brukte ting
 • Ta småjobber på nett
 • Tjene på vervepremier

Flere forslag til å tjene penger på nett

Her har jeg samlet flere artikler som handler om metoder for å tjene penger på nett som jeg har funnet hos andre nettsider:

Hvordan tjene penger på nett? 19 måter som faktisk fungerer

12 strategier for passive inntekter

Ekstra inntekt? 11 Side-inntekter som kan gi deg 10.000 kroner i måneden

Skroll til toppen