Å holde motivasjonen oppe når du skriver og skriver, men ingen leser

Når du har en helt fersk blogg, vil du fort kunne oppleve en lang periode uten særlig lesere. Denne fasen er Deltidsblogger.no i nå. Men det gjør meg ingenting…

Les også: Hvordan få flere lesere

Deltidsblogger.no oppstod etter en liten idé om å skrive et innlegg på Målbevisst.no. Innlegget skulle egentlig handle om hvordan du kunne lage din egen blogg og gjøre den til en inntektkilde på siden. Før jeg visste ordet av det var innlegget blitt til denne bloggen i løpet av en natt.

Les også: 5 grunner til at ingen leser bloggen din

Jeg kom på at jeg satt inne med masse kunnskap etter 8 år med blogging på flere ulike blogger. Kunnskap både lesere, venner og familie stadig vekk spurte meg ut om. Nå kan jeg istedet bare henvise til denne bloggen hvor jeg gledelig deler alt dette. Jeg ønsker å få fram at hvem som helst kan gjøre dette.

MEN, nå som jeg har denne bloggen, som en av 3 aktive blogger jeg skriver på får jeg igjen kjenne på en følelse som jeg ikke har måttet kjenne på siden jeg startet min første blogg Aksjebloggen, nemlig følelsen av å skrive rett ut i universet uten at noen leser eller hører på. For det er rimelig ensomt her inne enda, med kun 3 andre lesere enn meg selv til nå.

Motivasjonen for å fortsette å skrive

Så hvordan skal jeg holde motivasjonen oppe til å fortsette å skrive her? Her er min motivasjon til å fortsette å skrive 1 innlegg hver dag selv om ikke en eneste en leser det… enda…

Les også: Slik gjør du bloggen mer kjent og får flere lesere

Jeg tror noe av nøkkelen her er at jeg først og fremst gjør dette for meg selv, jeg synes det er gøy å skrive, å utvikle en blogg og dele min kunnskap. Så gøy at jeg kunne gjort det selv uten lesere! Men når det først kommer lesere, og særlig når de begynner å gi lyd fra seg så er det en så stor bonus at bare tanken er motiverende i seg selv!

Jeg vet at hvis jeg bare fortsetter å skrive, så vil de rette leserne etterhvert tiltrekkes til bloggen. Derfor har jeg heller ikke noe behov for å pushe og promotere bloggen ihjel. Heller noen få veldig interesserte lesere, enn mange uinteresserte.

En dag så kommer leserne til bloggen og det gleder jeg meg til. Inntil da liker jeg tanken på å bygge opp og utvikle bloggen mest mulig slik at den også gir best mulig inntrykk og Verdi for leserne når de først dukker opp!

Skroll til toppen