3 måter du kan holde liv i bloggen mens du er bortreist

Ikke la bloggen dø ut bare fordi du skal bort en stund, slik holder du liv i bloggen mens du er bortreist

Å publisere innlegg jevnlig er en av nøklene for å holde liv i en blogg og få leserne til å stadig vende tilbake til deg. Blir det stille for lenge på bloggen er det fort gjort at du mister lesere eller at du rett og slett blir litt glemt. Det er nemlig uhyre kjedelig å besøke en blogg om og om igjen uten at det er noe nytt der.

Så hvordan skal du holde liv i bloggen selv når du er bortreist? Her er noen forslag til hvordan du kan gjøre det:

1. Blogg på ferie

En av dem er rett og slett noe så enkelt som å ta med deg PCen og fortsette å blogge på ferie, dette kan det fort bli litt ekstra spennende innlegg av. Bildet du ser over er nettopp fra en tur jeg var på i Lisboa, her sitter jeg i en komfortabel sakkosekk og blogger på Målbevisst.no. Jeg må innrømme at jeg følte ekstra godt på friheten og fleksibiliten en deltidsblogg gir.

2. Skriv ferdige planlagte innlegg

I wordpress har du en fantastisk funksjon som lar deg planlegge innlegg fram i tid. Du skriver dem rett og slett ferdig før du reiser og setter dem på automatisk publisering over litt tid i ferine. Ingen vil merke at du er borte en gang! Faktisk er innlegget du leser nå skrevet og planlagt for ca 1,5 uke siden.

3. Få besøk av gjestebloggere på bloggen din

Du kan enkelt opprette en ny bruker med kun skribent-tilgang til bloggen din som kan skrive gjesteinnlegg mens du er borte. Inviter noen andre bloggere i samme nisje som deg selv. Dette er også en god mulighet for dem til å få promotert sin egen blogg. En vinn-vinn mulighet.

Det er egentlig ganske enkelt å holde liv i bloggen selvom du ikke alltid er tilgjengelig på nett, men husk at du selvsagt også har full frihet til å ta helt ferie og ikke publisere en damn-shit om du vil. Det er jo en av luksusgodene med å ha sin egen deltidsblogg.

Skroll til toppen