Tester gratis blogg på 3 minutter hos Simplesite – Hold deg unna!

Du har kanskje sett annonse for Simplesite, som skal være en veldig enkel og rask måte å starte sin egen blogg eller nettside helt gratis. Jeg har testet det ut, det var ikke det helt store for å si det mildt

Les også: Hvordan starte en blogg

Stadig dukket det opp annonser for Simplesite, en tjeneste hvor du enkelt kan opprette din egen nettside helt gratis. Jeg bestemte meg for å teste ut denne tjenesten, under kan du følge hele prosessen fra start til slutt.

Dette skulle egentlig være et innlegg i forbindelse med en ganske godt betalt affiliatekampanje fra Simplesite, men som nok vil åpenbare seg utover innlegget her så er ikke dette en tjeneste jeg kan anbefale deg på noe vis, jeg har derfor bare droppet å ha med affiliatelenkene.

Men ok, det skader jo ikke å prøve en gratisversjon. Så la oss gå i gang med å teste det ut:

Tester ut gratis blogg med Simplesite

1. Første steg

Klikker på «Start her» og kommer rett inn i et enkelt vindu. Velger personlig blogg:

2. Neste steg hopper rett til fargevalg

En noe merkelig overgang spør du meg. Er farger virkelig det første jeg skal velge på bloggen min? Og ikke minst, hva skjedde med hoppet i progresjonsindikatoren, har jeg kommet til til 67% allerede?

Når det kommer til selve fargene er det usedvanlig få og litt rare fargekombinasjoner å velge mellom. Men jeg tar tipset til meg om at dette kan jeg endre senere uansett. Så jeg bare velger noe.

3. Velge bakgrunn på bloggen

Hm.. Her var det mye rare bakgrunnsbilder å velge i… Har ikke mer å si enn det..

4. Velge bilde til bloggen? Høh?

Neste steg er å velge et «fint» bilde til bloggen min. Men jeg skjønner ærlig talt ikke helt hva dette bildet er til? Ser ut som jeg skal velge et bilde til et innlegg eller side. Skjønner ikke helt her.

5. Velger jeg brukernavn eller bloggnavn?

Neste steg var å velge brukernavn, deretter foreslås det et domene basert på brukernavnet. Blir usikker på om jeg velger brukernavn for å logge inn på bloggen eller om jeg velger bloggnavn.

Og forresten, hva skjedde med progresjonen her nå, er jeg tilbake på 0% nå eller er jeg ferdig?

6. Velge passord

Hm.. Var visst verken på 0% eller ferdig. Velger et passord..

7. Merk – Fungerer ikke for SEO formål

Greit å legge merke til, dette gjelder nok bare gratis versjonen vil jeg tro.

Og ja, jeg er ikke en robot…

8. Bloggen er opprettet!

Jo, takk for gratulasjonene! Det har vært litt av en vei for å komme hit. Brukte omtrent 3 minutter. Spent på hvordan bloggen ser ut, men først må jeg velge domene.

Her kan jeg velge enten et domenenavn + .com til bare 9 kr (Må være noe mer her), jeg velger gratis versjonen, men VENT LITT NÅ… Da ble jeg jo stuck med brukernavnet mitt som bloggnavn. Søren svarte!

9. Slik ser den ut + designendringer

Slik ser den altså ut! (Etter litt flere desingendringer). Her er det nemlig betraktelig mer muligheter til å endre på designet, men fortsatt begrenset i gratisversjonen. Kan for eksempel laste opp eget bakgrunnsbilde, laste opp logo og lignende. Ingenting imponerende!

10. Skape nytt innhold

Her får de faktisk et lite pluss. Det er veldig enkelt å skape nytt innhold på bloggen. Klikker bare på «Nytt innhold» og får opp dette valget. Skriver rett inn slik du vil ha det og lagrer. Enkelt og greit!

 

11. Men hva koster egentlig Simplesite Pro?

Øverst på nettsiden legger jeg merke til dette megatilbudet! 100% av, fra 9 kroner som det stod i introduksjonen. Det lønte seg altså å ikke velge domene i starten! Jeg hiver meg rundt for å rekke tilbudet før det utløpet – Kjøp NÅ!

Etter å ha klikket «Kjøp NÅ», lyser denne opp for meg.. Så det var ikke helt gratis likevel. Men ok, 9 kroner er ikke så ille. Men dette er bare første måned. Hva vil neste måned koste?

Jeg leter og leter i «Kjøp nå!» skjemaet og finner ikke så mye annet enn at ved å kjøpe dette tilbudet så melder jeg meg på automatisk 3 måneder fornyelse av Simplesite Pro. Men hva koster det da? De kan da ikke mene at noen skal registrere seg her til en automatisk fornyelse til ukjent pris? Er det 100 kr eller 1 million kroner?

Jeg leter videre og må faktisk logge meg ut av nettsiden for å kunne gå inn igjen på hovedsiden til Simplesite. Selv her finner jeg ikke prisene noen åpenbare steder, helt til jeg finner en liten lenke helt nederst i hjørnet til «Ofte stilte spørsmål» (Ikke så rart dette er ofte stilt spør du meg».

Her finner jeg det, oversikten som burde vært tydelig fra start. Ikke imponert!

Hvem passer Simplesite egentlig for

Simplesite Gratis versjon: Jeg glemte et spørsmålstegn på slutten av tittelen her, for hvem passer egentlig Simplesite for? Jeg har ikke svaret og lurer på det enda. Simplesite Gratis versjon passer ihvertfall ikke for bloggere (Maks 15 sider) og med veldig begrensede (og lite estetiske) designmuligheter, reklame fra Simplesite, kjipt domenenavn og ingen mulighet til å bygge SEO. Her anbefaler jeg mye heller å starte egen blogg på eget domene. Det er enklere enn du tror! Her er hvordan jeg laget en fullverdig blogg på under 2 timer for en knapp femhundrelapp.

Simplesite PRO versjon: Wow, ubegrenset antall innlegg. For en luksus! Men ok, hvem passer PRO versjonen for da? En kan jo blogge med denne versjonen, men her er det både billigere og bedre å bruke en annen host med WordPress, f. eks One.com eller Hostgator som jeg selv bruker. For folk som vil ha nettbutikk passer ikke denne versjonen, her er det begrenset til 5 varer i nettbutikken (Finnes en enda dyrere versjon også for dem).

Egentlig skulle jeg skrive og teste Simplesite i forbindelse med en godt betalt affiliatekampanje, men her bare droppet jeg lenkene. Jeg hadde uansett sikkert blitt kastet ut av kampanjen og ingen som leser dette vil nok kjøpe PRO-versjonen uansett. Denne tjenesten kan jeg rett og slett ikke anbefale på noen som helst måte!

2 hendelser på “Tester gratis blogg på 3 minutter hos Simplesite – Hold deg unna!”

 1. Tusen takk for innlegget!
  Jeg startet en gratisversjon og kom meg gjennom alle steg.
  Da jeg skulle legge inn produkter til nettbutikken, oppdaget jeg fort at ingenting ville fungere. Jeg vurderte oppriktig om jeg skulle kjøpe PRO, for da ville alt fungere som det skulle. Da hengte sida seg opp, og jeg kom ingen vei.
  Jeg måtte derfor google simplesite og fant dette innlegget.
  Nå vet jeg at jeg ikke skal velge dem! Tusen takk!

  1. Hei Ingrid,
   Veldig godt å høre at dette innlegget kunne stoppe noen i å bruke Simplesite! 🙂 Det finnes så utrolig mange andre bedre (og billigere) løsninger der ute. Lykke til videre!

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen