Slik lærer du alt du trenger om blogging uten å betale for svindyre kurs!

Foto: NordWood Themes on Unsplash

Spar deg for pengene. De svindyre kursene du finner på nett om hvordan starte blogg er helt unødvendig. Alt du trenger ligger gratis på nett!

Les også: Hvordan starte blogg – Start wordpress blogg på null komma niks

Det er rett og slett et stort paradoks; Aldri før har det eksistert så mange svindyre kurs om hvordan starte og lykkes ble blogg og aldri før har det eksistert så mange gratis kvalitetsvideoer om akkurat det samme!

Alt du trenger ligger gratis på nett

Jeg river meg i håret når jeg ser at folk lar seg rive med og kjøper kurs for mange tusen kroner for å lære å starte en blogg. Akkurat samme informasjonen er bare et lite søk unna på Youtube eller Google. Hvis du har penger å bruke på bloggen, så bruk dem heller på noe som faktisk hjelper gjør bloggen bedre, som et godt bloggdesign, få designet en kul logo eller kanskje markedsføre den for å komme i gang.

Det er ikke slik at de som har laget kursvideoer bak betalingsmurer sitter på noen annen eller mer hemmelig informasjon enn de som har laget gratis kursvideoer på Youtube. Så hvis det er noe du lurer på, noe du vil lære, noe du er usikker på eller rett og slett noe du ikke får til når det kommer til blogg (og alle andre verdens ting), så er det bare å google det.

Og joda kanskje jeg skyter meg selv litt i foten her, for den mest lukrative måten jeg kunne ha tjent penger her på Deltidsblogger.no ville vært å smelle sammen et videokurs og selge det til deg for en solid sum. Men det er kanskje derfor jeg aldri har fått meg til å lage dette kurset, alt finnes jo allerede der ute, GRATIS!

Hvordan jeg lærte absolutt alt jeg kan om blogging

Før jeg startet min første blogg hadde jeg nøyaktig null erfaring og nada niks med kunnskap om hvordan opprette wordpress blogg på eget domene, eller noe som helst annet om blogging. Alt jeg trengte lærte jeg meg gratis gjennom fritt tilgjengelig informasjon på nett.

Altfor mange tror de må kunne alt før de i det hele tatt kan gå i gang. At de må være ferdig utlært med kursing og utdanning, men den store «hemmeligheten» i å lære seg alt du trenger, er rett og slett å fokusere på å lære bit for bit som i et puslespill. Det hjelper ikke om du har lest 10 bøker og tatt 3 kurs, om du ikke har prøvd noe ut i praksis. Da er alt glemt før du i det hele tatt kommer i gang. Tygg deg heller gjennom bit for bit, og google deg gjennom problem for problem. Learning by doing som de sier er den beste måten å løre.

Det hjelper ikke om du har lest 10 bøker og tatt 3 kurs, om du ikke har prøvd noe ut i praksis. Da er alt glemt før du i det hele tatt kommer i gang.

Det var slik jeg lærte meg alt jeg trengte om wordpress og blogging, og det er slik jeg fortsetter å utvikle meg og lære i dag. Et hinder om gangen, hvordan kommer jeg meg over dette? Når du går i gang vil du naturlig møte nye utfordringer som du kan google deg svaret på.

Kanskje havner du tilbake på denne bloggen? For noen av mine mest populære innlegg handler nettopp om hvordan gjøre ditt og hvordan gjøre datt. Helt gratis guider som jeg har skrevet, til deg. Og det er mange flere av sånne som meg som velvillig deler erfaring og kunnskap og som gjerne tråkker opp stien før deg så du kan lære av mine feil.

Kanskje så søkehistorikken min slik ut da jeg startet med blogg:

  • Hvordan lage en blogg?
  • Hva er wordpress?
  • Hvordan installere wordpress?
  • Hvor får jeg eget domene?
  • Hvordan får jeg .no domene?
  • Hvordan putter jeg wordpress inn på mitt domene?
  • Hvorfor får jeg ikke logget inn på wordpress?

Det er det som er så fantastisk, det finnes INGEN dumme spørsmål for Google. Og stort sett alle problemer har noen opplevd før deg og stort sett alle spørsmål har noen allerede besvart. (Om ikke på norsk, så i hvert fall på engelsk). Just google it!

Og en ting til; det er heller aldri for sent å lære noe nytt. Alle kan lære å starte blogg.

Skroll til toppen