Ida endret livsstil – trente bort 40 kg (Intervju)

Ida Olin Madsen titter ned på vekten, den viser 108 kg. År 2011 er rett rundt hjørnet, da Ida bestemmer seg for at nok er nok, hun vil ha en ny og sunnere livsstil. Hun inngår et nyttårsforsetter med seg selv, et nyttårsforsetter hun har hatt mange ganger før, men denne gangen er det annerledes, denne gangen er det ingen vei tilbake. Les intervjuet av denne målbevisste unge jenten om hennes vei mot målet og hvordan hun trente bort 40 kg.

Hva var det som fikk deg til å bestemme deg for at nok var nok og ta full kontroll over livet og sette deg mål?

Jeg har vært overvektig helt siden jeg var liten og fikk ofte høre det i skolen med baksnakking og hånende ord. Det hjalp heller ikke at jeg var den høyeste jenta i klassen. Vekten min har egentlig vært et tema for andre så lenge jeg kan huske, mens jeg selv alltid har hatt andre drømmer om framtiden; Jeg husker så godt en kveld hvor jeg og mamma satt i sofakroken å så en dokumentar om bodybuildning og fitness, fra da av har jeg alltid drømt om å bli en av de sterke og vakre fitnessjentene med uendelig mye selvtillit.

Etter flere år med overvekt ble både dagene tyngre og kroppen tyngre. I januar 2011 fikk jeg beskjed om at jeg var utsatt for en rekke sykdommer. Jeg hadde fortsatt muligheten til å endre dette, derfor bestemte jeg meg for å gjøre en livsstilsendring. Helsen min var på bunn, jeg spiste godteri, junk food, drakk brus og ellers hva jeg ville når jeg ville. Jeg hadde ingen grenser over hva jeg puttet i meg, og jeg hatet å være aktiv. Jeg syntes det var et ork å gå til butikken som lå 200 meter unna huset. Helsen min ble dårligere og dårligere, vekten gikk opp og energien min var på null. Nyttårsforsettet mitt for 2011 var å foreta meg en total livsstilsendring, å det kan jeg si med stolthet at jeg nå har klart!

«Nyttårsforsettet mitt for 2011 var å foreta meg en total livsstilsendring, å det kan jeg si med stolthet at jeg nå har klart!» – Ida Olin Madsen

Satte du deg en konkret mål?
Målet mitt i utgansgpunktet var å endre livsstilen min, men så var det denne drømmen jeg hadde hatt fra jeg var liten som vekket noe i meg. Jeg forstod fort at hovedmålet mitt med livsstilsendringen var at jeg en dag skulle konkurrere innen fitness. Så jeg har et konkret mål, det er å stille i fitness, samtiding som jeg har delmål som jeg har satt meg gjennom prossesen. Delmålene kan være alt fra å ta max vekt i benken til å få på meg en bukse som har hengt lenge i skapet.

Hva gjorde du annerledes denne gangen enn tidligere forsøk som gjorde at du lykkes?

Jeg gav ikke opp! Selv om ting kune være tungt til tider og framgangen stoppet opp så gav jeg meg ikke. Jeg presset meg videre gjennom tunge perioder og ble stadig motivert på nytt til å fortsette. Jeg har jo enda ikke fullført hovemålet mitt, det kan ta år før jeg skal debutere innen fitness, men jeg er fast bestemt på at dette skal jeg klare og jeg gir meg ikke før jeg har klart det! Det jeg pleier å si er at man klarer hva man VIL klare, så lenge man vil det nok.

«Det jeg pleier å si er at man klarer hva man VIL klare, så lenge man vil det nok.»
– Ida Olin Madsen

Hva opplevde du som dine største utfordringer på veien og hvordan håndterte du disse?

Mine største utfordringer var å legge om kostholdet. I begynnelsen var det ikke enkelt å se på at andre spiste mat som jeg ikke kunne spise og samtidig fikk spørsmål om jeg skulle smake når de viste at jeg ikke kunne spise den maten. Etterhvert når jeg fikk mer kunnskap om maten jeg hadde pleid å spise fikk jeg ikke lyst å spise den lengre, derfor kan jeg i dag gå i selskap uten å spise alle de gode kakene, hehe.

Det var også en utfordring å motivere seg til å dra på trening i begynnelsen, men jeg er så heldig som har hatt en kjærste som jeg har trent sammen med. Hver gang jeg følte meg demotivert, søkte jeg motivasjon. Da måtte jeg først bli kjent med meg selv for å finne ut hva det var som motiverte akkurat meg.

Hva mener du er de viktigste faktorene til at du lykkes med å nå målet ditt denne gangen?

Støtten jeg har fått rundt meg og hjelpen jeg har fått har vært en viktig faktor. At de rundt meg hadde troen på at jeg skulle klare det var viktig, men at jeg selv hadde troen på at jeg skulle nå målet mitt enda viktigere. Ståpå-vilje er også en viktig faktor for å lykkes, om man står på og ikke gir opp så klarer man alt man vil klare, og det gjelder jo egentlig alt her i livet, det har på en måte vært min erfaring så langt.

Når følte du at du hadde oppnådd det du ønsket? Kan du beskrive følelsen da du innså det du hadde fått til?

Det er en ubeskrivelig følelse når man oppnår noe man har jobbet hardt for, følelsen av å ha mestret noe man før hadde sett på som umulig er en blandig av tårer og glede, og ikke minst for min sin del følelsen av at man har en lys framtid uten fare for sykdommer som man var i faresonen for å få tidligere. Jeg har jo ikke oppnådd hovedmålet mitt enda som er å konkurrere i fitness, men den dagen jeg står på scena for første gang kommer jeg nok til å begynne å grine og le samtidig så sminken renner av meg uansett hvilken plassering jeg kommer til å få. Jeg ser virkelig fram til den dagen.

«Det er en ubeskrivelig følelse når man oppnår noe man har jobbet hardt for, følelsen av å ha mestret noe man før hadde sett på som umulig er en blandig av tårer og glede» – Ida Olin Madsen

Hvilke råd vil du gi til andre som er der du var og som ønsker å gå samme veien som deg?

Sett deg et hovedmål og flere delmål gjennom prosessen, og ta deg god tid til å bli kjent med kroppen din og hvordan den fungerer, ikke minst overbevis deg selv om at dette klarer du! Tenk hele veien at målet er like rundt hjørne, det gjore hvertfall jeg og det fungerte.

Helt til slutt, hvilke mål har du for fremtiden?
Planen er å bygge mer muskler og etterhvert debutere innen fitness, jeg kommer ikke til å stille før jeg føler meg 100% klar for det og det kan jo ta alt fra to år eller lengre. Etter jeg har gjort det vet jeg ikke helt hva planen er, men man vet jo aldri, kanskje jeg bestemmer meg for å begynne med kampsport eller en annen idrett jeg kan være interessert i, alt jeg vet er at det jeg bestemmer meg for å gjøre, kommer jeg i mål med om jeg virkelig vil det:)

«alt jeg vet er at det jeg bestemmer meg for å gjøre, kommer jeg i mål med om jeg virkelig vil det» – Ida Olin Madsen


2 hendelser på “Ida endret livsstil – trente bort 40 kg (Intervju)”

  1. Flott eksempel på at det faktisk går an å gjøre radikale forandringer med livet sitt. Det er riktignok slik at det er enda vanskeligere å holde seg slank over tid enn å slanke seg, men Ida tror jeg vil klare dette også.

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen