Hvor er du i forhold til hvor du ønsker å være?

Foto: © Starletdarlene | Dreamstime

Stopper du noen ganger opp og tenker over livet ditt? På årene som forsvant? Hvordan du aldri ble det du en gang drømte om? Skulle du ønske du hadde tatt andre valg i livet? Ikke la dette skje igjen, form ditt nye liv for fremtiden med bevisste valg og handlinger.

Den gode og den dårlige nyheten

Hvem har vel ikke stoppet litt opp iblant og vemodig tenkt over hvordan årene har flydd forbi og hvordan drømmene forsvant på veien til der du er nå. Tiden går så fort. Angrer du på valg du har tatt i fortiden som har formet livet ditt og tatt deg med inn i på en sti du egentlig ikke ønsket å gå? Går du fortsatt denne stien? Jeg har én god og én dårlig nyhet til deg. Den dårlige er at du ikke kan gjøre noe med hvor du er nå. For der du er nå er et resultat av de valg du har tatt hittil i livet, valg som allerede er tatt og som du ikke kan angre. Den gode nyheten er at alt som skjer fra dette øyeblikket er helt opp til deg. Du bestemmer din videre retning. Du bestemmer hvor du ønsker å være og om du skal komme deg dit. Bestem deg for hva du vil, og gjør det som skal til!

«Create your future from your future, not your past»
– Werner Erhard

Hvor er du nå og hvor ønsker du å være?

Alle de vanene du har, valgene du har gjort og handlingene du har utført har ledet deg til der du er i dag. Så da er spørsmålet; Hvor er du egentlig i dag? Og er det egentlig der du ønsker å være? Kjenn etter på deg selv, tenk gjennom hva du har og hvordan du opplever livet. Er du lykkelig? Er det livet du har nå basert på dine egne indre ønsker, eller er de formet av de rundt deg? Bruker du tiden din hovedsaklig til å oppnå dine egne mål og lykke eller til å oppnå noe for noen andre? Ta deg litt tid til å kjenne etter på dette og tenke gjennom det livet du lever nå, noter gjerne også. Dette er ditt utgangspunkt, dette er din klump med leire som du skal jobbe med videre. Det er ikke noe vits i angre på hvordan du har formet leirklumpen din til nå. Det er det du gjør fra nå av som er avgjørende for hvordan denne klumpen, dette livet ditt, vil se ut i fremtiden.

Når du har gitt deg selv en oversikt over ditt eget utgangspunkt, din A. Så er det på tide å finne ut hva din B er. Hvor er det egentlig du ønsker å være? Hva ønsker du å oppnå? Hva ønsker du å oppleve i løpet av din tid på jorden? Hvordan ønsker du at din leirklump skal se ut? Ta utgangspunkt i det som gjør deg selv lykkelig, det som trigger de gode følelsene i deg og ikke i hva omgivelsene eller samfunnet «forventer» at du skal ønske å oppnå. Du har fått utdelt for lite tid til å sløse den på leve andre sine drømmer og oppnå andre sine mål. Hvordan ser ditt ideelle liv ut? Hva bruker du tiden din til? Hvem har du rundt deg? Hva opplever du?

«The indispensable first step to getting the things you want of life is this: Decide what you want.»
– Ben Stein

En god metode hvis du har litt vanskeligheter med å finne ut hvor du ønsker å være er å sette deg ned alene med et papir og en blyant. Begynn å tenk over hva du ønsker å gjøre og oppleve og noter ned alt som faller deg inn, ikke sett noen grense for deg selv. Du vil fort merke at én idé og tanke vil avle nye idéer og tanker. Du kjenner at pulsen går opp og at du blir mer og mer giret når du kommer på ting du virkelig har lyst til å oppleve. Du blir lykkelig bare med tanken på å opplevel disse tingene, tenk hvor lykkelig du vil bli når du faktisk opplever de? Du kan gjerne lage en liste av typen «XX ting jeg vil oppleve før jeg dør», en såkalt «bucket-list». Hvor mange ting du har på listen er ikke så veldig vesentlig, men derimot at det du setter på listen er ting som du virkelig virkelig ønsker å oppleve og oppnå.

Ved å tenke gjennom og skrive ned hvor du er nå og hvor du ønsker å være, så har du tatt et stort steg i riktig retning av å forme ditt eget liv slik du vil ha det, du har funnet ut hvor din A og din B er. Neste steg er å finne stien, de valg, vanene og handlingene, som vil føre deg fra A til B.


4 hendelser på “Hvor er du i forhold til hvor du ønsker å være?”

  1. Jeg likte setningen «Bestem deg for hva du vil, og gjør det som skal til». 🙂

    Har også sans for Zig Ziglars spørsmål: Are you a wandering generality or a meaningful specific? 🙂

  2. Er nok mange som kjenner seg igjen i det du skriver her, meg inkludert. Litt irriterende å tenke på all tiden man har «kastet» bort på unødvendige og ufornuftige ting. Allikevel, trives man med det man gjør, er det jo ikke bortkastet tid.

    Uansett, kanskje det er noe i teksten til John Lennon om at «livet er det som foregår mens man planlegger noe annet». Meget mulig;)

  3. En utfordring som jeg har, og som jeg opplever at mange deler med meg er å vite hvor man vil. Selve målutformingen kan være vanskelig nok i seg selv, men det er vel bare 2-5% av befolkningen som har klare ideer om hvor de vil. Vi andre er kanskje mer sikre på hva vi ikke vil, og så bruker vi eliminasjonsmetoden mens vi roter rundt på leting.

    Selv er jeg ganske god på å sette drømmemål. Men så er jeg litt risikoavers og liker å sikre meg. Dermed går jeg ikke all-in. Kanskje forhindrer det at jeg går skikkelig på trynet, men det hemmer også enhver framdrift mot drømmemålet. Samtidig så er det fornuft i å fordele eggene i flere kurver. Risiko-mitigering er et viktig element. Jeg skulle bare ønske jeg kunne finne en efektiv måte å redusere risiko på som ikke tok moment fra framdriften…

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen