...

Ny e-bok: Kutt snusen – Honningfellens hemmelighet avsløres

Foto: © Johanlenell | Dreamstime

Enten du er blant dem som begynte med snus av nyskjerrighet, eller du har konvertert fra røyk til snus nå som jakten på røykere hardner til, så regner jeg med at tanken om at det egentlig er unødvendig også har slått deg. Selv begynte jeg med snus midt i tenårene, og hadde et jevnt forbruk på rundt to bokser pr dag i de 18 årene jeg brukte snus. Nå er jeg kvitt uvanen, det tok meg utallige forsøk og mange år, men når jeg oppdaget hvordan jeg lett kunne kutte snusen uten anstrengelser var det enkelt.

Dette er et gjesteinnlegg fra forfatteren bak den nye eboken «Kutt snusen – Honningfellens hemmelighet avsløres«.
Etter at røykeloven trådte i kraft i Norge har snussalget eksplodert. Tobakksbransjen kommer stadig med nye snusvarianter for å dekke en større del av markedet. Og utbredelsen ser ikke ut til å bremse med det første. Så selv om salget av røyk og antall personer som røyker er gått noe ned, er antallet som er avhengig av nikotin større enn på lenge. I nyhetsbildet figurerer et EU forbud mot snus, og de svenske snusgigantene må nok en gang gå til kamp. Vil de nok en gang få et unntak i loven, eller er det kroken på døra for «det svenske sorte gull»?

Som nevnt har jeg selv vært storforbruker av snus i mange år. Når jeg endelig forsto hvor enkelt det var å slutte, og oppdaget hemmeligheten, fikk jeg behov for å dele dette med flere. Jeg skrev derfor en bok. Boken har vært igjennom flere faser, men allerede første utkast førte til at mine to beste venner, og korrektur-lesere, kuttet snusen.

Utdrag fra «Kutt snusen»

Dette følgende er fra innledningen i boken, som nå er tilgjengelig i e-bok format. Dersom du kjenner deg igjen så anbefaler jeg at du leser boken, og kan begynne å se fram til en snus-fri tilværelse og en vond uvane mindre. Du kan kjøpe boken her

Jeg snakker om det å slutte å snuse (eller røyke for den saks skyld, men det er snusen jeg har alt for lang erfaring med). Jeg hørte til gruppen som hadde gått fra å tro det var vanskelig, til å tro det var en umulighet at jeg noen gang skulle bli snusfri. Overraskelsen var derfor stor den dagen det gikk opp for meg at det slettes ikke var umulig, det var ikke en gang vanskelig å kaste snusboksen for godt. Men hvordan skal jeg klare å formidle til deg hvor enkelt det faktisk er? For det er ikke vanskelig å slutte med snus, like lite som det er vanskelig å legge røyken på hylla.

Tenker du noen gang over hvorfor du snuser? Det finnes ikke en eneste god grunn til å snuse, likevel klarer man ikke å la være la det være. Ikke bare vet man ikke hvorfor man gjør det, man er fullstendig klar over at det ikke er sunt, at det er dyrt, at det er skittent, at det er fullstendig unødvendig og så videre. Like fullt fortsetter man, fra morgen til kveld, år etter år.

Jeg heter Ola Nordmann, og i 17 år har jeg mer eller mindre hatt snusboksen med meg i lomma hver eneste dag. Jeg har avbrutt hyggelige selskap fordi boksen var tom og jeg har funnet på dårlige unnskyldninger for å reise ut på jakt etter snus. I desperasjonen har jeg prøvd å snuse rulletobakk og dobbelt snust den siste prisen i boksen (altså, etter første runde har jeg tørket prisen og brukt den en gang til). Jeg har ikke tall på alle de morgenene jeg har våknet sår i leppa i ei seng full av «sand» og store brune flekker på pute og laken etter å ha sovnet med snus under leppa. Jeg har helt sikkert løyet for at ikke andre skulle oppfatte hvor avhengig jeg var av snus. Hvis valget på slutten av måneden sto mellom å kjøpe et brød eller en boks snus for de siste kronene av lønningen, så falt valget på snus. Uansett hvor tom for penger jeg var, klarte jeg alltid å skrape sammen kroner til en boks til. For snus er en dyr vane, og hver gang vi tipper nyttår blir tobakksavgiften økt og prisen på snus går opp.

Jeg har skammet meg. Jeg har lovet meg selv å slutte sikkert 1000 ganger. Men klarte jeg å slutte? Nei, ikke i nærheten. Og jeg trodde det skyldtes at jeg var mye mer avhengig av nikotin enn alle andre. Jeg snuste tross alt to bokser general om dagen, og hadde snus under leppa kontinuerlig fra morgen til kveld, og som ikke det var nok så våknet jeg om natten og snuste 3-5 priser i løpet av natten også.

Overraskelsen var derfor stor den dagen det gikk opp for meg at jeg slettes ikke var mer avhengig enn andre. Det var rett og slett ingen bragd å slutte heller. Det var fantastisk enkelt så fort jeg forsto mekanikken bak nikotinavhengigheten. Det at jeg så lenge hadde trodd at det var en umulig oppgave å slutte, og det at det var så enkelt å slutte, førte til at jeg skrev denne boken. Og oppnår jeg det jeg ønsker, kommer du også til å synes det er fantastisk enkelt å legge snusboksen i søpla. Best av alt, du kommer ikke til å savne den ett sekund. Ikke en gang de første dagene kommer du til å føle at det er tungt. Men før vi kommer dit, er det en hel del vi må få avkreftet og belyst».

Resten av boka kan du kjøpe og laste ned på Smashword eller i Kindle format fra Amazon, den vil også bli tilgjengelig i ibookstore og en rekke andre kanaler om kort tid.

Skrevet av forfatter av boken «Kutt snusen – Honningfellens hemmelighet avsløres»


Lenkene i dette innlegget er affiliate-lenker

Hva venter du på? Start din blogg NÅ med One.com

Blopp.no