Fokus i en distraherende hverdag (Gratis e-bok)

Luften består i dag av særlig to bestanddeler som er viktige for menneskets eksistens, jeg snakker selvsagt om oksygen og trådløst internett. Sistnevte regnes gjerne som den viktigste i dag, da et kutt i tilførselen av denne bestandelen vil kunne få alvorlige følger slik som umiddelbare paniske reaksjoner, abstinenser og krampetrekninger etterfulgt av en enorm økning i fokus, kreativitet og produktivtet.

Les også: Hvordan få tid til alt du ikke har tid til

Det er ikke lenge siden, men det føles likevel som en fjern fortid da internett fortsatt var noen man måtte «ringe til». Jeg husker enda hvordan jeg spurte om lov til å få surfe på internettet fordi jeg da ville okkupere hustelefonen. Da var 30 minutter ikke mer enn 30 minutter og de skulle brukes så effektivt som mulig. Jeg hadde e-post, men det var mye større sannsynlighet for at det lå brev i postkassen enn e-post i innboksen. Mobiltelefon hadde jeg også med både SMS, spillet snake og kule ringelyder.

Utviklingen har gått fort, veldig fort, men samtidig sakte nok til at vi og jeg har greid å venne oss til det underveis. De 30 minuttene har nærmest blitt til 24 timer i døgnet. Og skulle postkassen min fortsatt inneholdt mer post enn e-postkassen så hadde den vært stappfull hver eneste dag med brev om alt fra tilbud om billige forbrukslån og elektriske sigaretter til milliongevinster i lotterier jeg aldri har hørt om. (Joda, jeg får jo seriøse e-poster innimellom også…). Mobiltelefon har jeg selvsagt også fortsatt, men er usikker på om det blir riktig å kalle den for det da telefoneringsfunksjonen ikke lenger er den mest brukte funksjonen. Det er kanskje mer en bærbar distraksjon, med speledåse, e-postkasse, kalender, alarmklokke og mer enn én million andre potensielle funksjoner og distraksjoner, eller apper som de kaller det så fint. Facebook, Whatsapp, Snapchat, Twitter, E-post, SMS, Instagram, de skriker alle etter oppmerksomheten og jeg må nok innrømme at jeg har skjemt dem litt bort og gitt dem det de vil ha.

«All these voices around me stop me, disable me, block me from listening to my own voice!» – Nouf Alfadl

Det var forrige søndag det virkelig gikk opp for meg hvor mye tid og fokus jeg gir bort, hele tiden. Jeg skrev om skrivesperre og prokrastinering, men oppdaget vel egentlig at det i stor grad handlet om distraksjoner og mangel på fokus. For hva skjedde med en gang jeg greide å koble meg helt ut over en lengre periode? Jo, jeg hadde den mest produktive dagen på mange måneder. Jeg fikk skrevet innlegg ikke bare her, men også på Aksjebloggen, svart på et intervju, svart på mange e-poster som hadde ligget ubesvart over lengre tid, vært på trening, ryddet og vasket i leiligheten, lest pensum i coachingkurset og mye mye mer. Den gode produktive følelsen jeg satt igjen med på slutten av dagen, ja den vil, jeg mener den SKAL jeg ha mer av og derfor mine damer og herrer, vil mye av mitt fokus fremover være å finne fokus i en distraherende hverdag.

«Jeg heter X og jeg er distraksjonsavhengig. Jeg har vært distraksjonsfri i over to timer nå»

Hvis du også føler at internett, TV, smarttelefon eller andre distraksjoner stjeler fokus og tid fra det du egentlig ønsker å gjøre og det du egentlig ønsker å oppnå så vil jeg råde deg til å ta deg tid til å lese e-boken «focus» som du kan laste ned helt gratis under her.

«Distracted from distraction by distraction»
– T.S. Eliot

 


Last ned e-boken focus (Gratis)*

«Focus» av Leo Babauta (Gratis e-bok)

Leo Babauta står bak bloggen Zen Habits og formidler en forkjærlighet for minimalisme og enkel meningsfylt hverdag. Leo skriver særlig mye om hvordan skape store varige endringer gjennom å endre små vaner sakte, men sikkert.

I denne e-boken, som Leo har vært så vennlig å gi bort gratis, skriver han om et tema som er veldig aktuelt for de aller fleste av oss, nemlig om det å finne fokus i en verden som i dag er overfylt av distraksjoner. Han skriver om hvordan distraksjoner, særlig da gjennom internett, er blitt til en avhengighet for mange av oss, men kanskje viktigst av alt hvordan du selv kan gå inn for å endre dette for å få en lykkeligere og mer produktiv hverdag.

Lest ned e-boken ved å høyreklikke på bildet til høyre eller lenken under, og «lagre lenke som».

Last ned e-boken (pdf)

 

«You can always find a distraction if you’re looking for one.»
– Tom Kite

 

*Dette er en gratis versjon av e-boken som er uncopyrighted og som du kan dele videre hvis du ønsker. Du kan kjøpe premiumversjonen av e-boken her.


1 hendelser på “Fokus i en distraherende hverdag (Gratis e-bok)”

  1. Fokus er helt avgjørende for suksess. Man må bestemme seg for hva man vil oppå, rydde plass i hverdagen til små skritt i riktig retning og holde ut lenge nok.

    Så enkelt, og samtidig så vanskelig. 🙂

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen