Ta full kontroll over treningen din!

Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com

Foto: © Arne9001 | Dreamstime

Ønsker du å lykkes med dine treningsmål? Å ha god kontroll og oversikt over treningen og progresjonen din kan være avgjørende for at du skal lykkes med dine mål. Bruk treningsdagbok for å få full kontroll over treningen din.

Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Marte og Per Øyvind som står bak «Veien til målet AS» og er aktuell med utgivelsen av «Treningsdagboken«. Ønsker du også å skrive gjesteinnlegg på Målbevisst.no? Klikk på lenke for mer info.

Vi er inne i en tid hvor du kanskje har bestemt deg for at trening skal få en større plass i hverdagen din. Mange bobler over av motivasjon, er dedikerte i starten og begynner å trene ute eller inne på et treningssenter. Men så kommer utfordringene og mange dropper dessverre ut.

Istedenfor å finne gode unnskyldninger til ikke å trene, sett deg i stedet et konkret og overkommelig mål og lag en strategi på hvordan målet skal oppnås. Enten det er vektreduksjon, økt muskelmasse, sykle et ritt eller å forbedre helsen din, så vil du ha stort utbytte av å loggføre treningen din. Dette er kanskje et av de bedre redskapene du kan bruke på veien til målet.

Les også: 10 råd for å lykkes med dine treningsmål

Hvorfor loggføre trening?

Som personlige trenere er vi opptatt av at treningen skal være mest mulig effektiv, hvor kvalitet er viktigere enn kvantitet. Det som teller er ikke bare timene du legger ned i treningen, men hva du legger inn i de treningstimene. For å trene mest mulig effektivt, kreves det at du har tenkt igjennom hva som er målet med treningen. Vår erfaring som PTer er at du har større motivasjon og progresjon når du har et mål og jobbe mot og når du har full kontroll over treningen. God planlegging på forhånd og loggføring av trening underveis er en stor del av dette. Du kan f.eks bruke en treningsdagbok.

Vår erfaring som PTer er at du har større motivasjon og progresjon når du har et mål og jobbe mot og når du har full kontroll over treningen.

5 gode grunner til å bruke en treningsdagbok:

1) Målsetting – Målsetting er et viktig nøkkelord for deg som skal begynne å trene, så vel som for deg som skal komme i gang igjen med treningen. For å trene mest mulig effektiv og med god kvalitet kreves det at du har tenkt gjennom hva som er målene dine. I tillegg må du være realistisk i forhold til tidsbruk og ikke minst til hva som kreves for å oppnå disse målene. Skriv de ned, slik blir de synlige for deg hele tiden og du holder motivasjonen oppe! Et godt tips er å settte seg både langsiktige og kortsiktige mål ved å bruke smart-metoden!

S: Spesifikt
M: Målbart
A: Ambisiøst
R: Realistisk
T: Tidsbasert
2) Planlegging – «A goal without a plan is just a wish…» Det er viktig å ha en god strategi på hvordan du skal oppnå målene dine. Det er målene du setter deg som styrer og bestemmer hva slags trening som må gjennomføres. Husk å velge aktiviteter som du liker å gjøre, samtidig som de er spesifikke i forhold til hva du ønsker å oppnå. Det er viktig å sette av tid i kalenderen til trening! Med en treningsdagbok kan du planlegge på forhånd hva du skal trene. Å lage en skriftlig avtale med seg selv gjør det vanskeligere å sluntre unna!
3) Loggføring– Loggfør det du gjør av trening under og etter hver eneste treningsøkt. Slik at du får god oversikt over hva du gjennomførere av trening. Bruker du en treningsdagbok kan du enkelt blad deg bakover og fremover for å se på treningsøkte-ne dine. Det er både inspirerende og morsomt å følge med på sin egen utvikling. Dette øker motivasjonen til å fortsette!
4) Testing – Du har satt deg ett eller flere mål med treningen din. For å kontrollere hvor nært målet du her, test deg før, under og etter en treningsperiode. Velg en test som kan vise fremgang på dine målsettinger. Er målet f.eks vektreduksjon, kan det være hensktsmessig å bruke midjemål, BMI og vekt for å se fremgang. Husk å trene spesifikt mot dine målsettinger!
5) Evaluering– Evaluer det du gjør på trening. Med en treningsdagbok kan du enkelt evaluere det du gjør på hver enkelt treningsøkt, samt for hver uke og måned. Det gir deg bedre oversikt og kontroll over det du har planlagt å gjennomføre og det du faktisk har gjennomført av trening. Hvis noe ikke fungerte som forventet, gjør nødvendige endringer og kom deg på rett vei. Evaluer treningen din – vær kritisk og still alltid krav til deg selv!

Med en treningsdagbok har du mulighet til å planlegge, loggføre og få full oversikt over progresjon. Bruk treningsdagboken aktivt både før, under og etter trening og du er et steg nærmere målet ditt.

Lykke til med treningen!

Hilsen Marte og Per Øyvind, Veien til Målet AS.

«Treningsdagboken – Nå dine mål med strukturert trening»

De erfarne personlige trenerne Marte og Per Øyvind fra «Veien til Målet» har nettopp gitt ut «Treningsdagboken – Nå dine mål med strukturert trening». Her har de samlet alle sine verktøy som de bruker med sine kunder i denne treningsdagboken. Den inneholder alt fra loggføringsverktøy, kalender, testskjemaer, treningsprogrammer og treningstips; alt som du trenger for å nå dine mål med treningen.

Treningsdagboken er ment til deg som er interessert i å trene målrettet og effektivt for å oppnå resultater!

Boken kan kjøpes i 3T-shop


1 hendelser på “Ta full kontroll over treningen din!”

  1. Å loggføre egen progresjon er en suksessteknikk som ikke bare gjelder treningsmål. Uansett hvilket mål man prøver å nå, bør man føre oversikt over den framgangen man har. Jeg anser dette som en av de viktigste suksessteknikkene. 🙂

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen