10 apper for deg som er målbevisst

Foto: © Seemitch | Dreamstime.com

Foto: © Seemitch | Dreamstime


Du har sannsynligvis en smarttelefon i lommen eller i hånden akkurat nå, men bruker du den smart? Det finnes utallige apper som kan brukes for å gjøre deg mer motivert og fokusert på dine mål. Her er 10 slike apper for deg som er målbevisst.

Les også: 27 bøker om suksess, personlig utvikling og ledelse i en Iphone app

En smarttelefon kan brukes til så mangt også langt utover det som kanskje faller inn under kategorien «smart». Det finnes over 1 million apper til både Iphone og Andriod telefoner. Hvilke av disse appene bruker du for å utnytte intelligensen i smarttelefonen din? Bruker du tidsfordrivende apper, som «Candy crush» og «Angry birds» eller bruker du apper som gjør smarttelefonen din om til en motivator for dine mål?

I denne listen har jeg plukket ut 10 apper som kan gjøre smarttelefonen din om til en motivator og dermed kan være nyttig deg som er målbevisst, eller som ønsker å bli det. Det finnes selvsagt utallige andre apper der ut som oppfyller samme formål. Så mitt tips er å prøve ut litt forskjellige og finne en som passer akkurat deg, ditt mål og din smak.

Flere apper betyr ikke nødvendigvis at den blir mer motiverende, kanskje heller tvert imot. Å ha for mange apper eller funksjonaliteter å holde styr på gjør at du fort vil kunne falle fra i de litt mindre motiverende øyeblikkene. «Keep it simple».

– Har du noen målbevisste apper som du bruker og er fornøyd med? Tips gjerne i kommentarfeltet. Kanskje andre kan ha nytte av de.


Wonderful day


«Wonderful day» er en enkel app som er perfekt for deg som skal implementere nye vaner og rutiner i livet dit. Du skriver inn de vanene du vil implementere og hvilke ukedager de skal gjøres (f. eks trening tirs-tors-lør). Så merker du av de dagene du gjør vanen, disse blir da merket grønn. Målet er å få en lengst mulig «streak» av grønne dager noe som inviterer konkurranseinstinktet inn i vaneendringen. (Hvis du har Android telefon, se appen «Lift» under)

Pris: 7 Kroner

iPhone


Goal Meter – Goal Tracker & Achievement Motivator


«Goal Meter» er også en veldig enkel og motiverende app som holder styr på målene dine (ihvertfall de som kan tallfestes). Her registrerer du målene dine, og oppdaterer dem underveis med progresjonen din. Se målet bli «fylt opp» og gå fra blodrødt til motiverende grønt!

Pris: 7 kroner

iPhone


1 Second Everyday


«1 Second Everyday» er kanskje ikke ment som en «målapp», men denne appen er så fin at jeg måtte ha den med i denne oversikten. Med 1 second everyday filmer du «1 sekund» hver dag i livet ditt. Dette er kjempespennende å se tilbake på og du kan f. eks bruke den til å dokumenre veien til et av målene dine.

Se mer av denne appen fra skaperen av den: Ted talk – «1 second everyday»

Pris: 7 Kroner

iPhone – Android


Slutta

Slutta
Røyker du ikke? Flott, da kan du se bort ifra denne. Men hvis du derimot gjør det så er dette appen for deg. «Slutta» er en gratis app fra Helsedirektoratet som hjelper deg å stumpe røyken/snusen for godt. Jeg kjenner til flere som har greid å slutte ved hjelp av denne appen, så her er det ingen grunn til å nøle. Stump røyken i dag!

Pris: Gratis

Iphone – Android


Lift – Daily motivation


Lift er en app som er bygget opp av samme prinsipp som «Wonderful day» hvor du setter opp vaner som vil bringe deg nærmere målet ditt og holder styr på disse vanene på en motiverende måte. Lift har litt flere og andre funksjonaliteter enn «Wonderful day» så her er det kanskje mest smak og behag som bør være avgjørende for hvilken app som passer deg best. Denne tok jeg også med som et alternativ til «Wonderful day» for de som har Android telefon.

Pris: Gratis

iPhoneAndroid


MyFitnesspal – Kaloriteller


Dette er appen for deg som har et mål som krever at du har en oversikt over kostholdet ditt. Skal du opp eller ned i vekt så er det viktig at du har noenlunde kontroll over hvor mange kalorier du får i deg i forhold til hva du brenner. Enten du skal holde oversikten over kaloriinntaket over lengre tid eller bare teste i en kortere periode for å få en viss oversikt så er dette en genial enkel app å bruke til dette formål.

Pris: Gratis

iPhoneAndroid


Way of Life – The Ultimate Habit Maker & Breaker


Dette er nok en vaneapp av samme prinsipp som «Wonderful day» og «Lift», men igjen med litt andre funksjonaliteter. Det som er den største foskjellen mellom denne og de to andre er kanskje den litt mer oversiktlige grafene du kan få opp av hvordan det går med vanene dine. Igjen så er dette noe som bør velges basert på smak og behag og siden de er gratis så kan du jo prøve ut flere i samme slengen og helle kutte ut de du liker minst.

Pris: Gratis

iPhone


Everest – Achieve Goals, Set Resolutions, and Change Personal Habits


Everest er en mer helhetlig målapp hvor du setter deg dine mål og gjerne et hovedmål, ditt Everest. Deretter lager du deg steg og vaner som skal få deg nærmere mål (på samme måte som Wonderful day, Lift og Way of life). Det som virkelig skiller denne appen fra de andre er at du her kan invitere både venner og ukjente til et «Dream team» for å støtte hverandres mål. Du vil kunne se fremgangen hos andre mennesker med lignende mål som deg og ikke minst dele motivasjon og tips. (Du kan selvsagt velge om ditt mål skal være synlig eller ikke).

Pris: Gratis

iPhone


Full Fitness : Exercise Workout Trainer


Det finnes utallige apper der ute som er laget for å gjøre det lettere for deg å nå treningsmålene dine. Avhengig av hva ditt treningsmål er, vil det nok være noen apper som passer bedre enn andre. Har du mål om å jogge mer, har du f. eksen egen app for det. Denne appen er laget for deg som trener styrke. I appen kan du sette opp dine egne treningsprogram med alle de øvelsene som følger med. Her vil også korrekt gjennomførelse vises for hver øvelse. Ved å logge hver treningsøkt (noe som er veldig enkelt med denne appen) så vil du få opp grafer over progresjonen din, noe som i seg selv er veldig motiverende!

Pris: 14 Kroner

iPhone


Mint Personal Finance


Har du økonomiske mål? Uansett om du har eller ikke, dette er en app som er perfekt for deg som vil få/holde styr på din personlige økonomi. Denne kan brukes sammen med nettsiden «Mint.com» hvor du blant annet kan sette opp dine egne økonomiske mål, enten det er å spare til noe eller å nedbetale gjeld, eller kanskje begge deler.

Pris: Gratis

iPhoneAndroid


Skroll til toppen