Ditt liv satt i et perspektivNy dag nye muligheter. Du står opp, hiver i deg frokost før du løper til bussen eller setter deg i bilen på vei til jobb. Kommer hjem, spiser middag, ser på tv, surfer på nettet, kanskje en treningsøkt?, kanskje i morgen. God natt. Ny morgen, ny dag, nye muligheter, griper du dem? Kanskje i morgen.

 

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain

 
Å sette livet ditt i perspektiv kan være en skikkelig vekker, en vekker fra den daglige rutinen du har skapt deg kun for å få dagene, økonomien og klokken til å gå rundt. Spør deg selv; hvor mange av dine daglige aktiviteter gir deg følelsen av å leve, gir deg glede og bringer deg fremover og nærmere dit du vil? Og hvor mange av dine daglige aktiviteter er kun for å få tiden til å gå og for å få ting til å gå rundt? I din hverdag, hvor mye fokuserer du på de små tingene som må bli gjort der og da, og hvor mye fokuserer du på ditt liv, hvor du vil være og hva du ønsker å oppleve?

Les også: 10 største angrer på dødsleiet

Som alle andre, får du utdelt en svært begrenset mengde tid på denne jorden. Av jordens ca 4,5 milliarder leveår, skal du være her i ca 80 av disse før det er slutt for deg. Sannheten er at i det store bildet, så er du egentlig helt ubetydelig. Jorden vil knapt merke at du har vært her og ville absolutt ikke merke om du aldri hadde vært her. Når din tid er over, så er det over, for deg. Samfunnet, jorden og universet lever videre. Jorden snurrer fortsatt rundt og solen står fortsatt opp om morgenen og byr på muligheter for de som fortsatt lever.

Å tenke på at en skal dø kan kanskje for noen være en litt ubehagelig tanke, men dette er sannheten, dette er den realiteten du lever med. Alt har en slutt, også du. For deg er disse 80 årene det mest betydningsfulle du har. Derfor bør du også verdsette dem som om de var det mest betydnignsfulle du har. Du får ikke tilbake de timene, dagene og årene du kaster bort. Det er i dette perspektivet at problemene dine blir til bagateller og du innser at det eneste du til syvende sist har å tape er den svært begrensende tiden du har fått utdelt. Så hvilke daglige aktiviterer ønsker du i ditt liv, som gir deg følelsen av å leve, gir deg glede og bringer deg fremover og nærmere dit du vil? Og når har du tenkt å begynne på dette, en vakker dag?

 

Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
– Elbert Hubbard

 

En vakker dag, det er i dag det. Alle de dagene hvor du lever er vakre dager og alle disse vakre dagene er fulle av muligheter som bare venter på at du skal gripe tak i dem. Så hva venter du egentlig på? Har du virkelig tid til å vente med å leve det livet du vil leve?

 

Dream as if you’ll live forever. Live as if you’ll die today
– James Dean

 


6 hendelser på “Ditt liv satt i et perspektiv”

 1. «En vakker dag, det er i dag det. »
  Likte denne. Tror også jeg «stjeler» Dean-sitatet. Takk!

  Nøkkelen – tror jeg – er vel ikke alltid hva du gjør, men at du gjør det du gjør fullt ut.
  Å være tilstede handler om å være tilstede ikke bare for andre og i samtale og oppmerksomhet, men også i eget liv.

  Det merkeligste faktum er at jo flinkere man blir til å være tilstede i seg selv, dessto lettere er det å se seg selv utenfra. Bare prøv!

  1. Ja, å være tilstede i eget liv er absolutt viktig. Det høres så banalt ut at en skulle tro det ikke trengte nevnes, men likevel så lever de fleste (inkludert meg) så mye i fremtiden og fortiden at øyeblikket i mellom glemmes. Øyeblikket, nuet, brukes fort opp til å fordøye fortid og planlegge fremtid.

 2. Enig med deg – gjør mer av det som gir glede og retning i livet – men dog så vanskelig i en travel hverdag! Godt og inspirerende skrevet fra deg!

  1. Takk for det Guro 🙂

   Det at det er vanskelig å fylle dagen med ting som gir glede og retning i en travel hverdag fanget egentlig opp litt av essensen i innlegget. Føles dagen travel med aktiviteter uten glede eller retning så er det kanskje nettopp her det er stort rom for endring og gå nye mer meningsfylle veier. Livet er for kort til å fylle dagen med f.eks en jobb som føles meningsløs og vi har også så vannvittig mange muligheter i dag at dette heller ikke skulle være nødvendig.

   Dagene må gjerne være travle, men travle med noe som gir mening, glede og retning 🙂

 3. Talen som Steve Jobs ga i 2005 er en tankevekker. For eksempel det at når man ikke kan glede seg til en ny dag lenger for mange ganger på rad så er det nok på tide å endre på noe.

  Ved dette tidspunkt trodde han også at kreften var helbredet, noe som ikke var tilfelle likevel noen år etterpå.

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen