Person som tar notater i notatblokk

Enkle tips til valg av nisje for bloggen din

Å starte en blogg er spennende og gøy, men helt tidligst i oppstartfasen kan det være vanskelig å bestemme seg for hva du vil blogge om. Å velge en god nisje er en av de viktigste beslutningene du vil ta når du starter en blogg, fordi det vil påvirke alt fra hvor mange lesere du får til hvor lett det vil være å tjene penger på bloggen din – og ikke minst, hvor interessant det vil være å skrive om for deg.

Valg av nisje henger ofte også sammen med valg av domenenavn, og dette er jo noe av det første som må på plass for å lansere din egen blogg.

Så, her har jeg samlet noen raske tips for valg av nisje for å gi deg litt inspirasjon:

 • Er du, eller kan du bli ekspert på nisjen du vurderer å skrive om?
  Det er viktig å velge et emne du er svært kjent med og har interesse for. Hvis du er opptatt av emnet, vil du være mer motivert til å blogge om det regelmessig og produsere kvalitetsinnhold. Du trenger ikke å være ekspert fra før av, men temaet bør være noe du vil være komfortabel med å fordype deg i.
 • Vurder konkurransen: Det er viktig å vurdere konkurransen før du velger en nisje. Hvis det er mange andre bloggere som allerede dekker emnet du ønsker å blogge om, kan det være utfordrende å skille deg ut og få lesere. Ikke vær for redd konkurranse, men husk å ha det i bakhodet.
 • Vurdere potensielle inntekter: Hvis du ønsker å tjene penger på bloggen din, er det viktig å velge en nisje med potensiale for inntekter via annonsering, affiliate markedsføring eller salg av produkter og tjenester.

Forslag til lønnsomme nisjer å blogge om

Det finnes sykt mange forskjellige nisjer du kan velge blant, og her har jeg samlet et lite utvalg for å gi deg inspirasjon. Uansett hva du velger å blogge om, sørg for at det er noe du vil trives med å skrive om og har litt kunnskap om. Tro meg, det vil holde motivasjonen oppe over tid!

 • Reise: Hva med å dele dine reiseopplevelser, tips og råd med andre som elsker å reise? Reising har alltid vært en populær nisje for bloggere og influencere. Dette er både morsomt å skrive om, og det er mange relevante annonsører i nisjen. Verdt å nevne er at mange i reise-nisjen fikk seg en “kalddusj” og opplevde svært lite trafikk i covid-årene.
 • Helse, trening og velvære: Skriv om helse og velvære-relaterte emner, som for eksempel trening, kosthold, yoga og meditasjon. Her er det mange underkategorier du kan velge mellom og spesialisere deg på. Her kan du skrive alt fra enkle liste-artikler med anbefalte produkter til mer dyptgående guider. Sett deg inn i YMYL veiledningen fra Google før du lander på nisje innen disse temaene.
 • Matlaging: Del dine favorittoppskrifter, eller blogg om en bestemt type mat, for eksempel vegetarisk eller glutenfri mat. Her er det en del konkurranse fra store aktører, så gjør grundig research på konkurranse før du setter i gang.
 • Kunst, håndverk og oppussing: Del dine kunst- og håndverks erfaringer og tilby trinn-for-trinn instruksjoner og tips. Her finnes det mange lønnsomme affiliate programmer både innen kurs og produkter fra nettbutikker.
 • Teknologi: Skriv om de nyeste teknologi trendene, produktene og appene du liker best. Her kan du selvfølgelig skrive om alt fra hardware til software. Software er populære produkter å markedsføre gjennom affiliate markedsføring og banner-annonser, da software har lave kostnader men høy fortjeneste per salg.
 • Mote, klær og tilbehør: Skriv om trender og kom med forslag til outfits og steder å handle klær! Svært mange klesbutikker på nett har affiliate-programmer, så her kan det være penger å tjene på å anbefale riktige produkter til riktig publikum.
 • Gaming: Skriv om spill generelt, eller spesialiser deg dypere i deler av nisjen og fokuser på for eksempel kun bilspill, skytespill, online spill eller gratis casino. Gaming er et kjempepopulært tema som er i enorm vekst, og du kan også promotere gaming-utstyr som PCer og tilbehør som gaming-stoler, mus og tastatur. 

Hvordan angripe nisjen du har valgt?

Når du har valgt deg ut riktig nisje, er det neste steg å planlegge hva slags artikler du skal skrive. La oss ta gaming som eksempel, og se hvordan du kan angripe en slik stor og voksende nisje. Hva skal til for å skille seg ut, og hva slags artikler kan du skrive om et tema som dette?

I alle nisjer lønner det seg å ta for seg én og én bit av nisjen av gangen, spesielt i begynnelsen. Grunnen er at du ønsker å bygge opp autoritet innenfor hvert område av nisjen for å få autoritet og mulighet til å rangere i søkeresultatene.

Hvis Google for eksempel ser at du har skrevet 15 artikler om RPG spill, tenker de at dette er et tema du er god på. Skulle de vurdert deg som har skrevet 15 artikler om RPG spill opp mot en konkurrent som kun har skrevet kun én artikkel om RPG spill og resten om bilspill, ville du stilt sterkere.

Så – Konsentrer deg om noen få, spesifikke temaer i begynnelsen og bygg deg opp autoritet innenfor disse!

Les også: Lær deg alt du må vite om blogging uten dyre kurs!

Skroll til toppen