moderne interiør med bilder på veggen og lys sofa

Slik starter du en blogg om hjem og dekor

Å starte en blogg kan være det perfekte valget for deg som ønsker å utfolde kreativiteten din, og bruke tid på å skrive engasjerende og spennende innlegg om interiør. Det finnes enormt mye du kan skrive om, for eksempel design, dekor og om hjemmet. Dette er kategorier som mange interesserer seg for, og det er mye inspirasjon å hente fra kilder utenfor. Her skal vi ta en titt på hvordan du kan starte en blogg om hjem og dekor.

1.  Opprett bloggen

Før du starter å skrive innlegg så må du opprette selve bloggen. Dette kan du gjøre på en rekke sider for blogger, eller ved å lage en egen nettside fra bunnen. Det finnes også mange programmer som hjelper deg med design og utformingen av bloggen din, slik at den ser fin ut og er enkel å navigere seg i. Husk også å finne et godt navn du kan bruke, og lag kategorier på siden slik at det er enkelt for deg å skrive om ulike ting, og for lesere å finne frem til det de interesserer deg for. Noen kategorier kan for eksempel være “oppussingstips”, “plakater”, “nye trender” og lignende.

2.  Undersøk kategoriene

Nå er det på tide å gjøre klart til å skrive et innlegg, og det er opp til deg å bli god på kategoriene du vil skrive om. Ved å gjøre nøye undersøkelser på de ulike kategoriene så blir det lettere for deg å skrive informerte og inspirerende innlegg på bloggen. Du kan lese deg opp på dem på nett, eller ta en kikk i boligmagasiner og lignende, for å få inspirasjon til hva du kan skrive om. En slik blogg handler også mye om din egne meninger, eller om meningene fra eksperter, så disse kan du også ta til betraktning når du skal begynne å skrive.

3.  Skriv et innlegg

Når du er klar til å skrive ditt første innlegg, så er det bare å sette i gang. Husk at du kan skrive mange innlegg om gangen, og velge når de skal publiseres. Det første innlegget du skriver kan gjerne være en slags introduksjon, der du skriver litt om deg selv, og om formålet til bloggen. De neste innleggene kan være knyttet til kategoriene dine, for eksempel hva som er de kuleste plakatene nå, eller hvilke farger som vil trende i 2023. Hvis du går tom for ideer på tema å skrive om, så kan du ta en titt på andre bolig blogger, eller få en gjesteblogger til å skrive et innlegg for deg.

4.  Finn gode bilder

I tillegg til selve innlegget du skriver, så er bildene du har på bloggen din svært viktige. Disse gjør bloggen mer levende, og engasjerer leserne til å følge med på det du skriver. Et bilde kan si mer enn tusen ord, så det er viktig å ha disse med på bloggen. Du kan enten ta dine egne bilder, eller finne bilder på nett fra såkalte “stock photo sider”. Husk å kun velge bilder du har opphavsretten til.

Skroll til toppen