person som skriver på datamaskin

Oppdatering om blogging i 2022 – Fungerer det fortsatt?

Hei! De siste par årene har det vært lite nytt som har skjedd på deltidsblogger.no. Har jeg gitt opp blogging helt? Er det ikke lenger penger å tjene på blogging? Her får du en rask oppdatering på blogging anno 2022 / 2023!

Først og fremst: Det var ikke jeg som startet deltidsblogger. Jeg kjøpte den av forrige eier for et par år siden med tanke på å ta den til neste nivå, noe jeg foreløpig ikke har hatt tid til. I dag har jeg endelig gitt bloggen et lite facelift slik at den ser litt nyere og mer oppdatert ut 🙂

Hvorfor har det vært lite nytt på deltidsblogger?

Grunnen til at det har vært lite oppdateringer på denne bloggen, er rett og slett at fokuset mitt har ligget på en annen blogg som tjener mer penger enn denne. Selv om deltidsblogger er en morsom hobby-blogg, er det ikke her de store pengene ligger – hvertfall ikke foreløpig. For det er nisjen for smal. Det er rett og slett ikke så veldig stort publikum på temaet å starte sin egen blogg. Jeg må rett og slett legge arbeidstiden min der jeg får mest igjen for pengene, og det er på en blogg som dessverre ikke handler om å lære andre å blogge. Så får heller denne bloggen ligge litt i ro inntil jeg føler den større bloggen min er så stor som den skal bli. Når jeg får mer tid til overs, kan jeg gå videre og lage nyttig innhold på denne bloggen.

Går det fortsatt å tjene penger på blogg?

Som nevnt har jeg en annen blogg som jeg tjener mer penger på enn denne. Jeg er fortsatt deltidsblogger og gjør dette på deltid, men den andre bloggen min tjener faktisk en hel årslønn ved siden av den vanlige jobben min i 2022. I stor grad kommer dette av flaks, men det har også vært veldig mye jobb på kveldene etter vanlig arbeidstid. Litt av grunnen til at den andre bloggen har lykkes så godt, er at jeg har fokusert på et bredere publikum enn hva som er gjort på deltidsblogger.no, og jeg har vært veldig strategisk med hva slags poster jeg faktisk bruker tiden min på å skrive. Har vært skikkelig «sell-out» og det har funket, hvertfall inntill nå. Håper at denne lille kommentaren kan få deg til å holde håpet om å tjene penger på egen blogg oppe 🙂 Hvis jeg klarer å tjene såpass på en blogg, klarer du nesten garantert å lage deg en liten ekstra-inntekt med egen nettside / blogg. For min del er det affiliate markedsføring som står for mesteparten av inntektene, og banner-annonser fra Ezoic er en gir en fin bonus oppå dette.

Hvordan er fremtiden til blogging?

Hvis du vurderer å starte din første blogg, lurer du sikkert på om dette er noe å satse på. Nå som jeg har blogget en del år og opplevd en viss grad av «suksess» på feltet så har jeg mine tanker om temaet, men det er rett og slett ikke godt å si. Når du blogger gjør du det først og fremst for å lage innhold som rangerer høyt på google slik at du får gratis trafikk, og google får nyttig innhold å vise brukerne sine. Google er sjefen din og har enorm makt, og du må til enhver tid optimalisere innholdet ditt for at google skal like deg og prioritere deg foran andre. Flere ganger har jeg gått på smeller i sammenheng med Google-oppdateringer og selv om jeg har lagd mer og mer innhold, har det ikke betydd at jeg har fått mer og mer trafikk. Samtidig er det konkurranse å tenke på. Flere og flere har skjønt at man kan lage innhold på nett og tjene litt penger på det, og dermed er konkurransen blitt høyere.

Så – Er blogging fortsatt verdt det?

Mitt klare svar er JA dersom du liker å skrive og du har som mål å skaffe deg en liten ekstra-inntekt. Det er fortsatt mange felt og nisjer som ikke er fylt opp av relevant innhold, og jeg ser stadig nye blogger poppe opp på Google som jeg vet får mye trafikk, så her er det bare å slå seg løs. Vær litt smart når det kommer til valg av nisjer osv, og sjekk om det er søkevolum rundt det du vurderer å lage en nettside om.

Hva ønsker dere videre fra denne bloggen?

Jeg har selvfølgelig gjort meg opp noen tanker om hva som vil være den riktige ferden for deltidsblogger videre. Har for eksempel tenkt på å utvide til å lage video-kurs for deg som vil starte blogg for første gang – med alt innhold du trenger fra A-Å når du starter en ny blogg for første gang, med teknisk oppsett av hosting og wordpress, samt alt du må vite om affiliate markedsføring og display-annonser.

Hva vil du som leser her ha mer av? Legg GJERNE igjen en kommentar!

Er det noen andre bloggere her som har erfaringer å dele om blogging i 2022?

1 hendelser på “Oppdatering om blogging i 2022 – Fungerer det fortsatt?”

  1. Kjekt å se at det er litt liv igjen her! Jeg skulle gjerne ha lest mer om den andre bloggen som du tjener mest på. Trenger ikke å nevne hvilken det er, men hadde vært kult om du brukte den som en slags case. Hvor mye er mulig å tjene? Hvordan bli synlig i googlesøk etc når konkurransen nå er så stor?

    Jeg hadde en blogg selv for mange år siden og ble raskt synlig (uten at jeg tjente penger). Prøvde igjen for 2-3 år siden, men da hadde jeg ikke nubbesjanse å bli synlig i søkene. La den ned igjen, men går stadig rundt med tanker om å prøve igjen. Jeg vil tro det er mye som har endret seg, både algoritmer og konkurranse. Noen gode råd til hvordan bli synlig i google i dag? Hva har endret seg med årene?

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen