Ung gründer skaper sitt eget arcadesenter

Den 9 år unge Caine Monroy brukte hele sommerferien sin på å bygge opp et arcade-senter laget av pappesker. Hver helg åpnet han senteret og ventet tålmodig på kunder mens han finpusset spillene sine, men kundene uteble. Så en dag dukket filmskaperen Nirvan Mullick opp og forandret hele verden til Caine. Dette er filmen og den inspirerende historien om «Caine’s Arcade»

Å tilbringe sommeren i faren gamle butikk mens han er på jobb er kanskje ikke oppskriften på den perfekte sommeren for den jevne 9 årige guttunge. Men unge Caine så på dette som en mulighet. Ved å kombinere sin livlige fantasi, nyskjerrighet og kreativitet med en haug pappesker og tape skapte han sitt helt eget arcadesenter; «Caine’s Arcade».

Det begynte så smått med et basketspill, men etterhvert utviklet han stadig nye spill og muligheter. For $ 1 kunne kundene få prøve seg med 4 spillrunder, eller de kunne kjøpe et Fun pass til $ 2 og få hele 500 spillrunder! Med flotte premier i potten skulle alt være tilrettelagt for en morsom spillopplevelse, men til tross for lange åpningstider uteble kundene. Caine’s Arcade befant seg i en gate som var alt annet enn travel, og når det omsider kom kunder til farens butikk var disse for travel til å spille hos Caine.

Men så dukket filmskaperen Nirvan Mullick opp i farens bildelebutikk. Facinert av den unge gründeren bestemte han seg for å lage en kortfilm om Caine’s Arcade. Så dukket idéen opp, hva med å overraske Caine med en drømmedag med arcadesenteret full av kunder? Han laget en facebook-event som raskt ble populær på internettet, med over 200 000 likes, var alt duket for en drømmedag for Caine og hans drøm om å drive et populært arcadesenter. Kortfilmen kan du se øverst i dette innlegget.

Etter alt oppstyret på internettet opprettet faren og filmskaperen et eget fond kalt «Caine’s Arcade Foundation» som ikke bare skulle dekke utdannelsen til Caine, men også finne og hjelpe andre unge kreative gründere. Hittil er 1,1 millioner kroner donert av private personer mens The Goldhirsh Foundation har bestemt seg for å matche dette beløpet. Alt dette fordi en ung gutt bestemte seg for å skape sitt eget arcadesenter og selvsagt også en rekke tilfeldigheter, men tilfeldighetene hadde ikke dukket opp om Caine satt hjemme å spilte tv-spill istedet.


Les mer om Caine’s Arcade

4 hendelser på “Ung gründer skaper sitt eget arcadesenter”

 1. Hehe, inspirerende type. Viser at barnearbeid ikke bare er utnytting av barn som egentlig helst vil leke. 🙂

  1. Ja, vi har nok mye å lære fra barn som dette som gjør leken om til en jobb og følger drømmen 😉

 2. Tror vi voksne kan lære utrolig mye av barn om positiv tankegang. Barn er mye flinkere til å se muligheter, mens vi voksne fokuserer på alt som kan gå galt. En klok mann sa en gang: -vi er alle født som prinser, men ender opp som frosker!

  Inspirerende blogg du har forresten!

  1. Det tror jeg absolutt også 🙂 Den nyskjerrige og lekne måten å se verden og omgivelsene som barn hadde nok vært en unik suksessegenskap å ha som voksen og det er vel kanskje også derfor vi ser mange store ledere som er litt leken og som hele tiden prøver nye ting og lar nyskjerrigheten styre dem, og dermed også oppdager nye muligheter andre har vokst seg for blind til å se.

   Takk for det Einar 🙂

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen