Målet om å kapre den ultimate sommerjobben: Konsernsjef i Adecco

Foto: © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime

Ti unge studenter kjemper i disse dager om sommerjobben som konsernsjef i Adecco. Vinneren vil få hovedansvaret for over 500 ansatte og  7000 vikarer og motta en månedslønn på 100 000 kroner. Live Melhuus og Andre Wærness-Vold er to av de målbevisste kanditatene som nå kjemper helt i toppen for å kapre sjefsstolen i Adecco.

Les også: Hvordan skrive en god CV som skiller deg ut og sikrer deg jobbintervju

For andre året på rad har Adecco invitert studenter fra hele landet til å søke om den helt spesielle sommerjobben som konsernsjef i selskapet. I et selskap med over 500 ansatte, 7000 vikarer og en omsetning på over 3,5 milliarder kroner blir det klart at det vil det ligge et stort ansvar på skuldrene til den som stikker av med jobben, men også en stor lønningspose og enda større muligheter. Arbeidsoppgavene inkluderer blandt annet å lede driftsmøter og følge opp toppledelsen i selskapet, planlegge og lede nasjonalt toppledermøte, planlegge en salgskampanje og forberede budsjettforhandligner.

I år som i fjor har Adecco tiltrukket seg mange målbevisste studenter til å søke som konsernsjef, studenter som ikke er redd for store utfordringer og som trives i lederrollen. Med over 1500 innsendte søknader fra lederspirer fra alle type studieretninger er det et svært lite nåløye å komme gjennom. Ti finaliseter har nå kommet seg gjennom det første trange nåløyet og kjemper nå om å sjefsstolen i Adecco. Dette er stolleken på høyt nivå!

De har vært gjennom flere intervjurunder, personlighetstester og IQ tester, men rekrutteringsprosessen er ikke over for deres del. Fire av kanditatene vil gå videre til neste steg i rekrutteringsprossen som vil bestå av casearbeid foran en jury. To av de som fortsatt er med på leken og som kjemper om de fire plassene er Live Melhuus og Andre Wærness-Vold, les om deres vei mot målet om å kapre konsernsjefsstolen.


Live Melhuus sin vei mot konsernsjefsstolen

Live Melhuus (22) Foto: Privat

Live Melhus (22) studerer Økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI i Bergen, er leder for BI Tennis og er studentambassadør ved BI Bergen. Med rekrutteringsprosessen og eksamenstiden over seg er det travle tider for Live, men hun tok seg likevel tid til et lite intervju:

«Jeg er ikke redd. Jeg synes bare det er fantastisk moro dersom jeg får jobben.»
– Live Melhuus til bt.no

[expand title=»Klikk for å se hele intervjuet» trigclass=»overskrift»]


– Hvorfor ønsker du å bli konsernsjef i Adecco i sommer?

Jeg ser på dette som en stor mulighet for meg til å utvikle meg selv og samtidig tilegne meg nye egenskaper. Jeg har hele livet vært en person som har tatt på meg lederroller, både sosialt og faglig.

– Hvilke tidligere erfaringer vil hjelpe deg på veien mot målet og ikke minst som konsernsjef i Adecco?

Jeg har spilt både tennis og fotball aktivt. I tennis gikk det mye på egen mestringsevne og det å være selvstendig. Fotballen ga meg lagfølelse og evnen til å jobbe sammen for og nå et mål. Dette er egenskaper jeg mener kommer godt med i en lederrolle. Jeg har også lederverv gjennom revy, undergrupper på BI og markedsansvarlig i studentidrettsorganisasjonen på BI.

«Gjennom idrett har jeg lært å sette mål og gjennomføre – alene og i samarbeid med andre.» – Live Melhuus

– Hva ser du på som den største utfordringen på veien mot konsernsjefstolen?

Det må være avstemningsprosessen kombinert med at jeg skal klare å gjennomføre seks eksamener som jeg har lyst til å gjøre det bra på.

– Du kjemper jo mot 9 andre kandidater, hva skiller deg ut?

Jeg er målbevisst, har en sterk personlighet og er ikke redd for å si i fra om hva jeg mener. Samtidig er jeg medmenneskelig, omsorgsfull og veldig opptatt av å se og høre alle.

– Hvordan vil du være som konsernsjef i Adecco?

Jeg har en delegerende og inkluderende lederstil. Jeg er opptatt av at alle føler at deres rolle i bedriften er viktig for resultatene som oppnås uansett på hvilket plan i bedriften de arbeider. Vi skal alle jobbe sammen for å nå våre felles mål.

– Hvor går veien videre etter Adecco konsernsjefen? (Har du andre mål du ønsker å nå?)

Jeg er en ambisiøs jente som har lyst til å jobbe i en ledende stilling senere i livet. Hvis jeg får denne jobben kan det være begynnelsen på noe nytt og spennende. Jeg har også lyst til å ta en mastergrad innen finans og HR etter at jeg har fullført bachelorgraden.

Stem på Live

 

[/expand]


Andre Wærness-Vold sin vei mot konsernsjefsstolen

Andre Wærness-Vold (22) Foto: Privat

Andre (22) er sivilingeniør student ved Industriell Design NTNU har vært gjengsjef i norges største kulturfestival UKA og leder for Smørekoppen (Linjeforening ved NTNU). Andre har også studert i Oman og Egypt.

«En konsernsjef skal være modig, engasjert og målrettet.»
– Andre Wærness-Vold

[expand title=»Klikk for å se hele intervjuet» trigclass=»overskrift»]


 – Hvorfor ønsker du å bli konsernsjef i Adecco i sommer?

Det er like mye en mulighet som en utfordring! Bare det å ha gjennomgått en grundig rekrutteringsprosess har vært enormt lærerikt. Som student ved Industriell Design, er det jo obligatorisk å trekke fram den eksklusive Eames stolen Adecco deler ut til vinneren! Men det beste med jobben er det å kunne si til seg selv i slutten av august «Jeg gjorde det, og jeg fungerte som konsernsjef». Naturligvis vil det være en enorm utfordring, med mange nye ansvarsområder og vanskelige avgjørelser før den tid. Men det er utfordringen som appellerer: jeg har mye å lære! I tillegg tilbyr konsernsjef Anders Øwre-Johnsen en 6 måneders mentorordning til den utvalgte. Noe som vil være en erfaring for livet og ikke minst noe som kan forme meg som leder og person.

– Hvilke tidligere erfaringer vil hjelpe deg på veien mot målet og ikke minst som konsernsjef i Adecco og hvordan?

Det hele begynte med å representere Kina på en Model United Nations konferanse før jeg begynte på NTNU. Siden da har jeg engasjert meg i det meste og lært enormt mye om meg selv og andre. Etter et år i hovedstyret til A/F Smørekoppen, ble jeg valgt som leder. Jeg ble fort med på UKEbølgen i 2009 og deretter ble jeg med som Gjengsjef for UKA-11. Etter et 13 måneder langt verv trappet jeg ned på ansvarsomfang og leverer for tiden øvinger innen frist! Alle disse vervene har gitt meg enormt mye tilbake. Alt fra budsjettering av 1.3 milioner NOK og krevende prosjektplanlegging, til kunsten bak visuell kommuniksjon og relasjonsbygging. Nå merker jeg at jeg er motivert og klar for noe nytt og spennende denne sommeren!

«- Som gjengsjef i Norges største kulturfestival UKA-11, leder for en linjeforening og andre studentverv, har jeg utfordret meg som leder og kollega utenom studiene. Neste mål blir konsernsjef for Adecco»
– Andre Wærness-Vold

– Hva ser du på som den største utfordringen på veien mot konsernsjefstolen?

Avstemningen på facebook har vært turbulent for flere av oss. Jeg ser naturligvis på dette som en utfordring. Men, i det store bildet er det topp 4-eventen i Oslo den 14.mai som blir den virkelige utfordringen! Her skal 4 flinke, engasjerte og motiverte kandidater som har vært gjennom en grundig rekruttering kjempe mot hverandre for å kunne innta konsernsjefstolen. Det handler plutselig ikke om antall stemmer lenger. Jeg kommer til å jobbe aktivt for å komme meg til siste runde, for selv om dette er den største utfordringen, er det den morsomste og mest givende. Det blir en positiv opplevelse som vil utvide min komfortsone drastisk.

– Du kjemper jo mot 9 andre kandidater, hva skiller deg ut fra de andre kandidatene?

To ting som er helt åpenbare er at jeg hverken har en hjemby eller en lokalavis i Norge. Og dette har folk lagt merke til gjennom kampanjen på facebook. Jeg er oppvokst i utlandet og har bodd blant annet i Oman, Egypt og Nigeria. Det er denne internasjonale bakgrunnen som har formet meg som person i dag. Jeg er åpen, tolerant og tilpasningsdyktig. Bakgrunnen min kommer godt frem på facebook med venner verden over som stemmer og hilser! Det har vært utrolig gøy å kunne dele denne konkurrasen verden over. Den viser hvor fantastisk NTNU og Norge er studiemessig. Vi blir gitt sjanser svært få andre i verden kan drømme om som student!

– Hvordan vil du være som konsernsjef i Adecco hvilken lederstil vil du ha?

Time will show! Hittil har jeg kun opplevd “leading without authority”, altså med frivilige som ressurs. Jeg ønsker å oppleve å lede med autoritet. Å lede med et helt annet sett med ressurser og ledelsesverktøy enn det som finnes i de forskjellige studentvervene. Jeg kjenner meg selv godt, og vet jeg kommer til å utnytte mine sosiale ferdigheter. Jeg er en målrettet leder som tørr å si i fra, men jeg er alltid åpen for nye impluser og ideer. Jeg vil gjerne “teste” de kreative vinklingene vi lærer på Industriell Design i en ledelses-setting. Det å kontiuerlig utrede alle alternativer for å så velge det beste alternativet for Adecco. Jeg skal sørge for å gi like mye tilbake til Adecco som de gir til meg gjennom denne muligheten.

– Hvor går veien videre etter Adecco konsernsjefen?

Uavhengig om jeg skulle bli konsernsjef eller ikke, har jeg både store og små planer. Men det vil selvfølgelig hjelpe med et unikt tilskudd på CVen! Første fokus blir å uteksaminere fra NTNU før studielånet renner ut. Arbeidsmessig ønsker jeg å flytte til Oslo, et sted jeg knapt har opplevd. En kreativ karriere som onfavner industridesign eller markedsføring av produkter er midt i blinken. Og etterhvert vil jeg nok satse på noe innen ledelse og strategi. Jeg trives godt med å trekke de store linjene en gang i blant. Det ville vært en drøm å jobbe for Boeing!

Stem på Andre

[/expand]


Skroll til toppen