Skjermbilde fra aksjebloggen.no

Har solgt min første og største blogg

Den første bloggen jeg startet for over 10 år siden har nå blitt solgt.

Les også: Hva jeg har lært av 10 år med blogging

Aksjebloggen er solgt og jeg har akkurat overlevert «nøklene» til de nye eiere. Det føles rart, vemodig og litt tomt. Det var på denne bloggen jeg startet det hele og den har vært med meg i over 10 år, men nå er det altså slutt.

Men det er ikke bare sorgen, heller tvert imot. Egentlig er dette salget en veldig stor suksess og ikke minst et stort bevis på at det enda er penger å tjene på blogg, selv om en ikke skriver om mote og klær. For Aksjebloggen ble solgt til en veldig god pris. Uten at jeg kan gå inn på tallene med det første, så kan jeg si det slik at det ville tatt meg veldig mange år med inntekt fra Aksjebloggen for å tjene opp igjen salgssummen. Jeg tjente også betraktelig mer på salget enn jeg har gjort fra bloggen i seg selv i hele dens levetid.

Fra avslag til salg av bloggen på få dager

For litt over en uke siden tikket det inn en e-post fra en som ønsket å diskutere et oppkjøp av Aksjebloggen. Først prøvde jeg å tenke ut hva jeg skulle sette som ønsket pris for Aksjebloggen, men så endret jeg raskt mening og svarte ganske kontant at «This site is not for sale«

Det var nemlig ikke første gangen jeg hadde fått e-poster med ønsker om å få kjøpe Aksjebloggen. Det hadde vært mange av disse før denne, men stort sett endte det opp i tullete skambud langt under det jeg tjente på den per år. Jeg tenkte i mitt stille sinn at dette sikkert var akkurat samme nok en gang. Dessuten var jeg jo egentlig interessert i å beholde Aksjebloggen, men selvsagt ikke for enhver pris.

Etter en liten stund, fikk jeg svar tilbake (ikke ordrett): «I understand. But we would like to offer you X EURO for the site. Let me know if you change your mind«.

Dette tallet «X» var mitt tall. Dette var tallet jeg hadde sett for meg at jeg én gang langt der framme i tid hadde ønsket å selge den for hvis jeg en dag skulle selge og nå stod jeg plutselig med det tallet foran meg. Første tanke som slo meg var at det var for godt til å være sant og at dette kanskje var svindel. At jeg skulle bli lurt inn i noe hvor jeg måtte betale «Gebyrer» for å motta summen eller at de skulle lure meg til å overgi nettsiden uten at jeg fikk penger. De neste dagene gjorde jeg en god del research om selskapet og personene bak og så at dette virket helt legit. Det var et selskap som kjøpte opp finansnettsider over hele europa og som nå utvidet i skandinavia. Bloggene brukes til å utvide deres plattform av finansnettsider og tilby annonserplasser, affiliate og artikkelplasseringer for sine klienter. Så alt virket fint så da gikk jeg videre og takket ja til en skype samtale.

Skype-samtalen gikk veldig fint hvor vi gikk litt gjennom statistikk for nettsiden og en eventuell prosess for salg og overføring av nettside/penger. Vi ble enige om at de overførte halve summen først, så overførte jeg bloggen til dem og deretter fikk jeg resten av summen. Kort tid etter skrev vi kontrakt på dette og overføring av første halvdel kom allerede dagen etter, så satte jeg i gang overføring av nettsiden (etter å ha rensket opp litt personlig informasjon), én uke senere var bloggen i deres hender og resten av beløpet ble overført. Smertefritt!

Framtidsplaner – Kommer jeg til å fortsette å blogge?

Men hva nå? Aksjebloggen er solgt, den bloggen jeg har brukt så mye tid, energi og fokus på å bygge opp gjennom så mange år. Hva er planen nå?

Først og fremst, så føles det rart å se at bloggen ligger i hendene hos noen andre. At de gjør endringer og publiserer innhold som jeg kanskje selv ikke ville ha publisert. Det er litt smertefullt å ikke ha denne kontrollen lenger og jeg merker at jeg bare må la være å besøke bloggen. Det er ikke «min» blogg lenger og det er ikke jeg som lenger har ansvaret eller skal legge meg opp i hva de velger å gjøre med det som nå er deres nettside. Den tanken må jeg bare venne meg til.

Når det er sagt, så har det virret mange tanker om «Hva nå?». Først og fremst har tanken vært å fokusere på helse først og fremst, den kommende tiden. Kanskje legge all blogging helt på hyllen på ubestemt tid. Samtidig har jo dette også gitt en stor mersmak og motivasjon til å bygge opp nye blogger og jeg har allerede kjøpt et par nye domener, deriblant Aksjeninja.no. Så svaret er rett og slett at vi får se hva som skjer. Jeg trenger nok litt tid på å summe meg, litt tid på å bygge opp helsen og litt tid på å finne ut om eller hva jeg vil satse på av framtidige prosjekter.

2 hendelser på “Har solgt min første og største blogg”

  1. Gratulerer med salget, har vært innom Aksjebloggen mange ganger opp gjennom tidene 😉
    Ser det er kommersielle aktører som har tatt over…

  2. Deltidsblogger

    Hei. Takk for det 🙂 Veldig kjekt og veldig god timing, men er jo også litt smertefullt å slippe kontrollen over nettsiden, men er ikke min nettside lenger så er bare å gi slipp. Ha en fin påske 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen