Slik legger du til Google Analytics til bloggen din

Google Analytics er et vanvittig verdifullt verktøy for bloggen din for å virkelig kunne få oversikt over hvor trafikken din kommer fra, hvor mange lesere du har, hva de leser og mye mye mer. Dette bør du ha på bloggen din og slik legger du det til på nettsiden din

Google Analytics er rett og slett et must for enhver blogger. Her vil du få full oversikt over aktiviteten på bloggen din. Hvem som leser, hvor de kommer fra, hva de søker på for å komme til bloggen din, hva de leser, hvor de blir, hvor de klikker på annonser osv. Mulighetene er mange.

1. Registrer en ny konto på Google Analytics

Besøk Google Analytics og registrer en ny konto (om du ikke allerede har en). Hvis du har en Google konto (F. eks Gmail-konto) kan du bare logge inn med denne.

analytics-signup

2. Registrer nettsiden din

Herfra går det rimelig rett fram ved å følge instruksjonene du får opp – registrer nettsiden din.

analytics-signup-step3b

3. Implementer sporingskoden til nettsiden din

Når nettsiden er registrert får du opp en sporingskode som du må implementere på nettsiden din (Evt kan du også finne denne under «Admin»)

Denne koden skal limes inn mellom og på nettsiden din. For å implementere sporingskoden anbefales det på det varmeste at du bruker en wordpress-utvidelse, f. eks Header & footer da slipper du å tukle med HTML-kodene selv. Her kan du bare lime koden inn i «Footer», lagre og vipps så var det gjort.

analytics-tracking-code

4. Sjekk at sporingskoden fungerer

Etter å ha implementert sporingskoden bør du gå inn igjen på Google Analytics og verifisere at den fungerer og at den tar inn data. Besøk nettsiden din samtidig og sjekk at dette dukker opp i live-feeden.

For deg som vil ha det inn med teskje

Kom i gang med Google Analytics

Skroll til toppen