Hvordan vinne i konkurranser på nett

Bilde: © Monika Wisniewska | Dreamstime


Visste du at det til enhver tid finnes hundrevis av gratis norske konkurranser på internett? Og at det er mange personer som vinner mange og store premier hver eneste måned? Ikke gå glipp av vinnermulighetene. Her er en liten guide til hvordan du deltar og vinner konkurranser på nett.

Les også: Slik får du mer hell og flaks i livet

Opp gjennom studietiden har jeg vunnet vannvittig mye rart gjennom å delta i konkurranser på nett. Vaskemaskin, mobiltelefoner, pengepremier, gavekort, gratis bil i et år, reise, sko, masse sko, års forbruk av vaskemidler, kaffe og pølser for å nevne noen. Venner og familie oppfattet det slik at jeg hadde vannvittig med flaks, men flaks har lite å gjøre med dette. Forskjellen var heller at jeg faktisk deltok, mye, ofte og på en smart måte. Her er hvordan jeg gjorde det:

Hvordan finne konkurransene

Først av alt gjelder det å finne frem blandt alle konkurransene som er der ute. Kanskje har du sporadisk deltatt i en og annen konkurranse som du har kommet over. Sannsynligheten er at hvis du oppdaget konkurransen uten at du selv letet etter den, så kommer du ikke til å vinne. Hvorfor? Jo, fordi den er for kjent og det er for mange som deltar. Har du oppdaget en konkurranse så er det gjerne fordi den er markedsført og dermed har nådd ut til tusen og titusenvis av personer. De konkurransene du har best sjanse til å vinne er de hvor få deltar, det er disse du bør bruke mest tid på. Men hvor finner du disse?

Det finnes heldigvis mange konkurranseportaler på nett som samler opp konkurransene på et sted. Den beste og den jeg selv brukte er Konkurransenett.no. Her er det over 13 000 medlemmer som sender inn tips til konkurranser i mange ulike kategorier. Her har du også full oversikt over hvilke konkurranser du har deltatt i og du får også hjelp til å finne svaret på ulike konkurranser, noe som sparer deg tid.

Delta mye og ofte og holdt ut

Det viktigste du gjør hvis du ønsker å vinne i konkurranser er å delta mye og ofte. Etter å ha deltatt i noen år i denne type konkurranser ser en raskt når nye personer kommer inn på denne nettsiden om de kommer til å vinne mye eller ikke. De som begynner å gå lei etter 2-3 måneder fordi de ikke har vunnet noe, faller fort fra. Mens de som holder ut og fortsetter er gjerne de som kommer seg opp på vinnerlistene. Siden konkurransene ofte er et sjansespill, så gjelder det å delta i så mange som mulig. Hvis du setter av bare 15 minutter om kvelden til å delta i konkurranser, så vil du fort kunne delta i 10-30 konkurranser hver dag.

«It´s a numbers game…»

Vær kreativ og skill deg ut

For å bedre vinnerlykken din, så er det lurt å finne hvilke konkurranseform du er best på. Noen er gjerne best på spille seg opp på en toppscoreliste på et spill, mens andre er gjerne best på litt mer kreative oppgaver som å ta et bilde av et spesielt tema. For min del og mange av de andre som ligger oppe som mestvinnende medlemmene på konkurransenett, så var det disse kreative «Hvorfor skal du vinne?»-oppgavene. Herunder faller også slagord, dikt og denslags.

Har du deltatt i en slik kreativ konkurranse før? I så fall, hva skrev du? Var du egentlig kreativ? Hvis du er som folk flest så la du gjerne ikke noe mer tanke ned i det enn å skrive noe sånt som «Fordi jeg er en fattig student og fortjener det» eller «Fordi jeg har så innmari lyst på premien og hadde blitt så glad av å få den». Men tenk deg litt om nå og snu bordet rundt. Tenk deg at du er arrangør for en slik konkurranse og at du må sitte å lese gjennom hundrevis av besvarelser hvor de aller fleste er av denne typen. Hvor sannsynlig er det at du plukket ut en av disse som vinnere? Ganske så liten. Hva om det så plutselig dukket opp en morsom og annerledes besvarelse. En som fikk deg til å smile. Begrunnelsen for å vinne var kanskje ikke den beste, men den fikk deg til å smile og le og den var kreativ. Den skiller seg ut og vil dermed ha en MYE større sjanse til å vinne. Så neste gang du deltar i denne type konkurranse, ikke send inn det første som faller deg inn, legg heller litt mer tid ned i det og tenk deg hva du ville ha foretrukket om det var du som var arrangør. Ha troen på at du kan vinne, da legger du også en bedre innsats i det.

«For å vinne må du forvente å vinne»
– Richard Bach

Pass deg for spam-konkurranser

Helt til slutt vil jeg bare advare om at det er en del konkurranser du bør styre fint unna. Dette er konkurranser hvor du takker ja til å motta ikke bare nyhetsbrev fra arrangøren men også «Alle samarbeidsparnerne». Ofte innebærer det at du ved å delta takker ja til å motta nyhetsbrev fra 10-20 forskjellige selskaper og også å bli oppringt på telefon. Som oftest er det veldig enkelt å kjenne igjen konkurransene en bør holde seg unna, det er ofte veldig pragende konkurranser med store flotte premier og veldig lang frist. Foruten å motta mange nyhetsbrev og mye reklame så vil du ha bortmot null sjanse for å vinne ettersom de gjerne bruker en og samme premie for en konkurranse for hele europa. Mye flotte farger og stilig design uten å være knyttet til et selskap du kjenner til, så bør du passe på. Er du usikker, så les konkurransebetingelsene.

Lykke til!

«Jeg kom, jeg så, jeg vant»
– Julius Cæsar

6 hendelser på “Hvordan vinne i konkurranser på nett”

 1. Monica Karin

  (⁀`⁀,) ☆ ☆ ☆ Takk for ett kjempe fint innlegg.
  .`⋎´☆¸.•°*”˜˜”*°•.☆Er selv hekta på konkurranser på nettet og det er moro og vite at
  ☆¸.•°*”˜˜”*°•.☆ ☆ kanskje er det meg som stikker av med akkurat denne premien:)
  •°*”˜˜”*°•.☆ ☆ ☆ ☆Men det kan ta tid som du sier.. Tålmodighet er nøkkelordet 🙂
  Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Har vært med på din konkurranse i dag.. Ønsker deg en videre fin Påske..
  Påske hilsen fra Monica Karin

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen