Bokanbefaling: Rik på tid

Å være målbevisst forbindes gjerne med det å forsøke å trappe opp, greie mer på mindre tid, klatre i karrierestigen eller lignende. Men mange har et mål om å trappe ned og finne den livsstilen som gjør dem lykkelig, og det er det boken Rik på tid handler om.

«Rik på tid» handler om mennesker som har tatt steget ut til å bruke tiden til det som virkelig gjør dem lykkelig, enten det er å tilbringe den med familien, som vinbonde i frankriket eller som forfatter. Det handler om å trappe ned fra det stressende livet som så mange lever i dag og bruke tiden på seg selv og sine. Dette er målbevisste mennesker som har tatt det skumle steget ut av den stressende men samtidig forunderlige komfortsonen i det vanlige liv for å tre inn i en ny verden hvor tid fremfor penger står i fokus og hvor den sanne indre lykke er målet.

«Rik på tid» er skrevet av Liz Buer og inneholder fem forskjellige historier om nordmenn som har trappet ned i tilegg til andre kapitler om det å trappe ned:

  • Eli Anne og Frode som valgte å bli vinbonde i Frankriket uten å vite noe om vinproduksjon
  • Peter som gikk fra å være direktør til buddhistisk munk
  • Ellen Marie som sluttet jobben som journalist og flyttet inn i et fyrtårn på en øde øy i nord-norge
  • Jan Sigrud som sluttet som tannlege for å bli kunstner som 43-åring
  • Tom som gikk fra å være grunder og direktør til å bli en bestselgende krimforfatter

Å trappe ned, eller «downshifting» som det kalles, er kanskje ikke det jeg har størst fokus på i mine unge alder, så det var ikke de helt store forventningene jeg hadde av utbytte fra denne boken. Men etter å ha åpnet boken, ble den heller ikke lukket før alle sidene var lest. Det var rett og slett facinerende å lese historiene til disse menneskene som har tatt steget ut og tatt en helomvendig i livet for å gjøre det som de egentlig har mest lyst til. Jeg kjente at boken fikk meg til å tenke gjennom hvordan jeg selv bruker min egen tid og om det er riktig for meg og det jeg ønsker å oppnå. Dette er noe jeg tror er veldig viktig å være bevisst på. Ingen ønsker vel å oppleve at tiden fløy ifra deg ut at du har fått noe igjen for det. Men kanskje den viktigste og betryggende tanken jeg satt igjen med, var at det er aldri for sent!

«Rik på tid» anbefales på det varmeste for deg som ønsker å bli litt mer bevisst på hvordan du bruker tiden din, for deg som ønsker å lese om inspirerende historier eller for deg som selv går med et ønske eller tanke om at du kanskje vil bli lykkeligere av å trappe ned og gjøre noe helt annet som kanskje innerst inne ligger deg og din lykke nærmere.


 Boken kan kjøpes hos Tanum.no


Skroll til toppen