Hvordan jeg gikk ned 46 kg på under 1 år!

Februar 2012 var jeg utslitt og slet med smerter i rygg, hofter, knær og sjel. Jeg hadde lite overskudd til å klare hverdagen og vekten viste svimlende 123 kg. Jeg ville gå ned i vekt, mest for helsen sin skyld. Å være overvektig handler ikke bare om utseende og hvor bra man tar seg utad. Det handler om egen selvfølelse og indre velbehag. Det handler om egen identitet. Hvor du vil være og hvem du ønsker å være.Jeg ville ikke være den jenta lenger.

Jeg gikk først til legen for å søke råd og hjelp og fikk muligheten til å søke om slankeoperasjon og/eller et opphold på vektreduksjonskurs på et behandlingssenter. Det var lang ventetid på dette så jeg bestemte meg for å prøve selv. Jeg begynte med å gå korte turer og gjøre små forandringer i kostholdet. Det var utrolig tungt i starten og det var nok mange dager jeg hadde lyst å gi opp før jeg i det hele tatt var kommet igang.

Etterhvert gjorde jeg større forandringer i kostholdet. Jeg kuttet ut alt av sukker, brus, snop, alkohol osv. Dette er ikke noe kroppen trenger og jeg valgte bevisst å kutte dette ut, for å nå målet mitt. Kostholdet mitt ble forandret fra ferdigmat og enkle løsninger til renere og sunnere mat. Jeg kuttet ned på raske karbohydrater og tilsatte kosten mer grønnsaker og salater. Jeg begynte å drikke mye mer vann enn jeg hadde gjort og kuttet også ut pepsi max ettersom den kan være med på å redusere forbrenningen. I perioder har jeg valgt å gå på shake for å rense kroppen og kvitte meg med avfallsstoffer og gi kroppen min det den trenger. Den viktigste forandringen jeg gjorde i mitt kosthold var å kutte ut småspising, spise mindre måltider og oftere, null sukker og mye vann.

Heldigvis har jeg søttende familie og venner, de har vært flinke å motivere meg i startfasen og gi meg styrke til å stå på videre. For meg har det vært viktig å være åpen mot alle rundt meg om at jeg har holdt på å gå ned i vekt. Da finner du mer støtte og det er forståelse for valgene du tar. Å få den støtten jeg har fått fra venner og familie har virkelig rørt meg. Jeg verdsetter enhver av de personene i mitt liv som har hatt tro på meg og hjulpet meg i de tunge dalene.

 

«Jeg verdsetter enhver av de personene i mitt liv som har hatt tro på meg og hjulpet meg i de tunge dalene.»

 

Jeg satt meg et mål om å gå ned 53 kg og det skal jeg klare. Hittil har jeg gått ned 46 kg og har dermed kun 7 kg igjen. Jeg er bestemt på at dette skal jeg greie. Du må ville det for å lykkes, gå helhjertet inn og kontinuerlig jobbe med motivasjonen og viljen. Jeg tok kontakt med sprek og blid treningssenter og fikk hjelp og motivasjon til å komme igang. Jeg meldte meg på et kurs som ivaretar det mentale og det fysiske samtidig som du lærer om kosthold og vaneendringer. Her har de fokus på det helhetlige når du skal gå ned i vekt. Den mentale biten har vært den vanskeligste jobben for meg i prosessen og det har vært avgjørende for meg å ha et støtteapparat rundt meg. Den støtten og samtalene jeg har hatt med min konsulent har vært utrolig verdifullt for meg. Jeg anbefaler alle som skal mye ned i vekt å etablere et godt støtteapparat rundt seg.

 

«Du må ville det for å lykkes, gå inn helhjertet og kontinuerlig jobbe med motivasjonen og viljen.»

 

Å gå ned i vekt er en vanskelig og tøff prosess. Jeg har hatt mange oppturer og nedturer på veien. Å stå i de tunge periodene og klare å komme seg videre er utfordrende, men det er her motivasjonsbilde kommer inn. Før jeg startet vektreduksjonen laget jeg meg lister over hvorfor jeg ville gå ned i vekt, hva som var viktig for meg og hvorfor jeg ikke ønsket å være der jeg var. Jeg satte meg også et mål på hvor mye jeg ville gå ned. Det å ha et mål mener jeg er viktig for at du skal klare å lykkes. Da har du noe å jobbe mot. Jeg har kommet meg gjennom de tunge periodene med å bruke de målbildene og tankene jeg laget meg før jeg begynte. Det som har vært den største utfordringen på veien er uten tvil kostholet. Uansett hvor du går eller hvem du er med så er mat et stort fokus. Det er ikke enkelt å si nei, men jeg har vel med tiden lært meg at jeg velger selv hva jeg putter i munnen.

Jeg tok denne tatoveringen for å minne meg selv på å aldri gi opp. Den har vært min evige påminnelse fra start og min største motivasjon!

Nå som jeg er 46 kg lettere føler jeg meg mye bedre. Jeg kan kjøpe mer klær som jeg har lyst på og føler en ny glød i hverdagen. Kroppen bruker tid på venne seg til nye omstendigheter så tiden fremover vil nok bringe med seg mer positivt. Jeg er stolt over å ha lykkes og det er en enorm mestringsfølelse å lykkes med et mål som er viktig for meg. Det som har vært den største vinningen for meg er at jeg har kommet ut av dette sterkere enn noen gang. Jeg har bevist for meg selv at jeg kan. Jeg har bevist for meg selv at jeg er sterk, jeg klarer å gjøre akkurat det jeg vil.

 

«Jeg er stolt over å ha lykkes og det er en enorm mestringsfølelse å lykkes med et mål som er viktig for meg.»

 

Jeg har 7 kg igjen før jeg sier meg helt fornøyd. Veien videre etterpå blir å ha samme fokus som jeg har hatt hele veien. Bare målet er å holde vekten. Jeg vil fortsette å trene og ha fokus på riktig kosthold som er bra for meg og helsen min.

Det er mulig:

En livsstilsendring må gjøres for livet, og jeg jobber fremdeles mot å klare å snu mine egne vaner. Dette tar tid og det er fryktelig vanskelig. Vi mennesker er vanedyr. Men å ta tiden til hjelp, finne din indre motivasjon og se verdien i det arbeidet du gjør gir deg muligheten til å klare akkurat det du vil. DU KAN. Hvis du vil være noe, må du være det. Jeg har mange ganger tenkt at jeg vil være slankere, jeg vil gå ned i vekt. Men det holder ikke bare med å tenke det, du må leve det. Gjøre det. Jeg begynte å oppføre meg slik som jeg ville være og det har kun vært positivt.

Med vennlig hilsen

Henriette Golten Haaland

 

«The big secret in life is that there is no big secret. Whatever your goal, you can get there if you´re willing to work!»
– Oprah Winfrey

 


2 hendelser på “Hvordan jeg gikk ned 46 kg på under 1 år!”

  1. Wow, dette var inspirerende og ikke minst mange mange grattis. For en fantastisk jobb. Holder på å kutte ut sukker selv og disse bølgedalene man får (blodsukker) er ekstremt tøffe syns jeg. Det hjelper dog med å spise noe (sunt) hver tredje time ca.

    Bra jobba! 🙂

  2. For en fantastisk historie, Henriette! Gratulerer med et flott resultat. Jeg er overbevist om at du klarer de siste 7 kiloene før det er påske! 🙂

    Jeg har selv gjennomført noen vektreduksjonsprosjekter i mitt liv. Er inne i en nå også. Noe av utfordringen min er at jeg klarer å gjennomføre til målet, men så sklir jeg sakte tilbake. Jeg blir så fornøyd med det jeg har fått til og når målet er nådd, så er målet nådd. Problemet er at jeg da sakte men sikkert sklir tilbake til gamle (u)vaner. Derfor har jeg denne gang bestemt meg for å sette av en del av prosjektet til vektstabilisering. Når jeg har nådd min ønskevekt den 2. april (etter påske), skal jeg bruker de neste 40 dagene på å etablere spisevaner som er normaliserte og får meg til å holde vekta. Hvorfor 40 dager? Det sies at det tar 22 ganger for å skape en ny vane. Derfor planlegger jeg alltid vektreduksjonsprosjektene i 3 og 3 uker av gangen. 40 dager er ca 2 sånne perioder og da mener jeg å ha innøvd og sikret den nye spisevanen. For da handler det jo ikke lenger om å gå ned i vekt, men å finne den perfekte balansen; altså den varige vanen.

    Lykke til til deg og takk for at du deler. Du er et forbilde for alle som har drømmer om å nå krevende mål!

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen