Hvordan et lite «hei» kan snu verden på hodet

Hva om du sa «hei» til noen av de mange fremmede som vandret rundt deg? Hva om en av de potensielt var din nye bestevenn, kjæreste eller forretningspartner? Dette er min historie om hvordan et lite «hei» snudde min verden på hodet, og forvandlet en fremmed busspassasjer til en kjæreste og samboer.

Jeg har tidligere skrevet om hundrevis av blikk som aldri møtes. I motsetning til det innlegget, handler dette innlegget om to blikk som faktisk møttes. Det handler om hvordan et lite «Hei» ble starten på et nytt forhold, en ny reise og opplevelse av livet. Men kanskje viktigst av alt, det handler om at din potensielle livspartner, bestevenn eller forretningspartner kan vandre rett forbi deg i hverdagen hvis du ikke inviterer dem inn i livet ditt.

Alle er her for å rekke fremtiden, eller å bruke opp nåtiden i sin egen lille verden. Men kanskje, bare kanskje møtes to historier her likevel, kanskje blir dette stedet og øyeblikket hvor to blikk plutselig kolliderte med et brak. Ulykke? Eller lykke? Kanskje byttes to smil og kanskje, ja kanskje tar to mennesker med seg den samme historien videre fra dette stedet, fra dette øyeblikket. Alle venner, kjærestepar og bekjente har vært fremmed for hverandre opp til et visst øyeblikk, kan dette være øyeblikket? – «Hundrevis av blikk som aldri møtes«

 

To fremmede blikk møtes på en buss

Jeg ser henne idet jeg går inn på bussen. En nydelig jente med fortryllende mørke vakre øyne og flott mørkt hår. Plutselig møtes blikkene våre, sammen med to varme smil. Vi setter oss ned på hver vår side av bussen. Ikke et ord blir utvekslet mellom oss, kun et og annet smilende blikk.

Bussen begynner å kjøre. Ved hver anledning lurer jeg et blikk mot henne,jeg klarer ikke å la være. Det er noe med henne, jeg blir nysgjerrig, jeg vil snakke med henne, men jeg tør ikke. Jeg tar henne i å se på meg og smile, jeg smiler tilbake, men sitter fortsatt i ro, helt stille.

Etterhvert begynner jeg å kjenne på at bussen stadig nærmer seg endestoppet mitt, og tanken gnager på at hun for hvert stopp vi nærmer oss plutselig kan gå av og forsvinne ut av livet mitt like fort som hun kom inn. Plutselig tar jeg motet til meg, reiser meg fra plassen min og setter meg bort til henne.

– «Hei!»

For å være helt ærlig, så husker jeg ikke helt hva jeg sa etter dette, men det er heller ikke det viktige her, jeg sa hei, samtalen var i gang. Jeg var kanskje ikke den beste samtalstarteren, med ustødige og smått nervøse ord, men jeg tenker at det er ikke hvordan jeg åpner samtalen som har noe å si, men at jeg i det hele tatt åpner en samtale og inviterer henne inn i livet mitt. Det ble en kort samtale før begge skulle av bussen, men lang nok til å pirre nysgjerrigheten enda mer. Vi utvekslet numre. Lite visste jeg da at jeg akkurat hadde møtt min fremtidige kjæreste, bestevenn og samboer.

 

Fra fremmed busspassasjer til samboer

Hun var en fremmed busspassasjer som i de aller fleste tilfeller bare ville ha satt på samme buss med meg en liten stund for så å forsvinne ut av min verden for alltid. Men istedet endret et lite «hei» alt det, et lite «hei» som senere skulle snu min verden på hodet.

Det er enda litt rart for meg å tenke tilbake på øyeblikket jeg så henne på bussen for første gang, før jeg skjønte hvor stor del av livet mitt hun kom til å bli. Det er for meg en fantastisk tanke at et bittelite «hei», kan endre så mye og føre livet inn på nye og spennende veier. Mitt lille «hei» første altså til et flott forhold, en ny bestevenn for livet og mitt første samboerskap.

 

There are no strangers here; Only friends you haven’t yet met.
– William Butler Yeats

 

 

Alle du kjenner har vært fremmede

Det er så lett å glemme at absolutt alle du kjenner eller har i ditt liv inntil en viss tid i livet ditt har vært fremmede for deg. Selv dine foreldre var fremmede for deg i det du ankom verden og til de hilste på deg for første gang. Vennene dine har vært fremmede, alle sammen, før dere tok kontakt og ble kjent.

Å være åpen for menneskene rundt deg kan by på enorme endringer i livet ditt, enten det er fordi du plutselig finner deg en ny bestevenn for livet, en kjæreste, en forretningspartner eller kanskje bare får nye impulser, opplevelser og muligheter. Alt dette potensialet kan ligge i et lite «hei». Så hvorfor sier vi ikke mer «hei» til hverandre?

Hadde jeg visst da jeg så henne på bussen for første gang at det kom til å bli min fremtidige kjæreste, så hadde jeg ikke nølt med å si hei til henne. Men jeg nølte, jeg var usikker og jeg var nervøs. Hva skulle jeg si til henne? Hva om hun avviste meg? Hva om hun synes jeg var rar? Sannheten er at det hadde ikke hatt noenting å si. Det fantes egentlig ikke en eneste grunn til å nøle. Hadde mitt «hei» blitt møtt med et «nei», så hadde jeg gått av bussen den dagen uten å ha tapt noenting. Som aksjeinvestor er jo dette en no-brainer, minimalt innskudd (Et «hei»), stor potensial avkastning (kjæreste?) og så godt som ingen risiko. og i aller verste fall så får du et høflig «nei» og har ikke tapt noenting.

– Har du noen tilfeller hvor det at du tok kontakt med en fremmed har endret livet ditt?


Skroll til toppen