Hva ønsker vi oss mer og mindre av i våre liv?

Fantastiske 186 personer svarte i konkurransen på hva de ønsker mer og mindre av i sine liv med kun 1 ord. Tusen takk til alle som deltok og lykke til i trekningen (som jeg vil foreta om kort tid: Følg med!). Her er de resulterende ordskyene som dere har vært med å lage.

Dette vil vi ha mer av:

Ordskyen over hva vi vil ha mer av ble vel ikke veldig overraskende dominert av tid, penger, lykke og kjærlighet, men også reise, glede, spenning, opplevelser, frihet, latter ble hyppig svart. Det var også mange andre ønsker som mer hjerneceller, metalicakonserter, venninnekvelder og teltturer. Kjenner du deg igjen i ordskyen? Er dette det du ønsker deg mer av i livet ditt? Kjenner du et lite smil innvendig av å titte på denne ordskyen?


Dette vil vi ha mindre av:

Ser en på ordskyen over hva vi vil ha mindre av våre liv derimot, så tegnes et litt annet bilde. For her svarte omtrent halvparten enten stress eller bekymringer. Er vi virkelig så stresset og bekymret? Er det dette som er hinderet for å oppnå det i ordskyen over? Er kanskje stresset og bekymringene et tegn på at en kanskje ikke lever det livet en ønsker? Kan det være et tegn på at det kanskje er på tide med en forandring?


En annen interessant betrakning:

En annen betrakning som ikke fremkommer av ordskyene over, er sammenhengen i svarene mellom det en vil ha mer av og det en vil ha mindre av i sine liv. I nesten alle svarene var det en sammenheng, som oftest en motsetning. I mange av tilfellene gir de to ordene et godt innblikk i tankene til den som svarer.  Se for eksempel på disse svarene:

 • Venner – Ensomhet
 • Penger – Tidspress
 • Besluttsomhet – Usikkerhet
 • Ro – Stress
 • Helse – Sykdom
 • Teltur – Mygg
 • Penger – Pengenød
 • Spontanitet – Rutiner
 • Tid – Stress

2 hendelser på “Hva ønsker vi oss mer og mindre av i våre liv?”

  1. Mer tid hadde nok alltid gjort seg ja, men jeg tror vi alltid hadde ønsket oss mer tid uansett hvor mye tid vi hadde hatt for vi hadde alltid greid å fylle ut tiden og det er alltid noe mer vi kunne gjort. Jeg tror forøvrig det er en stor sammenheng mellom stresset som det ønskes mindre av her og tid og penger som en jo aldri kan få nok av.

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen