Du blir ikke rik av blogg over natten

Blogging er ikke noe du blir rik over natten av. Fokus, tålmodighet og gode produktive vaner over tid er vinneroppskriften.

Les også: Den fantastiske effekten av bittesmå gode vaner over tid

Hvordan starte en blogg kan hvem som helst finne ut av, det er lett som en plett og krever ingen forkunnskaper. Å tjene penger på en blogg derimot er mer utfordrende. Den korte tiden det tar å starte en blogg, blir tatt igjen av den veldig lange tiden det tar å bygge opp en inntekstgivende blogg. Det er her klinten killes fra hveten.

Idet du har publisert ditt første innlegg, vil du nok forte merke den store konkurransen. Dine første innlegg er bare en bitteliten dråpe i havet av informasjon som publiseres samtidig. Faktisk skapes det like mye informasjon på 2 dager i dag, som absolutt all informasjon skapt gjennom hele siviliasjonen fram til 2003!

Every two days now we create as much information as we did from the dawn of civilization up until 2003. – Google CEO Eric Schmidt

Med andre ord, må du skille deg ut og ikke minst må du ha tålmodighet til å bygge opp din egen lille innsjø. De aller aller fleste som starter en blogg, gir opp lenge før de har fått fart på bloggen. Det er her du skal skille deg ut, ved å være langsiktig og holde ut til bloggen har vokst til kritisk masse.

Les også: Slik unngår du at innlegget ditt drukner i internetthavet!

Å tjene penger på bloggen er altså et langsiktig prosjekt, det er bare noen veldig få blogger som tar av på kort tid. De fleste vellykkede blogger er bygget opp sakte, men sikkert over lang tid.

3 tips for å lykkes som blogger i det lange løp

For å lykkes med å bygge opp en leserskare og tjene penger på bloggen, er det ikke bare viktig med godt, verdifullt og engasjerende innhold. Det er viktig at det er regelmessige innlegg over lengre tid for å bygge opp en trofast leserskare. Her er noen tips til hvordan du holder ut den tøffe starten:

1. Fokus på verdifullt innhold

Det første du må gjøre er å bygge opp verdifullt innhold for leserne. Det kan hende du må skrive gode kvalitetsinnlegg i et år før lesertallet virkelig begynner å røre på seg. Her er det bare å ignorere leserstatistikken, og ha fokus på å produsere innhold som om bloggen din hadde tusener på tusener av lesere.

2. Tålmodighet, tålmodighet, tålmodighet…

Det tar tid å bygge opp lesere, lang tid. Så det er bare å smøre seg med tålmodighet med det samme. Kos deg med skrivingen, ta tiden til hjelp og ikke la deg knekke av at ingen leser bloggen din. Hvis du gjør ting riktig, vil leserne sakte, men sikkert begynne å vise seg og skriver du veldig bra, så drar de fort med seg enda flere lesere. Men det tar som sagt tid, så stikkordet er tålmodighet i bøtter og spann!

3. Gode produktive vaner over tid

Ikke fall i den klassiske fellen med å produsere masse innhold i begynnelsen, for så å la det dabbe av idet du innser at ingen leser. Kanskje enda en krampetrekning med skriving, før du kaster tastaturet i søppelet. For å lykkes trenger du fokus og tålmodighet over tid og for å få dette til må du bygge deg opp en vane og en skriverytme som du kan leve med i all overskuelig framtid og som sørger for en jevn strøm av regelmessige innlegg.


 

Skroll til toppen