Kraften i regelmessige innlegg – Del 1

© Elena Milevska | Dreamstime

Regelmessige innlegg er essensielt for bloggens liv, vekst, ve og vel. Desverre er jeg en notorisk skippertaker.

Jeg innrømmer det, jeg har vært en typisk av og på blogger. En real skippertaksperson. I noen perioder flommer bloggene over av innlegg i bøtter og spann, men så blir det plutselig stille. Bloggene blir lagt i brakk så snart det dukker opp noe annet i livet som stjeler fokus, tid og energy. Iblant går jeg rett og slett bare litt lei av å skrive, eller av temaet jeg skriver om.

Og hva skjer så med leserne? Overraskende nok så holder det seg relativt stabilt med lesere, det vil si stabilt dalende. Leserne kommer kanskje innom bloggen etter noen uker for å sjekke om det har kommet nye innlegg, blir skuffet og forsvinner igjen. Så kommer de tilbake noen måneder senere, det samme skjer, ingenting nytt, enda mer skuffet drar de fra bloggen igjen, kanskje sjekker de aldri igjen.

Det er her kraften i regelmessige innlegg kommer inn. De periodene hvor bloggene har vokst mest i antall besøk er utvilsomt de periodene hvor jeg har publisert innlegg regelmessig. Da VET leserne at når de kommer til bloggen på visse tidspunkt så er det nytt innhold å lese, og da kommer de tilbake, igjen og igjen og igjen, like regelmessig som innleggene.

Derfor vil jeg nå gjøre et forsøk med en lengre periode med regelmessige innlegg. Jeg tror det viktige her for meg blir å lage en regelmessighet som er hyppig nok til at leserne har bloggen ferskt i minnet og stadig kommer tilbake til bloggen, men også ikke så hyppig at jeg ikke kan leve med publiseringstakten over lengre tid, og da snakker vi i all overskuelig framtid (Eller så lenge interessen min er der i det minste).

Det jeg ser for meg er at jeg har faste publiseringsdager mandag, onsdag og fredag. Dette skal være akkurat passe slik at jeg får tid til å skrive alle innleggene uten at byrden blir for stor, og samtidig er det regelmessig for leserne å forholde seg til.

Grunnen til at jeg har skrevet Del 1 i overskriften er jo selvsagt fordi jeg har tenkt å følge meg selv opp senere på dette senere. Så da blir det spennende å se om jeg klarer å holde meg regelmessig med dette over tid og gjøre det til en vane.


 

Skroll til toppen