5 tips til hvordan du får tid til å skrive alle innleggene

Å blogge kan være vanskelig å kombinere med en travel hverdag. Her er 5 tips til hvordan du kan få tid til å skrive innleggene.

Å skrive gode, kreative og nyttige innlegg til bloggen kan være veldig tidkrevende. Du skal idémyldre, skrive utkast, skrive innlegget, formatere, korrigere og publisere. Aller helst skal du også gjøre dette jevnlig. Det kan derfor være utfordrende å kombinere dette med full jobb på siden. Her har jeg samlet noen gode tips til hvordan du kan få tid til å fylle bloggen din med godt innhold selv med den travleste hverdag.

1. Ha en fast skrivetid

Hvis du har mulighet kan det absolutt være en god idé å ha en fast tid du skriver innleggene dine. Sett av f.eks en time på morgenen eller på kvelden til skriving. Dette gjør det både lettere å opprettholde en fast flyt, terskelen blir lavere for å skrive og ikke minst vil du kunne oppleve å raskere komme inn i skriveflyten etterhvert som det blir en del av dine vaner.

2. Utnytt de åpne små tidsrommene i hverdagen

Om du ikke klarer å få satt av en fast tid til skrivingen og kalenderen virker håpløs full, så finnes det antaglig fortsatt andre små tidsrom du kan utnytte i hverdagen.

Les også: Å utnytte de små øyeblikkene (Målbevisst.no)

Selv sitter jeg nå å skriver dette innlegget på bybanen (Bergens svar på trikken/t-bane) på vei hjem fra jobb. Her sitter jeg 15-20 min hver vei, tid som vanligvis hadde blitt brukt på å sløve, se ut vinduet eller klistre øynene på mobilen. Dette gir meg over 30 min skrivetid hver dag. I tilegg spiser jeg rask lunsj og kan dermed gjerne skrive litt i lunsjen også. Tilsammen 45 min med tid som ellers ikke blir brukt til noe annet fornuftig.

Det høres kanskje lite ut, men 45 min hver dag blir veldig mye tid i løpet av et år. Det tilsvarer 37 fulle arbeidsdager på 7,5 time hver, eller over halvannen måned med arbeidsdager. Hadde du fått dedikert 1,5 måned på jobben hvert år til å skrive og utvikle bloggen din, tror du at du hadde fått det til da?

Tid per dag Arbeidsdager/år
15 min 12
30 min 24
45 min 37
60 min 49

 

3. Bli mer effektiv å skrive

Men det skal sies, det hjelper ikke om du setter av all verdens tid om du ikke får gjort noe på den tiden. Lær deg å bli mer effektiv å skrive, så trenger du mye mindre tid til nettopp det.

Skriver du mye og jevnlig over lenger tid, så vil du nok oppleve at det blir stadig mer effektivt. Du faller gjerne raskere inn i skrivemodus, men det gjelder også å legge til rette for effektiv skriving.

Noen tips her er å ha struktur. Her hjelper det å ha en fast rutine på hvordan du gjør ting, kanskje en fast plass å skrive og fast tidspunkt for skriving. Selv har jeg erfart at noe av det som har gjort min skriving mest effektiv er å holde de forskjellige delene av skriveprosessene litt adskilt. Drodle idéer for seg, skrive uten korrektur for seg og så slutte av med korrigering og formatering til slutt.  Og ikke minst, skriv om det som opptar deg mest i øyeblikket, da er det lettere å komme inn i en god skriveflyt med alle tankene du allerede har i hodet.

4. Prioriter skrivingen ovenfor noe annet

Det er ikke til å komme bort ifra, skal du oppnå noe som helst med bloggen din så gjelder det å prioritere denne. Det kan bety at noe annet må prioriterse bort.

Jeg er sikker på at du kan finne mange gode eksempler på ting du bruker tid, fokus og energi på som du helt fin kan prioritere bort. TV og Internett-surfing er jo typisk noen gode kandidater. Bytt ut TV-tid med skrivetid, så har du plutselig en hel verden av muligheter til å skrive.

5. Få hjelp til å skrive

Det er ikke nødvendigvis slik at det er du som må skrive og fylle opp bloggen din med innhold. Kanskje blir det til og med bedre om du også får andre stemmer inn. Er det noen andre som kanskje kunne tenke seg å skrive på bloggen din? Nå ut til andre bloggere og invitert dem til å skrive gjesteinnlegg. Her får du gratis og godt innhold (Man ønsker jo å skrive bra for å promotere sitt eget) uten at du egentlig trenger å gjøre noe. Ellers finnes det også mange andre frilanstjenester på nett hvor du kanskje kan betale noen andre for å skrive innlegg hvis du ikke har tid selv.

Skroll til toppen