Realiser drømmene dine!

Mange av oss sitter med store drømmer om hva vi har lyst til å oppnå i livet. Alt fra å reise jorden rundt til å starte egen bedrift. Ikke alle tør å ta det store steget. Dersom du går med en drøm om å gjøre noe litt utenom det vanlige – som kanskje ikke noe “alle andre” gjør, bør du lese denne gründerhistorien. Forhåpentligvis vil du bli inspirert til å satse på dine egne drømmer!

I en alder av bare 18 bestemte Mikkel, Martin and Sebastian seg for å følge drømmene sine. De var nødt til å ta en avgjørelse på hva de ville videre i livet etter videregående.

De hadde lenge  snakket om at det kanskje hadde vært gøy å starte opp en egen bedrift for menn, men var usikre på om de ville lykkes fordi de ikke hadde erfaring med noe liknende. Etter mye om og men bestemte de seg for at, “ja – dette er noe vi vil!”

Da de hadde bestemt seg hadde de ingen planer om å snu. Uansett hva folk sa, visste de at dersom de virkelig ville at denne drømmen skulle gå i oppfyllelse, var de nødt til å stole på seg selv og  ideen sin.

Ikke la andre fortelle deg hva du kan og ikke kan gjøre – ingenting er uoppnåelig.

De satt seg ned og gjorde noen kalkulasjoner og laget fremtidsplaner slik at de hadde en plan for akkurat hva de hadde lyst til å oppnå. De vurderte om videre utdanning var det smarteste valget, men kom raskt frem til en konklusjon om at en grad ikke ville gi dem noe annet enn det hard jobbing ville, med tanke på online markedsføring og netthandel. Derfor bestemte de seg for å ikke gå på videre utdanning etter at de var ferdig med videregående skole, men jobbe fulltid med å lage deres egen nettbutikk.

Fra idé til realitet

Ideen om deres egen nettbutikk oppsto av et ønske fra Mikkel, Martin og Sebastian hadde med tanke på at de hadde deres egen personlige stil på videregående. Siden de kom fra småbyer så de seg nødt til å reise til storbyer som København, London, Hamburg for å få fatt i de nyeste trendene når det kom til tilbehør til menn.

Hos de fleste nettsidene som solgte tilbehør til menn var hovedfokuset på klær – ikke så mye på tilbehøret. Dette ville de gjøre noe med og så en åpning i markedet som en potensiell mulighet til å skape noe stort.

De tre første årene var tøffe. Alle resursene vi trengte var en utfordring å få tak i med tanke på det tynne budsjettet vårt

De startet i en liten leilighet hvor Sebastian og Mikkel bodde, jobbet og hadde lager. Der satt de trangt og jobbet rundt 16-18 timer om dagen. Sebastian sier selv at “De tre første årene var tøffe. Alle resursene vi trengte var en utfordring å få tak i med tanke på det tynne budsjettet vårt.” Videre sier han at på grunn av lite penger levde de på pasta og havregryn. Etter rundt tre år gav den harde jobbingen endelig resultater: Trendhim blitt en realitet – ikke lenger bare en drøm. De kunne endelig begynne å selge hatter, smykker, vesker og andre tilbehør til menn.

Ikke alltid en dans på roser

Å starte opp deres egen bedrift har bydd på mange utfordringer. Spesielt i begynnelsen møtte de lite forståelse fra venner og familie, sier Mikkel. “Noen brukte enhver mulighet på å fortelle oss hvor bra det er å ha en utdanning å falle tilbake på.” Til slutt innså folk at guttene var fast bestemt på å lykkes med Trendhim – uansett hvor mye folk advarte dem om at det var risikabelt.

10 år etter

Etter at Trendhim ble startet opp i 2007 har de oppnådd mye på takket være tiden de har lagt ned i tillegg til målrettet og hard jobbing.

I dag har de over 50 – både deltid og fulltids-ansatte i teamet sitt. Ved å satse slik som Martin, Mikkel og Sebastian gjorde kan være skummelt, men når man hører at andre opplever stor suksess. Guttene har tre tips de gjerne vil dele med andre som befinner seg i samme situasjon som de gjorde:

  1. Hvis du vil gjøre det – gjør det!
  2. Ikke la andre fortelle deg hva du kan og ikke kan gjøre – ingenting er uoppnåelig.
  3. Jobb mye og jobb smart – prøv å alltid finne den mest optimale måten å gjøre ting på.

 

Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Elise Nilsen ved Trendhim.no

Skroll til toppen