5 grunner til at ingen leser bloggen din

Starten på en bloggkarriere kan være stille og ensom, men hvis den fortsetter å være det, gjør du kanskje noe feil. Her er 5 grunner til at ingen leser blogge din.

Les også: Hvordan få flere lesere

Enhver blogg starter gjerne i et blaff av inspirasjon og motivasjon. Du tenker gjerne at det du skriver om er det mange som ønsker å lese. Men etterhvert som tiden går og du fortsetter å skrive uten at noen leser det du skriver kan det være fort gjort å gi opp. Her er 5 ting du bør være obs på som kan få leserne til å skygge unna bloggen din.

1. De vet ikke at den eksisterer

Det hjelper ikke å skrive til fingrene blir sår om det er ingen som vet at bloggen din eksisterer. Det tar lang tid før noen finner deg på google søk, så vil du ha lesere i starten må du nok ta handling selv for å promotere bloggen din og gjøre den kjent.

Les også: Slik gjør du bloggen mer kjent og får flere lesere

2. Du skriver for sjeldent

En blogg med få og sjeldne innlegg blir fort glemt. Kanskje sjekker noen den i starten, men jo flere ganger de sjekker uten at det har kommet noe nytt jo større sjanse er det for at de ikke kommer tilbake. Unngå å skrive for sjelden. Ha gjerne en fast publiseringsintervall slik at leserne vet når det er nye innlegg å lese, da kommer de tilbake jevnlig.

3. Den ser ikke ut eller fungerer dårlig

Egentlig er det jo det indre som teller, selve innholdet, men tro meg hvis bloggen din enten ser helt forferdelig ut, er vanskelig å navigere og finn fram, er treg å laste, proppfull av irriterende pop-up reklame eller rett og slett ikke fungerer helt så er det lite fristende å besøke bloggen din igjen. Fiks opp siden din så den ser bra ut og fungerer bra slik at opplevelsn av å besøke den blir god.

Les også: Design bloggen din uten å være en designer

4. Du gir ikke leserne noe verdi

Det finnes så mange blogger der ute med svadainnlegg som ikke gir leserne noe verdi. Ikke bli en av dem. Sørg for å gi leserne noe av verdi når de leser bloggen din. Husk at internett-lesere i dag er noen utålmodige sjeler, hvis de ikke får noe ut av å lese bloggen din så fortsvinner de fort og kommer aldri tilbake. Unngå innlegg fullt av overfladisk pjatt.

5. Du engasjerer ikke leserne dine

Det kan rett og slett også hende at du skriver så kjedelig og lite inkluderende for leserne at leserne dine lett lar seg distrahere av andre og mer engasjerende blogger og nettsider. Engasjer leserne dine, se de, inkluder det. Vær aktiv i kommentarfeltet, spør om deres mening og skriv personlig innlegg personlig til leserne. Ikke skriv tørt og overflafisk, det kan de få alle andre steder, skriv slik du ville snakket til en av dine kjernelesere.

Skroll til toppen