...

Design bloggen din uten å være designer

Når du har installert wordpress kan du endelig gå i gang med det som kanskje er en litt morsommere jobb, nemlig å forme din egen blogg akkurat slik du vil ha den! Slik kommer du i gang!

Strengt tatt er bloggen din nå oppe og står og er klar for deg og dine blogginnlegg, men etter all sannsynlighet ser den ikke spesiell pen og innbydende ut, den ser vel kanskje ut som noe sånt som det her:

Image result for new wordpress site standard theme

Det er med andre ord et stort rom for forbedringer her for å gjøre bloggen din helt unik og tilpasset deg og hvordan du ønsker at bloggen din skal være. Her er det bare å ta på deg designer-hatten!

Finn et passende grunndesign

Hvis du er helt grønnskolling på HTML så kan du egentlig bare gi opp nå, for du kommer ikke til å greie å designe nettsiden din uten inngående kunnskaper på dette området.

Dette er selvsagt bare tull og tøys. Å designe din egen nettside er nemlig mye enklere enn du kanskje hadde trodd. Grunnen til dette er et av det finnes ferdige grunndesign der ute på den vide webben i bøtter og spann og det kommer ikke til å svi hull i lommeboken din heller.

Gratis WordPress design

Når du logger inn på kontrollpanelet til WordPress og klikker deg inn på Temaer (Under Utseende) vil du kunne finne utallige gratis ferdige grunndesign som du kan velge og vrake i:

design
(Klikk for større versjon)

Få et mer unikt design til din nettside

Når du ser gjennom de gratis design-temaene i WordPress vil du fort legge merke til at de ofte er veldig enkle, har lite funksjonalitet og er velbrukte (Du kjenner nok en god del igjen fra andre blogger).

Hvis du er villig til å spandere noen hundrelapper på bloggen din vil du kunne få et betydelig penere og mer funksjonelt design. I tilegg får du her ofte kundeservice som kan hjelpe deg med å endre på designet.

Selv har jeg brukt Creative Markets for å finne design til mine nettsider, og er svært fornøyd med både temaene jeg har kjøpt herfra og ikke minst kundeservicen i ettertid. Og bare se hvor mye bedre disse designene ser ut:

creative
(Klikk for å se de mest populære WordPress temaene hos Creative Market)

Når du har funnet grunndesignet du ønsker å jobbe videre med installerer du dette enkelt i wordpress. Hvis du har et gratis design vil du kunne aktivere det enkelt fra teamet i WordPress. Hvis du kjøper et design laster du inn .zip filen du får under «Legg til nytt» -> «Last opp tema».

Tilpass designet etter smak og behov

Du har installert grunndesignet du ønsker deg, nå kan du gå videre med å tilpasse dette etter smak og behov. Hvordan ønsker du at nettsiden din skal se ut? Hva skal være i fokus? Hvilket inntrykk vil du gi leserne?

De fleste wordpress-temaer er veldig enkle å konfiguerere og ofte følger det med en liten guide til hvordan du gjør dette (Særlig gjelder dette de betalte designene). Her kan du endre alt fra layout, farger, widgets, logo osv. uten å måtte knote med HTML eller PHP koder! Lek deg og prøvd deg fram med ulike design til du treffer det du vil ha.

Få deg en unik og stilig logo

Det mest synlige og gjennkjennelige på nettsiden din kommer til å være logoen din øverst. Det kan derfor være en god idé å ta deg litt tid til denne. Her er 3 måter du kan få deg en unik og stilig logo:

  1. Du kan lage den selv. Hvis du har photoshop eller lignende så kan du prøve å lage logoen selv. Dette har jeg selv gjort for Målbevisst.no
  2. Bruk logo-generator. Det finnes utallige gratis logo-generatorer på nettet. Bare søk etter «Logo generator». Her kan du designe din egen logo enkelt og greit, men disse har selvsagt sine begrensninger.
  3. Få designet unik logo. Outsource logo-desinet til noen som kan det bedre enn deg. Her kan du enten bruke norske designere (dyrt, men best kvalitet og service) eller outsource til freelancere på nett. Det billigste alternativet her er kanskje å bruke fiverr.com til å finne noen som kan designe logoen din.

Hva venter du på? Start din blogg NÅ med One.com

Blopp.no