Slik gjør du bloggen din mer kjent og får flere lesere

Du har din egen blogg, din egen lille stemme i det store internett-universet, men hvordan kan du bli hørt og sett? Her er noen gode råd for å få flere lesere til din blogg

Les også: Hvordan få flere lesere

Når du har opprettet en helt ny blogg begynner du med helt blanke ark og 0 lesere. Veien til en aktiv blogg full av lesere kan være lang, stille og til tider frustrerende. Det er her mange gir opp, men det gjør selvsagt ikke du.

Det er mye du kan gjøre selv for å få fart på lesertallene dine, du må gjøre bloggen din kjent for aktuelle lesere og du må få dem til å ønske å komme igjen og igjen og igjen. Her er noen gode råd til hvordan du kan gjøre nettopp dette.

1. Nå ut til din målgruppe

Når du starter helt på null må du finne en måte å nå ut til potensielle lesere. Du bør sikte deg inn en målgruppe du tror kan være interessert i det du skriver om og oppsøke disse med en genuin interesse og engasjement. NB: Ikke push bloggen din på alt og alle, oppsøk de som kan være interessert og få dem nysgjerrig nok til å ønske å besøke bloggen din.

  • Oppsøk relevante forum. Finn relevante nettforum, facebookgrupper eller lignende hvor folk snakker om det du skriver om. Engasjer deg i diskusjonene her og ha gjerne lenke til bloggen din i signaturen uten å mase for mye om den.
  • Kommenter andre relevante blogger. På samme måte som med relevante forum vil du kunne få mange nye lesere hvis du skriver kommentarer på andre relevante blogger. Jo bedre og mer verdifulle kommentarer du bidrar med jo flere vil ønske å oppsøke bloggen din.
  • Vær aktiv i sosiale medier. Å være aktiv innen ditt tema i sosiale medier (Twitter, Instagram, Facebook osv) kan også være veldig lønnsomt. Bidra i aktuelle diskusjoner, vær generøs med andre og del aktivt andre sitt innhold. Da vil de kanskje bli nysgjerrig på deg og kanskje dele noe av det du bidrar med.
  • Skriv gjesteinnlegg på relevante blogger. Dette er en veldig god måte å nå ut til nye lesere på. Her får du spalteplass hos en allerede etablert blogger som gir deg tilgang til sine lesere. Mange bloggere ønsker gjestebloggere velkommen. (Blant annet her på Målbevisst.no)

2. Få leserne til å dele innholdet ditt

Noe av den mest verdifulle måten å få nye lesere er når du har skrevet et innhold som leserne føler er så fantastisk og verdifullt at de ønsker å dele det videre til sine venner og følgere i sosiale medier. Dette kan plutselig gi deg en eksplosjon av nye lesere.

MEN, det er vanskelig. Det finnes vanvittig mye innhold der ute og det er nærmest umulig å si hvilke innlegg som virkelig vil slå an, men det gjelder å prøve. Typiske innlegg som blir delt videre er innlegg som engasjerer følelsesmessig (Latter, sinne etc) eller gir leserne fantastisk god og nyttig verdi.

Skriv engasjerende innlegg som folk ønsker å dele (Spør deg selv om du ville delt dette innlegget om noen andre ukjente hadde skrevet det) og publiser de i dine sosiale kanaler for bloggen (Ja, for du har vel opprettet Facebook, Instagram og Twitterkonto for bloggen din nå?)

3. Få nye lesere gjennom søkemotorer

Ikke undervurder Google søk! I begynnelsen vil du nok ikke merke særlig mye til trafikk fra Google og andre søkemotorer. Du vil nok fort oppleve dem som gnitne for trafikk. Men frykt ikke, du er ny og du konkurrerer mot mange etablerte nettsider som har fått bevise sin verdi over tid. Det kan du også, du må bare gi det litt tid! Men tenk på det og legg til rette for det helt fra start.

For begge mine nettsider er søkemotorer den desidert største trafikkilden i dag. Det har ikke alltid vært sånn, men jeg har alltid hatt det i tankene når jeg skriver. Gjør det enklere for Google og andre søkemotorer å finne innholdet ditt.

Hvordan du gjør dette er et helt kapittel for seg selv, alt SEO – Søkemotoroptimalisering,  som du nok kan lese mye mer om senere her på Deltidsblogger.no.

4. Markedsfør bloggen din

Vil du ha litt ekstra fart på lesertallene dine? Hvis du investerer litt penger i å markedsføre bloggen din kan du virkelig fått fart på lesertallene dine – Hvis du gjør det smart!

Det er mye penger å kaste bort på markedsføring om du gjør det på feil måte (Egen erfaring). Egentlig er smart markedsføring ganske enkelt, det er bare to ting du trenger å ha i tankene for å lykkes med markedsføringen av din blogg:

  1. Du skal finne og nå ut til kjernemålgruppen din
  2. Engasjere dem og gjøre dem nysgjerrige nok til å klikke

Her er noen tips til hvordan du kan markedsføre bloggen din for din kjernemålgruppe:

  • Facebook – På Facebook kan du markedsføre både facebooksiden din til akkurat den målgruppen du ønsker å nå ut til. Du kan filtrere på alt fra alder, bosted og kjønn til hvilke interesser de har.
  • Google Adwords – Med Adwords kan du nå ut til folk som søker etter nettopp noe av det du skriver om og dermed treffe ikke bare målgruppen din, men folk i målgruppen som er på søken etter noe du kan gi dem. Annonsen dukker opp i relevante Google søk og på relevante nettsider rundt omkring på det store vide webben.
  • Blogger – Du kan også kjøpe deg mer synlighet på blogger og nettsider hvor målgruppen din allerede er. Mange blogger tillater at du kjøper bannerplass eller lignende. Ellers finner du også mange bloggere som er åpen for annonsering hos Inzpire.me.
Skroll til toppen