19 Smarte tips for Tjene Ekstra Penger – Boost Inntekten!

Enten pengene ikke strekker til, eller du har en gründer i magen og vil tjene dine egne penger, har jeg samlet mine beste tips for å komme i gang med å tjene ekstra penger til deg her. Her finner du både tips for å tjene penger på nett, uten nett og hjemmefra. 

Selv om det er mange muligheter til å kutte kostnader, kan det være vel så smart å fokusere på å øke inntektene dine. Faktisk er det mange måter å tjene penger ved siden av jobb og skole, så la oss se nærmere på noen av de mest realistiske å lykkes med!

1. Ta oppdrag som frilanser

Hvis det er noe du er god på, kan du tilby frilans-tjenester til bedrifter via tjenester som UpWork og Fiverr. Tekstarbeid som oversetting er aktuelt, og det samme er design-arbeid, programmering og utvikling. Vær klar over at du kjemper mot mange tilbydere fra hele verden, så her gjelder det å spille på høy kvalitet i arbeidet.

2. Start din egen blogg

Siden du leser nettopp på Deltidsblogger, må jeg naturligvis anbefale å starte din egen blogg. Med din egen blogg eller nettside, kan du tjene penger på annonser, affiliate markedsføring og sponsede innlegg. For å lykkes må du både ha sansen for å skrive, og god tålmodighet. Her kommer nemlig ikke resultatene fort, men til gjengjeld er det i stor grad passiv inntekt når maskineriet er oppe og går. For meg har dette vært en fin og innbringende ekstrainntekt å jobbe med på kveldstid ved siden av vanlig jobb.

Lær hvordan du starter din egen blogg her!

3. Svar på undersøkelser for penger

Hvis du ikke vil gjøre så mye arbeid, kan det være aktuelt å svare på betalte spørreundersøkelser for å tjene ekstra penger. Jeg gjorde dette selv som student når jeg hadde lite å rutte med, og selv om du ikke tjener mye på undersøkelser, kan det være akkurat nok til å gi deg de ekstra pengene du trenger denne måneden. 

Aktører jeg benyttet var Meningstorget, Norstat og I-Say, og det ble noen hundrelapper her og der.

4. Investere pengene dine

Hvis du har penger stående på konto eller har mulighet til å spare et fast beløp hver måned, anbefaler jeg på det høyeste å investere pengene dine! Med lave renter taper pengene dine seg i verdi på grunn av inflasjon, og ved å investere dem i stedet får de mulighet til å vokse masse over tid. 

De fleste velger å investere i aksjefond, og her er det globale indeksfond som er det beste valget i de fleste tilfeller. Føler du for mer spenning, kan du kjøpe enkeltaksjer og alternative investeringer som kryptovaluta – men her er risikoen igjen mye høyere.

5. Utleie av bolig, bil og ting

Å leie ut bil og bolig kan bidra til store ekstrainntekter, og hvis du er som meg, har du garantert utstyr liggende som kan være til nytte for andre periodevis, når du ikke bruker det selv. Hvorfor ikke leie ut det dyre verktøyet som ligger i boden? Det kan fort betale ned seg selv!

  • Leie ut bilen via Getaround
  • Leie ut bolig og hytte via AirBnB og Finn.no
  • Leie ut ting som verktøy og sportsutstyr på Hygglo.no

6. Kjøp og selg brukte ting

Et tips til deg som er praktisk anlagt, er å kjøpe utslitte gjenstander, fikse dem opp og selge med profitt. Hvis du setter deg godt inn i markedet for spesifikke ting, kan du også gjøre raske penger ved å snappe opp gode kjøp og selge gjenstanden til høyere pris innen kort tid, selv uten å måtte tilføre arbeid og kostnader.

7. Bli sykkelbud

Som sykkelbud hos budselskaper som Foodora eller Wolt er det enkelt å få jobb, og du jobber så mye du selv ønsker. Perfekt alternativ for deg som ønsker noe fleksibelt, og som bonus får du både frisk luft og trim!

8. Start en dropshipping nettbutikk

Å lage nettbutikk har aldri vært enklere enn det er i dag. Det kan gjøres med en helt vanlig wordpress nettside med en ekstra plugin, eller med en ferdig løsning som Shopify eller Wix.

Du kan starte med dropshipping hvor du selger varer som blir sendt direkte fra leverandør til kundene dine, eller gå den tradisjonelle veien og kjøpe inn varer, ha lager hjemme og sende ut varene på egen hånd. 

Vær oppmerksom på at å drive nettbutikk krever mye mer enn bare det å sette opp det tekniske, men at det er mange vellykkede nettbutikker som er blitt startet opp hjemmefra. 

9. Bygg opp en kanal i sosiale medier

Hvis du klarer kunststykket å bygge opp en kanal i sosiale medier med mange følgere, vil det også være mulig å tjene penger på dette gjennom annonser, affiliate programmer og produktplasseringer. Du kan til og med utvikle og selge dine egne produkter, enten de er digitale eller fysiske. Husk at det er mulig å lage anonyme kanaler som ikke nødvendigvis handler om deg selv, men heller et interessant tema!

10. Bli influencer

Du vet nok allerede at det kan være svært lønnsomt å være influencer. Her kan du blant annet tjene penger på sponsede innlegg, salg av egne produkter, og ved å få en del av annonseinntektene fra de ulike sosiale mediene. I dag tjener de fleste influencere aller mest penger hos Snapchat, der de får en bit av alle annonseinntektene som vises underveis i stories.

11. Lage nettsider for bedrifter

Hvis du lærer deg å lage fine nettsider, som forsåvidt er ganske enkelt – kan du selge komplette nettsider til bedrifter som trenger det. Her må du selge deg inn hos bedriftene selv, noe som krever sitt – men timebetalingen din kan fort bli veldig god: Mange bedrifter betaler med glede 30.000 kroner eller mer for nye og freshe nettsider.

12. Lær deg å utnytte AI

Kunstig intelligens som ChatGPT har allerede revolusjonert deler av arbeidshverdagen til mange av oss, og selvfølgelig er dette verktøy som kan være nyttig for deg som vil tjene ekstra penger. 

Kunstig intelligens kan for eksempel kombineres med mange av de andre punktene på denne listen. For eksempel kan det brukes til å lage innhold til både sosiale medier, din egen nettside og e-bøker – eller det kan hjelpe deg med å utvikle egen app.

13. Start en YouTube kanal

Å drive med YouTube har blitt svært populært i Norge de siste årene, og det er faktisk mulig å tjene en god del kroner via annonsene som vises automatisk på YouTube. Du kan også implementere affiliate markedsføring og produktplasseringer i videoene dine. Forsøk å tenk utenfor boksen her, for det er mange sære emner det er mulig å tjene penger innenfor. Du trenger ikke nødvendigvis å vise ditt eget ansikt og kopiere Mr.Beast – her er det også muligheter for å lage helt ansiktsløse kanaler hvor du ikke behøver å fremstå selv.

14. Start din egen Podcast

I likhet med YouTube har podcast eksplodert i popularitet de siste årene. Hvem som helst kan starte sin egen podcast, og ved å bruke den gratis tjenesten “Spotify for podcasters” blir podcasten din publisert både hos Spotify og de fleste andre steder man kan lytte.

Utfordringen er at podcast er et format som kan være ganske vanskelig å tjene penger på. Her finnes det nesten ingen andre utveier enn å få til betalte samarbeid og annonser (litt som radioreklamer), men heldigvis har dette blitt et mer ettertraktet og kjent format for annonsører de siste årene.

15. Stream at du spiller

Å tjene penger på å spille dataspill er et drømmescenario for mange av oss, og det er faktisk en del folk som får det til, også her i lille Norge. Størst potensial har du naturligvis om du kan nå ut til et internasjonalt publikum.

16. Selg bilder og video

Bilder og video du har tatt, kan være gull verdt for bedrifter og andre aktører som trenger bilder, uten mulighet til å ta dem selv. Dette kan du dra nytte av ved å publisere innholdet ditt på stockfoto nettsider og tjene penger hver gang noen kjøper tilgang til bildene dine.

17. Skrive og selge egen e-bok

Å skrive sine egne e-bøker og selge disse enten gjennom egne kanaler eller via tjenester som Amazon, kan være en mulighet for å tjene ekstra penger. Faktisk er det en del eksempler på personer som har lyktes skikkelig med dette, spesielt de som har skrevet på engelsk hvor markedet er mye større enn i Norge.

18. Bli coach eller lag nettundervisning

Har du oppnådd noe du tror andre ønsker å oppnå? Eller har du kunnskap andre kan være villig til å betale for? Da kan du selge coaching og rådgivningstjenester og hjelpe andre til å klare det du allerede har fått til selv. Du kan også lage ditt eget nettkurs: Hovedfordelen med dette er at når du først har laget kurset, så kan du selge det samme kurset om og om igjen uten merarbeid, så lenge du får markedsføringen til å fungere riktig.

19. Tjen penger på oppdrag fra andre

Hvis du er praktisk anlagt, kan du ta på deg arbeidsoppgaver for andre privatpersoner via nettsider som minsmåjobb.no og luado.no. Her er det mulighet for å være i gang med å tjene penger nokså fort, og dessuten kan inntekter som dette være skattefritt, så lenge de ikke har noe med yrket ditt å gjøre. 

Min erfaring med å tjene penger hjemmefra

Å ha en ekstrainntekt å jobbe med på kveldstid har for min del vært helt supert. Ja, det tar tid å bygge opp nye inntektskilder, men det kan også være verdt tiden det tar. Bare se for deg selv hvordan hverdags-økonomien ville vært med 1000, 5000 eller 10.000 kroner hver eneste måned. Da blir det fort verdt det, både å prøve og feile med ulike strategier før du får til å skape resultater. Til slutt finner du sannsynligvis en metode som fungerer!

For min egen del er det blogg i kombinasjon med affiliate markedsføring som har blitt den store interessen, men for deg som ikke er glad i å skrive finnes det heldigvis mange andre gode idéer også. Min erfaring er at det er gull verdt å prøve å tjene ekstra penger, for plutselig går det bedre enn du ante gikk an. Sannsynligvis må du ofre noe annet, for eksempel å se på film og serier – men hvis du er som meg vil du finne stor glede i å skape nye inntekter også.

Neste: Spar mer penger med gode sparevaner i hverdagen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen