Si nei til perfeksjonisme!

Perfeksjonisme dreper…

Den drepte kreativiteten, den drepte skrivegleden og den drepte… nesten… denne nettsiden! Men nå sier jeg stopp! Jeg sier herved NEI til perfeksjonisme!

Men hva svarte svingende huleste er det jeg egentlig sier nei til? Her er sannheten om perfeksjonisme….

Perfeksjonisme er en tanke, skapt av deg (eller meg i dette tilfellet). En tanke om å gjøre det «best mulig» – mest mulig optimalt. En tanke om at det finnes et perfekt resultat og at hvis du bare jobber hardt og lenge nok så vil du komme nær nok dette perfekte resultatet.

Det er en slitsom tanke. En tanke som sier at du alltid kan gjøre det bedre, bare litt mer perfekt. En tanke som da også sier at det du gjør aldri er godt nok.

Det er denne tanken som får meg til å bruke mange timer på innlegg på denne nettsiden som i utgangspunktet tok meg 10 minutter å skrive. Det er denne tanken som får meg til å la være å publisere innlegget for så å la det ligge som kladd i et par tre år (Det ligger vel rundt 100 kladder her nå). Innlegget ble unnfanget i et inspirerende øyeblikk full av skrivegnist, men ble drept av perfeksjonismen før den i det hele tatt kom til verden.

Ironien er at uten perfeksjonisme blir innleggene mine bedre. Uten å føle på tanken om at det jeg gjør og skriver ikke er godt nok at det alltid kan bli bedre, så blir alt så mye bedre, lettere og gøyere.

Perfeksjonisme dreper, så la meg drepe perfeksjonismen. La meg gjenopplive kreativiteten og skrivelysten. La meg gjennopplive denne nettsiden slik den egentlig var ment å leve.

Nå skal jeg gjøre noe jeg normalt synes er veldig skummelt. Jeg skal publisere dette innlegget som er skrevet på rundt 10 minutter. Helt uten å lese gjennom og korrigere meg selv. Bare legge til et par bilder og vipps publiser og jeg er i gang igjen. Om jeg kunne gjort det bedre? Javistt, mye bedre, men det har ingenting å si. Jeg hadde det gøy med å skrive det 🙂

 

Si nei til perfeksjonisme…!

Skroll til toppen