Ressurser som tar din blogg et steg videre!

Når du starter din egen blogg kan det være mye nytt å sette seg inn i. På denne siden har jeg samlet ressurser som kan gjøre det lettere for deg å finne fram og ikke minst å utnytte alle de mulighetene som finnes for å ta ut potensialet i bloggen din.

Domene og hosting

 • One.com – Norsk leverandør av domener og webhotell (Anbefales!)
 • Hostgator.com – Populær internasjonal leverandør med god service og billige priser (Anbefales!)

Tjen penger på bloggen

 • Google Adsense Dette er det desidert mest brukte annonseverktøyet i bloggverdenen. Annonsene tilpasser seg innholdet til nettsiden din og du tjener penger på visninger og klikk på annonsene.
 • Tradedoubler – Et stort populært affiliatenettverk hvor du vil finne mange kjente annonsører, produkter og tjenester som du kan markedsføre på bloggen din og tjene penger hvis noen kjøper gjennom bloggen din.
 • AdtractionStort affiliatenettverk. Dette er en av mine favorittnettverk. Stort utvalg av annonsører, god support og brukervennlig portal.
 • Tradetracker – Enda et affiliatenettverk. Jo flere jo bedre, og jo lettere er det å finne gode annonsører spisset inn mot leserne.
 • Inzpire.me – En nettside hvor du kan selge annonseplasser og sponsede innlegg på din egen blogg (Eller annonsere på andre sine blogger).
 • Adservice.com – Et stort affiliatenettverk hvor du kan finne mange kjent annonsører til bloggen din.
 • OIO Publisher – Et genialt verktøy for deg som skal selge annonser på nettsiden din. Denne bruker jeg selv på alle bloggene mine og gjør jobben med å selge, sette opp og holde orden på annonsene veldig veldig enkelt.

Lær deg det tekniske

 • W3schools.com – Her kan du lære deg HTML koder eller bare bla opp de få kodene du trenger iblant.
 • Try it HTML – Her kan du prøve ut HTML koder. Et veldig godt verktøy når du skal lære deg HTML.

Bli en bedre deltidsblogger

 • Income School – Youtube kanal (og kurs) stappfull av verdifullt innhold om hvordan lykkes med SEO og tjene penger på nisjeblogger
 • Bloggliste.no Liste over de beste bloggene i Norge. For inspirasjon og læring.
 • Copyblogger – Dette er bloggen å lese for deg som ønsker å bli bedre til å skrive god fengende og engasjerende innlegg til bloggen din.
 • ProBlogger – I denne bloggen fokuseres det på hvordan du kan bli en profitabel blogger.
 • For bloggers by bloggers – En samfunn av bloggere hvor du kan få tips og råd av andre bloggere og spørre andre som har gjort det før deg.
 • Smart passive income – Gjør bloggen din om til en business og tjen penger på den.
 • Make a living blogging – Mange gode tips og råd til hvordan du kan bli en bedre og mer engasjerende blogger.

Anbefalte bøker

Anbefalte podcaster

 • The smart passive income podcast – Podcasten til Pat Flynn fra bloggen med samme navn. Her får du mange verdifulle samtaler, råd og inspirerende historier (Tips, mye gull i arkivet).
 • Copyblogger FM – Enda enn nettside med egen podcast. Dette er podcasten for deg som ønsker å bli en bedre og mer engasjerende blogger.
 • After the jump – Grace Bonney intervjuer personer som garantert vil inspirere deg til å ta bloggen din en hakk videre.
 • Do you even blog – Her finner du masse gode tips og råd og  inspirasjon fra folk som følger sine egne veier med blogg.
 • How they blog – Hvis du lurer på hvordan de store bloggerne gjør det, er dette bloggen for deg. Hen inspirasjon og få ideer ved å høre på hva de beste bloggerne gjør.

Tjenester jeg bruker og anbefaler

Nedenfor finner du en liste over hvilken hoster, affiliatenettverk andre tjenester som jeg bruker for mine blogger og som jeg trygt kan anbefale videre

Legg merke til at noen av disse lenkene er affiliatelenker

Onecom One.com er den hosten jeg foretrekker i dag og som jeg har brukt for å opprette de siste tre nettsidene jeg har laget, inkludert Målbevisst.no og Deltidsblogger.no. Rimelig og god host, med et veldig enkelt og forståelig brukergrensersnitt som gjør jobben med å opprette en ny wordpress blogg veldig enkel. Besøk
Hostgator er den hosten jeg har hatt lengst, faktisk i hele 10 år. . Veldig god kundeservice og mye for pengene! Kan absolutt anbefales! Besøk
WordPress er den desidert mest brukte bloggplattformen i verden, og det med god grunn. Jeg bruker utelukkende wordpress på mine blogger. WordPress er veldig enkel å lære seg og er full av fleksible løsninger. Via One.com og Hostgator er wordpress installert på bloggen med noen få klikk. Besøk
Det finnes mange affiliatenettverk og jeg bruker de fleste som er tilgjengelig i norge, men den jeg foretrekker er uten tvil Adtraction! Denne er full av solide annonsører, et nydelig grensersnitt, utmerket kundeservice (Aktiv chat) og ikke minst en god app som gir meg notifikasjoner når jeg tjener penger! Besøk
Adservice er en god nummer to når det kommer til affiliatenettverk som jeg bruker flittig på mine nettsider. Her finnes mange gode kampanjer med høy provisjon (I forhold til hva jeg ser tilsvarende kampanjer i andre nettverk). I likhet med Adtraction, har også Adservice en app som gir notifikasjoner og god oversikt. Anbefales Besøk
Inzpire.me er en tjeneste som gjør deg synlig for potensielle annonsører til f. eks sponsede innlegg på bloggen din. Her finner du store seriøse annonsører som når ut til bloggere (Krever at du har noen følgere i sosiale medier for å kunne registrere deg). Besøk
IOIO Publisher er en plugin som installeres i WordPress og som gjør hele jobben med å administrere annonseplasser mye enklere. Ferdig bestillingsskjema, enkel plassering og prissetting av annonseplasser og ikke minst en automatisk prosess for betaling, plassering og deretter fjerning av annonsene etter perioden er slutt. Du trenger i praksis ikke å gjøre noe! Besøk

Skroll til toppen