Plogging – Plukk søppel som trening og bidra til mindre plast i naturen

Plogging er den store nye treningstrenden som gagner både deg, naturen og alle rundt deg. Plukk søppel som trening du også og bidra til mindre plast i naturen.

Det har vært mange ulike treningsfarsotter opp gjennom tidene. I år er det plogging som er den store nye treningstrenden og første gang er jeg blitt trendy (?)

Se også: Holdnorgerent.no

Plogging er rett og slett et akronym av ordene «Plukke søppel» og «Jogging». Det er en organisert treningstrend som oppstod i Sverige i 2016, men som nå sprer seg over hele verden som en farsott.

For en tid tilbake begynte jeg og samboeren og plukke søppel, når vi allikavel gikk på tur ute. Lite visste jeg da at vi gjorde noe trendy. Plutselig dukket plogging opp som begrep overalt. Vi får trening og det blir litt mindre plast i naturen.

Kanskje er det plasthvalen som har gjort plogging populært? Det var ihvertfall det økende fokuset og bevisstheten rundt plast i naturen som fikk oss til å ta steget. Når du først begynner å få øynene opp for hvor mye søppel i naturen det er, så blir du sjokkert. Derfor synes jeg det er helt fantastisk at plogging har blitt en greie.

Tenk om alle bare gjorde litt. Når du allikavel er ute på tur, så krever det ikke så mye å  ta en liten økt med å plukke søppel. I går blukket jeg og samboeren totalt 7 bæreposer med søppel i nærområdet. Tenk om bare 1% av norges befolkning plukket 1 bærepose i uken med søppel. Det hadde blitt 2,6 millioner bæreposer med søppel i året fjernet fra naturen. Det hadde faktisk gjort en stor forskjell når det kommer til plast i naturen.

Plogging – Slik bidrar du til mindre plast i naturen

Det beste med plogging er at det er uhyrelig enkelt å komme i gang. Alt du trenger er en søppelpose, engangshansker og kanskje antibac. Dra ut i naturen og start å plukke søppel! Thats it! Finn et egnet steg å kaste og dra hjem med god samvittighet ovenfor deg selv og naturen.

Skroll til toppen