Passive inntekter mens vi reiser og nyter late dager i Lisboa

Mens jeg sitter i en over gjennomsnittlig komfortabel sakkosekk i hjertet av Lisboa ser jeg passive bi-inntekter rulle inn på konto. Kunne jeg levd av dette på en lengre reise mon tro?

Det har lenge vært en stor drøm for meg å kunne tjene en semi-passiv inntekt mens jeg reiser rundt og utforsker verden. Hvem drømmer vel ikke om den slags? Normalt er dette en litt fjern drøm. Men akkurat nå, mens jeg ligger i en over gjennomsnittlig behagelig sakkosekk på et koselig hostel i hjertet av Lisboa fikk jeg meg en liten smakebit på nettopp dette.

For mens jeg sitter her og nyter en øl, så ser jeg at det har tikket noen passive kroner inn på konto fra nettsidene mine og samtidig har aksjeporteføljen økt i verdi. Det er fristende å undre seg på om jeg med tiden kunne levd av dette på en lengre reise.

En overraskelsestur til Lisboa

Men la oss spole litt tilbake først. På torsdag dro jeg med meg samboeren på en overraskende tur til Lisboa for å feire bursdagen hennes. En perfekt gave til oss begge etter å ha kjent på reisefeberen i det siste og klødd etter å komme oss litt ut i verden igjen etter en lengre sykdomsperiode for henne. 

Les også: Hvordan reise jorden rundt (nesten) uten penger

I Lisboa bor vi på et fantastisk koselig hostel kalt «Travelers House» midt i hjertet av byen som vi absolutt kan anbefale deg hvis du tenker deg en tur til Lisboa. Her er det veldig avslappet og god og sosial stemning med andre reisende. (Slengte med en affiliate-lenke i tilfellet du skulle ta anbefalingen)

Både Lisboa og samboeren min er begge veldig sjarmerende og flotte, så det er nok ikke vanskelig å tenke seg at det har vært en vellykket tur så langt. Men ja, tilbake til hvorfor du kanskje egentlig leser dette innlegget. De passive kronene!

Penger inn på konto mens vi nyter tilværelsen i Lisboa

For mens jeg ligger her i sakkosekken og nyter tilværelsen så ser jeg plutselig at det har kommet penger inn på konto fra passive inntektskilder, og attpåtil har aksjeporteføljen steget godt i verdi.

Det er ikke akkurat snakk om en formue – Et par tusenlapper i passive inntekter og noen tusenlapper i økt aksjeverdi. MEN det er mer enn nok til å se et glimpt av virkelighet i en ellers litt fjern drøm om å kunne tjene penger mens jeg reiser.

Og jeg kan ikke unngå å tenke tanken om at hvis noen kan reise helt uten penger så skulle jeg vel nok kunne klare å reise rundt en stund med bare litt penger tjent på nettsider, investeringer og annet.

Men nå lukker jeg laptopen, nyter ferdig ølen og vandrer inn i trange sjarmerende gater hvor trikken kryper oppover smugene og fado-musikken lyder i bakgrunnen.

Skroll til toppen