Hvordan bli mer motivert til å gjøre det som skal til

Veldig ofte vet jeg akkurat hva jeg trenger å gjøre, for å ta et steg nærmere et av mine mål. Så hvorfor gjør jeg det ikke bare? Hvorfor må jeg vente på denne motivasjonen før jeg går i gang?

Les også: Den beste måten å drepe en idé er å tenke og planlegge den ihjel

Mens jeg venter på motivasjonen, tenker og grubler jeg rundt hva jeg burde ha gjort og hvordan jeg skal ta handling når motivasjonen omsider banker på døren.

Sitter å venter på å bli mer motivert

Så sitter jeg her da, klar som et egg med planen, men uten motivasjonen som skal til for å drive den fremover. Så hvordan kan jeg bli mer motivert til å gjøre det som skal til? Motivert til å ta handling?

Sannheten vet jeg egentlig allerede. Motivasjonen kommer ikke til å plutselig komme til meg ut av intet. Det er ikke slik at jeg kan sitte i sofaen og se på tv-serier og så skal denne motivasjonen plutselig bare bli slengt rett i fleisen på meg. Og først da, med motivasjonen i fleisen skal jeg kaste meg ivrig opp av sofaen for å hive meg over prosjektene mine.

Nei, motivasjonen gir riktignok næring til de inspirerte og gode handlingene, men motivasjonen må jo også komme fra et sted, så hvordan kan jeg bli mer motivert?

Bli mer motivert ved å ta handling!

Vel, det svaret jeg har kommet fram til og som jeg stadig kommer fram til, men ser ut til å stadig glemme er følgende – Handling fører til motivasjon som fører til mer handling. That’s it!

Hvis jeg ønsker å begynne å trene igjen, så kan jeg ikke vente på at motivasjonen skal løfte meg opp og bære meg over dørstokkmilen. Jeg må ta en liten handling mot trening, om så bare 10 minutter på en matte hjemme. Den handlingen alene, vil gi meg mer motivasjon når jeg kjenner på den gode følelsen av at jeg gjorde det. Der kommer motivasjonen til å ta handling.

Det gjelder å slutte å planlegge for mye for motivasjonen som en dag skal komme. Ta heller bittesmå verdifulle steg nærmere målet og vit at handlinger gir grobunn for mer motivasjon som igjen spirer nye handlinger.

Les også: Den fantastiske effekten av bittesmå vaner over tid

Skroll til toppen