Jeg hadde aldri trodd dette skulle skje da de festet en skritteller på meg!

Bilde: © Martinmark | Dreamstime


De festet en skritteller på meg, plutselig trente jeg nesten hver eneste dag, og det uten å føle så mye som et ork. Var det alt som skulle til?

Les også: 6 enkle tips til å komme i gang

«Til toppen av Mount Everest»

Hm… Det var jo en litt mer spennende tittel enn som ellers er å finne i jobb-e-posten. Jeg klikker, leser noen linjer og forkaster den raskt.

Nå vil de jammen meg feste en skritteller på meg og kjeppjage meg opp «Mount Everest» (Ihvertfall i antall skritt). Nok et forsøk på å engasjere de ansatte. Vel og bra det, men bare ikke helt for meg. *Delete*

Men avdelingssjefen hadde visst andre planer. Han meldte like gjerne hele gjengen på konkurransen og oppfordret til intern konkurranse i avdelingen. Min entusiasme gikk ikke i taket, det må jeg innrømme. Jeg hadde visst ikke så mye valg – Jeg kom til å bli lenket til en skritteller de neste 40 dagene. *Sukk*

Konkurransen starter og allerede første dag kicker konkurranseinnstinktet inn. Jeg visste ikke engang at jeg hadde noe konkurranseinnstinkt.

Det var visst bare å feste en skritteller på meg så føk jeg avgårde

For en gangs skyld fikk jeg en fordel av at jeg ikke har bil og går til og fra jobb og at jeg til vane går tur med samboeren om kvelden. Å gå de 10 000 daglige stegene konkurranse oppfordret til var «et kakestykke» – No problemo! Jeg lå langt over 10 000 skritt dagen.

dytt

Men ikke bare det, plutselig gav jeg ekstra. Jeg gikk omveier til jobb, jeg gikk lengre turer om kvelden og jeg begynte å trene igjen, nesten hver dag! Plutselig gikk vi Vidden (4 timers fjelltur mellom Fløien og Ulriken i Bergen) som vi hadde utsatt så lenge, nesten uten et ork. Før jeg visste ordet av det lå jeg på førsteplass i selskapet med over 50 påmeldte.

Jeg skriver dette rett og slett fordi jeg er helt fascinert over hvor lite som skulle til for å tenne treningsgnisten. Den treningsgnisten som tidligere har vært som å tenne våte fyrstikker. Det var visst bare å feste en skritteller på meg så føk jeg avgårde. Kanskje jeg har overtenkt motivasjon?

Competition gives me energy. It keeps me focused. – Conor McGregor

 

Skroll til toppen