Hvordan opprette eget domene og webhotell

Ønsker du å opprette din egen blogg eller nettside på et helt eget domene? Slik gjør du det!

Les også: 6 veldig gode grunner til å starte egen blogg og skrive om lidenskapen

Å lage din egen blogg på eget domene er mye enklere enn du kanskje tror. Dette fikser du lett som en plett, bare cruise deg gjennom denne steg-for-steg guiden så har du din egen blogg på null-komma-niks. Klar? Gå! Ferdig!

Opprette eget domene og webhotel

Første steg for å opprette din egen blogg er å finne og opprette et domene og et webhotell. Dette høres kanskje litt komplisert ut, men det er kanskje den enkleste delen!

Finne og registrere domene

Det første du gjør er å besøke en av de mange webhotel-tilbyderne, slik som One.com (Som jeg selv bruker og kan anbefale). Hvis vi tar One.com som eksempel, vil du på nettsiden deres finne dette søkefeltet oppe i høyre hjørnet.

skjermbilde-2016-10-17-kl-16-58-04Her skriver du enkelt og greit inn hvilket domene du kunne tenke deg å ha bloggen din på. Den vil deretter sjekke ledigheten av dette domenet. Her er det bare å prøve seg fram til du treffer blink med ditt nye domene.

Du kan kjøpe både .no og .com domene som privatperson.

Bosett domenet på et webhotell

Dette gjøres rett og slett i samme slengen som når du kjøper domene. På One.com vil du få et begynner-webhotell til en veldig rimelig penge (Dette ser du etter du har valgt domenet ditt og gått til kassen).

Når du har fått opprettet domene med webhotell vil du straks få tilsendt innloggingsinformasjon hvor du kan logge inn på dashbordet til den nye nettsiden din som foreløpig er tom.

Hvis du skal opprette en wordpress blogg, så tilbyr One.com i de fleste pakkene sine en enkel «1-klikks» installasjon av WordPress. Her er det bare å følge instruksene så vopps vil du ha din egen blogg oppe å gå i løpet av minutter. 

2 hendelser på “Hvordan opprette eget domene og webhotell”

  1. Jeg prøvde å komme igang på one.com, men jeg måtte ha et PID nummer, og det har jeg ikke, så jeg kom ikke videre.

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen