2 Comments

Hvordan opprette eget domene og webhotell

Ønsker du å opprette din egen blogg eller nettside på et helt eget domene? Slik gjør du det!

Les også: 6 veldig gode grunner til å starte egen blogg og skrive om lidenskapen

Å lage din egen blogg på eget domene er mye enklere enn du kanskje tror. Dette fikser du lett som en plett, bare cruise deg gjennom denne steg-for-steg guiden så har du din egen blogg på null-komma-niks. Klar? Gå! Ferdig!

Opprette eget domene og webhotel

Første steg for å opprette din egen blogg er å finne og opprette et domene og et webhotell. Dette høres kanskje litt komplisert ut, men det er kanskje den enkleste delen!

Finne og registrere domene

Det første du gjør er å besøke en av de mange webhotel-tilbyderne, slik som One.com eller Hostgator (Har prøvd og kan anbefale begge disse). Hvis vi tar One.com som eksempel, vil du på nettsiden deres finne dette søkefeltet oppe i høyre hjørnet.

skjermbilde-2016-10-17-kl-16-58-04Her skriver du enkelt og greit inn hvilket domene du kunne tenke deg å ha bloggen din på. Den vil deretter sjekke ledigheten av dette domenet. Her er det bare å prøve seg fram til du treffer blink med ditt nye domene.

Legg merke til at hvis du ønsker å ha et .no domene må du først ha et norsk firma. Dette er uansett greit å ha på plass om du ønsker å tjene penger på bloggen din. Det enkleste her for å komme i gang er å registrere et enkeltpersonforetak på Altinn.no

Bosett domenet på et webhotell

Dette gjøres rett og slett i samme slengen som når du kjøper domene. Både på One.com og Hostgator vil du få et begynner-webhotell til en veldig rimelig penge (Dette ser du etter du har valgt domenet ditt og gått til kassen).

Når du har fått opprettet domene med webhotell vil du straks få tilsendt innloggingsinformasjon hvor du kan logge inn på dashbordet til den nye nettsiden din som forløpig er tom. One.com og Hostgator bruker her litt ulike løsninger og brukergrensersnitt, men ikke verre enn at begge vil fungere utmerket til det du skal gjøre i neste steg nemlig å installere WordPress (WordPress er den mest brukte og mest brukervennlige blogg-plattformen.

Hva venter du på? Start din blogg NÅ med One.com:

2 Comments

  1. Jeg prøvde å komme igang på one.com, men jeg måtte ha et PID nummer, og det har jeg ikke, så jeg kom ikke videre.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Blopp.no