Har du det som skal til for å lede et helt konsern? Ta ledertesten innen 1.mars!

For femte år på rad gir Adecco unge ledertalenter muligheten til å ta over konsernsjefstolen for en sommer med en lønn på 100 000 kroner. I fjor var det NTNU-studenten Dunja som fikk prøve seg etter å ha slått ut 16000 andre kandidater. I år kan det kanskje være deg!

Besøk Konsernsjefen.no for mer informasjon. (NB! Søknadsfrist 1.mars)

 

Hun tok ledertesten ifjor – endte opp som konsernsjefen 2014

En av de som tok ledertesten i fjor var NTNU-studenten Dunja Matanovic etter å ha blitt oppfordret av en venninne, det skulle vise seg å være starten på en lang og spennende prosess som endte opp med at Dunja vant Konsernsjefen 2014 over 16 000 andre påmeldte.

– En venninne hadde sett reklamen og mente at det var noe jeg burde prøve. Søknadsprosessen startet med en lederapp som var veldig gøy, så terskelen for å bli med var lav.


Dunja Matanovic vant fjorårets Konsernsjefen. Foto: Adecco

  • Alder: 24 år
  • Hjemsted: Bærum
  • Studerer industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU
  • Tidligere infosjef i UKEstyret UKA-13

Etter å ha prestert bra på ledertesten gikk hun videre til neste runde i konkurransen og et steg nærmere konsernsjefstolen. Men for å komme seg helt til topps måtte hun gjennom noen tøffe utfordringer.

– Jeg hadde lave skuldre i mesteparten av prosessen fordi målet virket så langt unna. Det var da jeg kom til topp 10 at jeg innså at jeg var nødt til å trå til. Vi skulle lage en film som skulle spres på sosiale medier, og da ble søknadsprosessen plutselig så offentlig at jeg måtte trø til.

Dunja endte opp blant topp 4 i konkurransen, noe som betydde at hun fikk prøve seg på den siste og kanskje mest utfordrende delen av konkurransen. På et assessmentsenter i Oslo skulle Konsernsjefen 2014 kåres.

– Assessmentsenteret i Oslo for topp 4 (i år skal alle i topp 10 være med her), var veldig utfordrende og moro. Det var et helt annerledes jobbintervju og morsom erfaring.

Etter å ha slått ut 16 000 gjennom søknadsprosessen, stod det nå mellom fire kandidater, fire ledertalenter. Mens juryen leser opp begrunnelsen tenker Dunja at det ikke er henne helt til navnet hennes plutselig dukker opp. Hun hadde vunnet konsernsjefen 2014!

– Å vinne var lettende. Jeg hadde fått så mange til å stemme på meg for å komme meg til topp 4 så var godt å kjenne at jeg leverte når det bare stod på meg. Det var også litt overveldende fordi responsen var så enorm og det hadde jeg ikke forberedet meg på.

Dermed kunne Dunja forberede seg på en svært utfordrende sommerjobb som konsersjef i Adecco.

 

– Gratulerer @NTNU med @dmatanovic – et unikt ledertalent (23) – med en intellektuell kapasitet av de sjeldne – vinner #konsernsjefen 2014. I dag har jeg møtt en potensiell lederkandidat for #Statoil i 2035.
– Jurymedlem Anita Krohn Traaseth på Twitter etter seieren

 

 

Dunja Matanovic tok over konsernsjefstolen for en sommer

Etter å ha gått av med seieren var det en spent Dunja som begynte å forberede seg på den store oppgaven hun hadde foran seg.

– Jeg besøkte tre ulike Adeccokontorer i tre uker før jeg begynte som konsernsjef i august. Da hadde jeg blitt kjent flere ansatte og fikk se hvor trygg og god arbeidskultur det er i Adecco, så jeg visste at jeg hadde mange som støttet meg og ville at jeg skulle lykkes. Jeg gledet meg til å begynne og se hva jeg hadde begitt meg ut på.

Last ned og ta ledertesten!

Har du en leder i deg? Liker du tøffe utfordringer? Kanskje er det du som ender opp som konsernsjefen 2015.

Prøv deg i konsernsjefens tøffe hverdag gjennon ledertesten og finn ut hvilken type leder du er. Hvis du havner blant de 500 beste i testen går du videre til rekruteringsprosessen og er et steg nærmere konsernsjefstolen.

Å ta over en hel konsernsjefstilling på kort tid og uten tidligere ledererfaring byr på utfordringer for selv den beste lederspiren

– Det mest utfordrende var etter to uker da jeg lærte mye selv, men følte at jeg ikke bidro så mye til Adecco. Jeg sugde til meg alle inntrykk og lyttet mye, og ble litt stresset for at de skulle føle de hadde ansatt en som ikke utgjorde en forskjell. Etter en snakk med konsernsjefen skjønte jeg at det kom til å løse seg, og det gjorde det.

Å få prøve seg som konsernsjef for et stort selskap allerede i ung alder vil være en helt unik og verdifull erfaring å ta med seg videre i livet.

– Jeg syns det var veldig verdifult å se hva det innebærer å være konsernsjef og hvordan man på ”toppen” klarer å følge opp driften i et så stort selskap. En erfaring jeg tror kan være god å ha med seg uansett hvor man jobber og med hva.

Dunja er allerede spådd en lovende lederkarriere av Innovasjon Norges leder Anita Krohn Traaseth, men hva tenker det unge ledertalentet selv, har tiden som konsernsjef gitt mersmak på en karriere innen ledelse?

– Jeg vil nok strekke meg etter lederrollene etter hvert fordi det er det jeg trives med. Jeg bare håper jeg får en jobb hvor jeg gleder meg til å komme på kontoret hver dag.

 

Jeg trodde det var et PR-stunt helt til jeg satt der 1.august. Man får faktisk være konsernsjef og det er kulere enn man kan tenke seg. Jeg lærte også langt mer enn jeg trodde jeg skulle på en måned.
– Dunja Matanovic

 

Skroll til toppen