Alt jeg ikke lærte på skolen

Alt jeg ikke lærte på skolen
«Alt jeg ikke lærte på skolen» er en lett filosofisk bok som inviterer tankene dine til leketid med drømmene dine.

Erling Kagge, en drømmer, filosof, entreprenør, advokat, forfatter, familiefar, seiler, eventyrer, polfarer, fjellklatrer og en som virkelig har forstått hva livet egentlig handler om, å leve det. Og Erling har rukket å leve mye i løpet av sitt liv, deriblant har han vært førstemann i historien til å nå både Sydpolen, Nordpolen og Mount Everest. I boken «Alt jeg ikke lærte på skolen» oppsummerer Erling mange av de tankene som har samlet seg opp gjennom livet og alle eventyrene hans, tanker som gjerne får deg som leser til å senke skuldrene litt og tørre å leke litt ekstra med tanken på å leve ut egne drømmer.

 

Det kan være både ubehagelig og risikabelt å forandre på sin egen verden. Og denne boken er hverken utstyrt med garanti eller reklamasjonsmuligheter. Men kanskje er det, som jeg skal komme tilbake til senere, enda mer risikabelt å la være. Å ikke forsøke å finne ut hvor godt livet kan føles, både for deg selv og for dem du bryr deg om. Det du etter som tiden går kommer til å angre på, er sjansene du ikke tok. De initiativene du ikke viste, det du ikke gjorde.
– Erling Kagge, «Alt jeg ikke lærte på skolen» s. 19

 

Da du var liten kunne knapt fantasien sette grenser for drømmene dine. At du kunne bli fotballproff eller verdenskjent artist var gjerne den største selvfølgelighet. Etterhvert med tiden, og med skolegangen, lærte du å innpasse deg samfunnet. Du lærte å bli mer og mer «realistisk», og med det ble drømmene også bare færre og snevrere. Paradokset? Vel, det er at mulighetene til å faktisk gjennomføre drømmene blir større og større med årene. Det er her Erling kommer inn.

I boken «Alt jeg ikke lærte på skolen» forsøker ikke Erling å belære deg på noen som helst måte, men ved å dele sine tanker, som den eventyrer og drømmmeren han er, så får han jammen meg tankene til å rulle. Jeg merker hvordan nysgjerrigheten på meg selv, min egne drømmer og hvorfor jeg ikke gjør mer for å oppnå dem vokser i hodet mitt underveis i boken.

«Hvorfor ikke?» et spørsmål som jeg tidligere kunne gi deg mange svar på, men svarene har gjennom boken blitt plukket fra hverandre. Når jeg nå, etter å ha lukket siste permen spør meg selv «Hvorfor ikke?», så kjenner jeg at skuldrene senker seg etterfulgt av et par ivrige og energiske pulsslag, jeg har ikke lenger noe godt svar.

 

Jeg kunne gjort hva som helst for å oppleve det samme som deg – var det en som fortalte meg da jeg hadde seilt over Atlanterhavet for første gang. [] Siden har mange sagt det samme til meg, men det er aldri helt sant. For hadde de gjort like mye som meg for å nå sine mål, hadde de i alle fall forsøkt.
– Erling Kagge, «Alt jeg ikke lærte på skolen» s. 42

 

Nå kan jeg selvsagt ikke, som Erling selv også skriver, garantere for at du vil få noe ut av denne boken eller i det hele tatt hva det skulle være for deg. Men for meg har ihvertfall denne lille lekende boken satt i gang mange verdifulle tankeprosesser, med tanker som befinner seg utenfor de beskyttende og begrensende veggene til A4 boksen.

«Alt jeg ikke lærte på skolen» er en bok jeg kan anbefale på det varmeste for deg som liker å leke med tanken på å leve ut små og store drømmer i livet. Dette er en bok som kan få deg til å senke skuldrene i forhold til å leve livet fullt ut og ikke lenger være redd for å ta steget og realisere drømmen.

&nbsp

Se flere anbefalte bøker

 


Kjøp boken her:


*Lenkene til bokhandler er affiliate-lenker

2 hendelser på “Alt jeg ikke lærte på skolen”

  1. Daniel Granlund

    Kult å se!

    Boka burde helt klart gis ut på engelsk også. La oss få litt mer av Norge ut i verden.

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen