Kvinne som lurer på hva hun skal skrive om - skrivesperre

7 Råd for å få knallgode idéer til nye blogg-innlegg

Idétørke er noe herk! Her er 7 råd til hvordan du kan få idéene til nye blogg-innlegg og artikler til å flomme!

Noen ganger kommer de gode idéene som lyn fra klar himmel, da føles det ofte nesten som om innlegget skriver seg selv. Det går fort og det går smertefritt.

Andre ganger derimot, er det bare blankt. Ingen gode idéer, ingen idéer overhodet. Kanskje prøver du å begynne på noen setninger, før du ender opp med å slette det du skrev. Det går smertelig sakte.

Jeg har definitivt vært begge steder og det svinger stadig mellom dem, men heldigvis har jeg gjennom årene lært meg hvordan jeg kan hjelpe til med å sveive hodet mitt i gang og legge til rette for de knallgode idéene. Her er noe av det som hjelper meg i nød:

1. Noter ned alle idéer du får

Idéer til innlegg dukker opp når som helst. Noter de ned, uansett hvor god eller dårlig de er. Ofte vil selv de dårlige idéene gi opphav til nye bedre idéer.

2. La idéene avle nye idéer

Begynn å skrive overskrifter eller stikkord rundt noen av de temaene bloggen din handler om eller som du interesserer deg for tiden. Skriv så ukritisk videre rundt disse og la en overskrift eller stikkord føre deg til neste og neste og neste. Plutselig vil idéene fosse ut.

3. La deg inspirere av andre

Det er mye inspirasjon å hente på nettet. Les andre blogger som handler om det du ønsker å skrive om, se videoer, hør podcaster og les bøker. Dette kan gi opphav til mange knallgode idéer til nye innlegg på din egen blogg.

4. Ta deg en pause!

Seriøst, hvis du sitter vridd hode, og det fortsatt er idétørke, ja så gjør noe helt annet. Gå en tur, ta deg en treningsøkt eller en dusj. Underbevisstheten din vil jobbe videre med idémyldringen, så ha notatboken klar for plutselig kommer det et lyn fra klar himmel i dusjen! (Det kan være lurt særlig etter idemyldring å ta seg en pause, da har hodet mer enn nok å drodle videre på uten din bevissthet)

5. Bli inspirert av deg selv

Det er mye inspirasjon å hente av andre, men det er også mye inspirasjon å hente av deg selv. Hva opptar deg for tiden i hverdagen? Det beste idéene kan være rett foran nesen på deg, og ikke minst er det enklest å skrive om noe som allerede opptar deg her og nå.

6. Få knallgode idéer fra eldre innlegg

Se gjennom eldre innlegg. Her kan det være mye gull å hente. Kanskje får du nye idéer, kanskje noen spin-off eller oppfølging av eldre innlegg, eller kanskje republisere et eldre innlegg med en ny vri eller et nytt perspektiv.

7. Ta vare på potensielle kilder

En god vane å ha, i tillegg til å notere ned idéer er å lagre artikler, videoer eller lignende som inspirerer deg. Legg de gjerne inn som et nytt innleggskladd så har du de klar når du skal skrive. Veldig mange av de beste innleggene jeg har skrevet har vært tatt utgangspunkt i en video eller en artikkel som jeg så har pakket inn i mitt eget perspektiv.

Håper noen av disse rådene kan være til hjelp ut av en idétørke og inn i en produktiv idéstorm! Uansett er det som hjelper aller mest å fortsette å skrive nye innlegg, da vil din underbevissthet være aktiv i leting etter nye gode idéer å sende som lyn til bevisstheten din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen