Mann som jobber hjemme på datamaskin med to skjermer

7 Motivasjon-tips for deg som jobber hjemmefra

Flere og flere arbeider hjemmefra og trener alene. Når man ikke er i et miljø med andre kan det være vanskelig å motivere seg selv for å oppnå resultater. Når man trener alene og ikke sammen med lagkamerater innen f.eks. basketball, tennis og hockey kan motivasjon være svært vanskelig. De enkle oppskriftene som å være positiv, ha rutiner og så videre kan være utfordrende å overholde i praksis over lengre tid.

Her er 7 gode motivasjonstips for deg som vil lykkes med å jobbe hjemmefra

Husk at ingen kan motivere noen til noe – man må selv ønske å bli motivert. Riktig innstilling er derfor alfa omega i denne sammenhengen. Med riktig instilling til disse metodene for å lykkes med å jobbe hjemmefra eller å jobbe online er halve jobben gjort. Her er 7 motivasjonstips for deg som jobber hjemmefra.

1. Tør å drømme store drømmer

Du må våge å tro at du kan oppnå store resultater, om du ikke klarer dette punktet er nok mye av din innsats allerede dømt til å mislykkes. Mark Zuckerberg i Facebook startet i det små med store drømmer og liten eller ingen startkapital. Han ville neppe lyktes om han ikke hadde drømt stort.

2. Sett deg et mål

Du bør definere og skrive ned et mål for hva du driver med. Om du ikke har det er det fort å bli distrahert både på kort og lang sikt. Da kan du risikere å miste retningen i hele din innsats og tape verdifull tid i arbeidet ditt. Trekk gjerne paralleller til slanking og du forstår hvorfor du må ha et klart definert mål.

3. Ta utfordringer

Midt mellom det å være arbeidssky og overivrig har du dem som tar utfordringer. Det å ta en liten eller stor utfordring øver deg på hele prosessen med selv-motivasjon. Våg også å gjøre feil og lær av dine feil slik at du ikke gjentar dem, dermed blir utfordringer verdifulle opplevelser du kan ta med deg videre. Feil kan også oppleves som motgang, men husk at motgang også er en mulighet for å bli bedre og lykkes.

4. Unn deg selv pauser

Selvdisiplin når det gjelder trening og sport er en selvfølge, det bør det også være når det gjelder arbeidsoppgaver, prosjekter og karriere. Men du må ikke glemme å slappe av, ta pauser og gjøre noe morsomt. Om du ikke har muligheten til å spille fotball eller lignenede kan du finne litt avveksling med nettspill. Denne gratis kronesautomaten er morsomt tidsfordriv.

5. Bruk en time om dagen til selvutvikling

Uansett om du jobber med å tjene penger online, vanlig kontorarbeid eller trener bør du investere i din egen fremtid. Les bøker, blader og se videoer eller lytt til inpirerende personer om selvutvikling og motivasjon.

6. Vær trygg på egne egenskaper

Det er viktig å ha en grunnleggende interesse for det man driver med, om du ikke har all kompetansen du trenger for å gjennomføre dine planer og nå dine må har du i det minste grunnlaget for å skaffe deg den kompetansen du mangler andre steder underveis. Du kan f.eks. søke på Google for å finne nettsider etc. som kan gi deg den manglende infomasjonen du trenger.

7. Øv på å fullføre oppgaver

Ingen liker en snekker som gjør halvferdige jobber, og du bør heller ikke være fornøyd med deg selv om du ikke gjennomfører de målene du har satt deg, enten det er arbeidsoppgavene en arbeidsdag, en uke eller større delmål underveis mot større mål. Ikke gi opp når du opplever motgang eller frustrasjon, for gevinsten av din innsats kan være rett rundt hjørnet.

Lykke til!

Med vennlig hilsen

Gunnar Andreassen

Dette var et gjesteinnlegg skrevet av Gunnar Andreassen. Ønsker du også å skrive gjesteinnlegg?


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen